-
Rodilište u Đakovu
Već duže vrijeme pregledavam sve postove i stižem do zaključka da nitko nije napisao ništa o rodilištu u Đakovu. Moja Srećica i ja smo laganini na pola puta, tj. u 19.-om smo tjednu i počinje lagana panika oko rodilišta, gdje i kako, pa, ako ima itko tko je "prošao" porođaj u Đakovu, javite se! Zanima me kakvo je osoblje, čula sam da baš i nemaju "sjajan" izbor načina, a niti aparature u slučaju da dođe do ikakvih komplikacija (nego šibnu sve za Osijek), tj. da prirodni porođaj ne dolazi u obzir, uglavnom je sve rutinski, klasika, klistir, brijanje, višesatno čamljenje u isčekivanju, drip i tako to...
-
-
hoću reći podiži topic povremeno dok se netko ne javi
ubrajaju se i informacije iz treće ruke
-
Hvala, valjda ću jednom i uspjeti! Znam koliko je meni trebalo da se udostojim početi pisati!
-
:D konačno jedna đakovčanka! što se poroda tiče ne znam, ali kako sam čula od frendica, a taj mi se dio jaaako svidio, bebice su više-manje stalno s mamama.
-
Niki, tu si u pravu, moja sestra je rodila još prije 8 godina i već tada je mali nećak bio u sobi sa njom, osim kada su ga odnosili na kupanje i kada je morao pod UV lampu. Nekada je Đakovačko rodilište slovilo kao super rodilište, upravo radi toga, ali sada većinu rodilja šalju u Osijek - koliko sam ja čula. A mene i dalje zanima jesu li na prirodni porođaj ili se i dalje drže rutine!
-
znači na dobrom su putu
a što se tiče ostalog, bude vam onako kako se izborite
dakle, većina normalnog osoblja će rodilji pokušati izaći ususret ako traži prirodan porod, ali treba tražiti, bez toga ništa
ako ne tražite, ide vam garantirano standardni koktel, kao i svuda
probaj pitati prije poroda koji su još kod normalnih poroda mogući položaji, osim ležećeg kukac položaja, slobnodno reci da si čula da je u tom položaju skoro neizbježno pucanje ili epi
osijek isto navodno nije loš (ako se pobrineš tražiti i pitati), mislim da imaju i stolčić
čak su neke rodilje iz vž išle u osijek prije nego smo imali stolčić
-
Tina, za Osijek znam da ima stolčić i to me jaaaaako privlači. A što se tiče Đakova, paše mi jer je dvije ulice dalje od moje kuće, ali, klasika, ljudi su ovdje i dalje prilično staromodni. Ja ću se, naravno, boriti za bebu i sebe, smrtno sam prestravljena te epiziotomije, i mislim da bi mogla zaprijetiti, u slučaju da ju pokušaju napraviti
Jedino što sam uspjela do sada saznati je to da IPAK ne moraš ležati na leđima na krevetu, nego ti ČAK dopuste da ležiš bočno, dok si u trudovima, prije izgona. Eto, utješno, jel' da? :?
-
-
TinnaZ, idem u petak, 14.og na pregled kod mog gin., pa ga budem izrešetala razno-raznim pitanjima o koječemu - kao prava policajka. On slovi kao jedan od onih koji drži u korak sa vremenom, pa bi mogao ponuditi koješta dobroga - javim ti. Za Osijek znam da imaju i kadu i stolčić i još koječega, ali je tamo gužva, jer, uglavnom iz manjih sredina šalju trudnice tamo, budući da nemaju puno opreme. Čak sam saznala (slučajno jučer popodne), da kod mog dr budu organizirani i tečajevi, pa me i to jaaako zanima.
