Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: cicoljubac završio karijeru...

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno cicoljubac završio karijeru...

...27.7.2007. nakon 28 mjeseci dojenja.
    Da, ne cica više od mjesec dana i oboje smo se preporodili. :D
    Iscrpljivalo me neprestano navlačenje cice, bezbrojni dnevni podoji, noćno buđenje, činjenica da preskače obroke zato jer se nacicao itd. MM mi je počeo skretati pažnju da AA-u već tjednima nisam dala da odcica koliko on želi (jer to traaaaaaje i više je navlačenje nego cicanje) i da mu zapravo šaljem poruku da njegova potreba nije OK.
    I onda sam pukla, zalijepila flastere na cice i proglasila ih bolesnima. Očekivala sam urlanje, protest i sl., međutim, AA-u je to bilo strašno smiješno, tražio je par puta da vidi flastere, počeo bi se smijati i pustio bi me na miru. Ista stvar je bila i po noći - podsjetila sam ga da je cika bolesna, on bi pogledao flastere, nasmiješio se, popio malo vode i zaspao u roku pola minute.
    Od tada jede puno više nego prije, prošli smo i prvu bolest bez cike, sad nam je maženje puno više od cicanja (konačno je primijetio da ciku okružuje mama), a činjenica da mogu odspavati cijelu noć u komadu me čini ekstatičnom. Čak je i boravak na moru bio super, vidio je cike na plaži bez flastera, ali mu nije palo na pamet da cica- malo bi ih ponjuškao (to mu je nova fora) i otišao se igrati.

Već smo prije pokušavali razne stvari - prorijeđivanje dnevnih podoja, izbacivanje noćnih, ali je to uvijek rezultiralo njegovim suzama i vraćali bi se na staro jer ne mogu slušati njegove jecaje plač i tužno maaaamicaaaa. Ovo je prošlo toliko glatko i bezbolno da ne vjerujem sama sebi. Očekivala sam da ću biti barem malo tužna, ali sam zapravo presretna i ponosna na svog velikog dečka

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cestitke velikom decku i sa flasterima

i mi smo prestali nakon 21 mjesec, i isto ih sada samo malo pomiriše, poljubi, ali nema šanse da ih stavi u usta, i jede sve, i puno/dosta, i spava cijelu noc...eto kao i vi samo smo mi malo manje cicali

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

flasteri

očito ste oboje bili spremni

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ovo sa flasterima je genijalno!
    A još je bolje da je lijepo razdoblje cicodruženja dobilo bezbolan, čak jako dobar završetak.
    Tebi i sineku velika .

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

čestitam, cicoljupče i majko.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Idem odmah kupiti flastere! Kod nas je još uvijek ludnica (napisala sam jučer na biserima produženog dojenja)

Bravo, AA!
    Bravo, maaaaaamiiiicaaaaa!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod nas flasteri ne funkcioniraju - veli H "maki to, dam ti pusu, bude ti pjosjo!"

Ništa, vozimo dalje...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ovo s flasterima je napravila jedna moja poznanica.

Drago mi je da je prošlo bezbolno, stvarno ste dugo izdržali.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Kod nas flasteri ne funkcioniraju - veli H "maki to, dam ti pusu, bude ti pjosjo!"

Ništa, vozimo dalje...
    Već si probala?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Naravno, čim sam pročitala. 8)

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj buby prvotno napisa
    flasteri

očito ste oboje bili spremni
    I meni se čini da je više stvar u ovom drugom nego u ovom prvom.

Puse AA i mami

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bravo!!

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Da, jednim dijelom je pomoglo što su AA i tata u srpnju dva puta otišli u Baranju bez mene na 2-3 dana i to je super funkcioniralo.

Skroz vjerujem u teoriju da prekid dolazi kad je mama 100% spremna. Prije nego smo prestali, išla sam malo razmisliti što je catch koji me sprečava da odlučno prekinem i shvatila sam da je jedini razlog strah/krivica - što kad se razboli i neće ništa drugo jesti i piti?
    Shvatila sam da ga s tim strahom onda stvarno mogu dojiti i do 18. (metaforički, jel'te) i kad sam s tim raskrstila, stvarno sam bila spremna. Valjda je i on to osjetio.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mp, puse i cestitke cicoljupcu i tebi...

super ideja za flastere...

