Rodila sam prije 17 dana. drago mi je što mogu prenjeti pozitivna iskustva iz osj bolnice. Bila sam na 4 katu u 5krevetnoj sobi mada nas je uvijek bilo 4. Soba je velika (predviđena za 6 osoba) i svijetla. Željela bih pohvaliti ponajprije med sestre koje su izrazito uslužne i drage. Jako potiču dojenje i spremne su pomoči koliko god treba. ja sam u početku imala problema sa dojenjem na desnoj sisi (poslije se ispostavilo da ga je boljela lijeva ručica) i sestre u svim smjenama, a posebno jedna, neznam joj ime, s kratkom prosjedom kosom, sitinija ženica, je po više od pola sata namještala bebu i bradavicu i poticala me. posebno mi se sviđa što forsiraju dojenje. jedna žena je tražila nadohranu a odgovor jr bio- dojite-doći će mlijeko. I žene poslije carskog odmah dobiju dijete na podoj i njih jako potiču. Ja sam se bojala da će mi tajno nadohranjivat bebu i jako sam inzistirala da isključivo dojim i kasnije sam vidjela da su i oni za to . jedino što sam pristala, nebi mu dali bez mog pristasnka. prvu noč injekciju na usta glukoze. plakala sam kad sam rekla da mu ipak daju ali sam stvarno bila premorena nakon poroda a i on je bio sav uplakan i slab. I nije mi bilo žao slijedeće jutro jer smo i ja i on bili snažniji i odmorniji i brzo smo nastavili sa dojenjem. osim toga osim prve noći stalno je bio samnom, neke žene su tražile da dijete odvedu u boks a mi smo bili zajedno!
Dakle što se tiče tretmana dijece i dojenja stvarno sam zadovoljna. Jedino što ih ne presvače baš često iako mi dajemo svoje pelene. E da i poslije kupanja djeci koja imaju više kose naprave frzure!
Higijena je također na visokom stupnju. Sve one priče o žoharima i krvavim tuševima su nasreću ispale neistinite. Čistačice peru podove nekoliko puta na dan kao i kupatilo i wc. Japanke mi nisu trebale za tuš.
Hrana mi je isto bila odlična, doduše ja sam imala vegeterijanski meni sa piletinom. Ostale cure u sobi su mi zavidjele jer sam ja uvijek dobila i salatu i vočku i finije povrče. Ali ja ni inače nejedem začinjenu hranu pa nekome možda ni ovo nebi bilo fino.
Budučim rodiljama preporučam da ponesu puno vode, voda iz pipe je ogavna.
U sobama ja jako toplo tako da netrebaju nikakve čarape i što tanja odječa. ja sam se presvlačila po dva puta na dan (a i zbog mljieka koje curi neobuzdano). Skužila sam da je puno praktičnije imati široke pamučne majce i donji dio piđame nego spavačicu. za vizitu se samo treba skinuti i to je sve.
Što se tiče posjeta meni su jak puno dolazili i u sobu samo treba izbječi doktore posebno pedijatra.
Doktori u viziti su isto ok i spremni odgovoriti na sva pitanja.
Sestre za trudnice su super i stvarno se narade, pomažu u svemu posebno ženama poslije carskog.
Što se tiče rodilišta mogu pohvaliti što su isto spremni na dogovor, bar je bila moja dr i sestra. Rekla sam da odbijam epi i drip te da želim kasnije prerezati pupčanu i uvažili su. Drip mi nije ni trebao a epi sam ipak morala. prije toga mi je dr reklas da što se mene tiče nemora ali je međica jako rigidna i da mora radi bebe (jako je gurao van i nije čekao trudiove) pa sam pristala. e da treba ponjeti pribor za jelo, obično se dobije samo npr žlica.
beba zovwe. javim šoslije još