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mommy, bas mi je drago (i ohrabrujuce)!

kako su ti flasteri pali na pamet?

jednom sam tu na forumu linkala clanak u kojem se opisuje, izmedju ostalog, praksa nekih africkih plemena u kojima mame, kad odvikavaju djecu od dojenja, zaviju bradavice zavojima ili ih oboje crvenim lakom za nokte, pa glume da su ranjene.
    meni se to cinilo zanimljivo, ali forumska populacija se uglavnom zgrozila.

ja takodjer vjerujem da je vazno da mama odluci cvrsto i da bude spremna, i da procijeni da je dijete dovoljno spremno i da je trenutak dobar.
    (Amaltheice, tesko da si ti sve te uvjete mogla posloziti u ovih sat vremena ).
    A ako se onda pronadje i mastoviti nacin da se obrazlozi 'ne', tim bolje.
    Kad nas trenutak dodje, mozda i ja iskoristim ovu ideju.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    kako su ti flasteri pali na pamet?
    Znala sam da će mi AA pokušati, ako ništa drugo, barem navlačiti cice rukama (štipkanje bradavica), a to mi je bilo gore od nacicavanja. Preko flastera za to nema šanse.

Inače se voli igrati flasterima, suosjećajno je dijete... Ma ne znam kako nam je upalilo, ali sam sretna da je! :D

Nisam znala za ovo sa zavojima i lakom za nokte - sviđa mi se ta kolektivna svijest. Bolje od mazanja senfom i paprom, u svakom slučaju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za lijep staž i zajedničke cicalačke trenutke.

Nadam se da će i Kalebu jednog dana prestanak biti tako bezbolan...i bez flastera.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja sam se sva raznježila i rascmoljila

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ajme, flasteri

čestitam na lijepom stažu

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mommy cestitam na odlicnom stazu i netraumaticnom prekidu. :D
    Vidim da su P i AA tu negdje tako da te potpuno razumijem glede zelje za prospavanom noci.
    Ovo s flasterima mi je super ideja, ali mislim da bi ja ipak trebala doci i sama do tog stanja da mi je dosta a jos nisam skroz dosla do te faze. Vidim da se spominju i druge metode (senf, limun, paprika) pa me ustvari zanima zasto se to ustvari smatra losom metodom odvikavanja jer bebac ostane preko noci bez cike ali ako to prođe bez nekog velikog placa ili traume u cemu je ustvari frka, ako zanemarimo potencijalne probleme koje bi mama mogla imati s cicama.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

baš mi je drago radi vas i što je prošlo bezbolno i što si konačno odspavala noć

moja ujna je nakon tri i pol godine dojenja rekla mojoj sestrični da ne može više jer ju je krmača ugrizla za sisu

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

flasteri

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pogledala sam slikice
    prekrasan je, odrastao je puno od kada sam zadnji put gledala slikice i susreta uživo prije točno godinu dana

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj MamBa04 prvotno napisa
    Vidim da se spominju i druge metode (senf, limun, paprika) pa me ustvari zanima zasto se to ustvari smatra losom metodom odvikavanja jer bebac ostane preko noci bez cike ali ako to prođe bez nekog velikog placa ili traume u cemu je ustvari frka, ako zanemarimo potencijalne probleme koje bi mama mogla imati s cicama.
    Zato sto je to u jednu ruku okrutno, i laksi put za mamu ali tezi za dijete... bar ja to tako dozivljavam.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Vidim da se spominju i druge metode (senf, limun, paprika) pa me ustvari zanima zasto se to ustvari smatra losom metodom odvikavanja.
    Ne znam, meni su te metode preagresivne. Zamišljam koji šok mora biti djetetu kad proba cicu i osjeti odvratan okus :/ To mi je skoro pa vrsta kazne.
    Kad sam stavila flastere, nisam očekivala da ćemo prestati, bilo mi je to rješenje da se jedan dan odmorim od natezanja. Kad sam vidjela da nam ide, samo sam produžila i nakon nekog vremena ih skinula.

Zaboravila sam napomenuti jednu čud(es)nu stvar - nisam imala apsolutno nikakvih problema s cicama, čak ni blage otečenosti, iako sam mlijeka imala sve do prije par dana. Ne znam koji je uzrok tome, tim više što su mi grudi uvijek bile grozno otečene i bolne čim bi bili odvojeni više od jednog dana.
    Možda nam je početak karijere bio težak, ali završetak je lagan

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Vidim da se spominju i druge metode (senf, limun, paprika) pa me ustvari zanima zasto se to ustvari smatra losom metodom odvikavanja.
    Moja teta je dojila dugo, preko četiri godine, kada su baki savjetovali da prekine s "tim mučenjem, spala na 40 kg, osušila se i ako umre tko će se brinuti za cure". Prekid je bio isprovociran stavljanjem papra na bradavice i što reći: moja teta se toga sjeća kao jednog od traumatičnijih iskustava u svom životu i dandanas ne podnosi papar.

Mami i cicoljupcu!

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

bravo za oboje!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mommy

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj yasmin prvotno napisa
    moja ujna je nakon tri i pol godine dojenja rekla mojoj sestrični da ne može više jer ju je krmača ugrizla za sisu
    E, pa...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mommy i AA

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

po bezbolnom odvikavanju vidi se da ste oboje bili spremni
    a flastere sam si zapisala u trajnu memoriju

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cestitam vam oboje

Zaista tezak pocetak karijere i (neocekivano) lagan zavrsetak

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Prije nego smo prestali, išla sam malo razmisliti što je catch koji me sprečava da odlučno prekinem i shvatila sam da je jedini razlog strah/krivica - što kad se razboli i neće ništa drugo jesti i piti?
    Shvatila sam da ga s tim strahom onda stvarno mogu dojiti i do 18. (metaforički, jel'te) i kad sam s tim raskrstila, stvarno sam bila spremna. Valjda je i on to osjetio.
    Točno to se meni vrti po glavi kad razmišljam o prestanku dojenja, a kaj ak se razboli...

za predivan kraj.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

koja ideja! flasteri!? super da je proslo tako bezbolno za oboje.

Zaista tezak pocetak karijere i (neocekivano) lagan zavrsetak
    bas.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja samo prijavljujem da smo mi jučer počeli "operaciju Flaster"! Naime, bila sam 4 dana na službenom putu, i osim prve katastrofične noći, sve dalje su Tin i tata prilično dobro hendlali (s obzirom na činjenicu da se Tin NE ZNA uspavati drugačije osim sisajući). Slušajući izvještaj koji je svaku noć bio sve bolji, odlučila sam ovaj put ustrajati u odvikavanju. Jučer ujutro sam doputovala i odmah prilijepila flastere na strateška mjesta. Svaki put kada je tražio ja sam mu objasnila da mlijeka više nema, da su sike bolesne. Tražio je da pogleda, nije pokušavao dirati, samo je zaključio "Molaš ići kod dokolice!". I preživjeli smo cijeli dan bez sisanja. Problem je bio malo kod popodnevnog spavanja, pa opet kod večernjeg uspavljivanja. Nosila sam ga, pričala mu tihim glasom, mazila ga po glavici i leđima i nekako smo uspjeli. Noćas se probudio 2 puta i nije pustio tati da ga nosi i uspava nego je tražio mene, ali niti jednom nije tražio sisati!!!
    Optimistična sam, mislim da ovaj put moramo uspjeti, javljat ću razvoj događaja!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mommy, cestitam na uspjesnom prestanku, mislim da cemo i mi morati tim putem!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I mi smo definitivno završili karijeru, i na kraju je ispalo puno lakše nego što sam mislila da će biti! :D

Dora06 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Flasteri dobra ideja, zapamtit ću

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja tek sad vidim,
    pa veliki dječaće

(mislim da je mama teže podnijela )

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

flasteri :? , e koja dobra ideja - kod nas je mama definitivno spremna na prestanak, isto smo 28 mjeseci ...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa

Ništa, vozimo dalje...

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

AAAAjjjj kako je sladak

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Nama danas 5 tjedana da Vito ne cica Mislim da je to to

Pravila pisanja postova