-
ja sam isla roditi u osijek u nadi da cu rodit u kadi, kad su rekli ne, trazila sam stolcic, kad su rekli ne, trazila sam loptu za trudove kad su rekli ne...zavrsila sam kao kukac zakopcana na krevet, dobila kojekakve koktele u vene i cak su me rezali, mada sam rekla da to ne zelim i da zelim sto prirodniji porod!!!
jedino, ali stvarno jedino sto me spasilo od ludila je bio MM, kojeg su pri ulazu isto jos htjeli prestrasiti da ne ude, ali on je bio siguran da on to zeli.
rodila sam u ponoc, bebu sam vidila 20sekundi i onda tek opet u 7 ujtro na 10minutni podoj i onda do predvecer nista, i tek je trecu noc bio skroz sa mnom....
toliko o osijeku i "prirodnom porodu"...(uh, jos sam ljuta k'o pas!)
-
uh, sramota
možda su bolje šanse u manjem rodilištu, imaju vjerojatno više živaca i mogu se bolje posvetiti rodilji
-
Ajme Ivana, strašno, ne mogu vjerovati da si tako prošla.
Ja sam rodila u Osijeku na stolčiću, a prvi porod mi je bio u vodi. Isto u OS.
-
i ja dan danas ne mogu vjerovat! najbolje mi je bilo ono "dat cemo vam loptu, samo prvo lezite na stol da vas prikljucimo na ctg, da vidimo kako beba...". lagala mi u oci! bez imalo stida!!!...uh, jos sam ljuta. ali sta se sveg ostalog tice, bila sam zadovoljna i svi su bili jako dragi. mislim, stvarno ne zelim prestrasiti mlade mame, koje misle u osijek roditi. ja cu svoje sljedeci sigurno opet u osijeku rodit, sve dok tamo barem postoji mogucnost, da rodim kako bi ja to htjela....
-
Znači, ipak držati opciju rodilište u Đakovu otvorenom,
jer, koliko sam do sada uspjela saznati, sestre (osim, navodno, jedne, ali uvijek se mora naći i pokoji izuzetak) tj. babice su jaaaaako prijateljski nastrojene, a to puno znači. Moj gin je jedini koji daje opciju da MM bude prisutan - a to mi je jako bitno, što radi mene same i potpore, što radi toga da spriječim "tuču" u mogućem slučaju "što ne-prirodnijeg porođaja".
A čak sam i saznala da se i u Đakovu organizira tečaj, pa mi je to OK, jer bi moglo postati malčice teže putovanje sa stomakom. Jedino se moram raspitati da li se taj naš đakovački tečaj priznaje i u bolnici u OS.
-
ako je samo jedna, to je super!
uvijek ih je u smjeni više, ljubazno zamoliš drugo osoblje, napomeneš ZOZPP po potrebi, i problem riješen (imaš priču od Tee, gdje je to fino izvedeno).
-
Mislim da mene hvata velika panika od svega što čeka bebicu i mene, pa zato i cijela frka i strka oko svih tih rodilišta. Ma, najbitnije da bebica bude živa i zdrava i da se što manje namučimo, a lako i za osoblje i sve ostalo. Al' kad udari panika.. :/
-
potpuno te razumijem(o) - to je normalno! ja sam u opciji imala cak tri rodilista: vinkovci, osijek i vukovar!
-
Vidiš, vidiš, o Vinkovcima sam čak odnedavno počela i ja razmišljati, ali mi nije padao na pamet Vukovar, iako bi tamo tek moglo biti dobro. Ma, meni se sve čini da ću ostaviti pitanje otvorenim, pa šta bude u vrijeme poroda, odosno, kako sam porod bude odlučio. Ak sve bude OK, možda ni Đakovo nije loš izbor, a čim je nešto malo zakompliciranije, naši dr odmah šalju za Osijek. :/
-
Najnovije što sam prije 2-3 dana čula na TV-u: župan kaže da će uložiti novac u obnovu đakovačkog rodilišta i u nabavku sve neophodne i potrebite aparature, kako bi se smanjio broj rodilja iz Đakova i okolice koje odlaze u Osijek roditi! :D Daj Bože da to bude i da bude uskoro!
-
hm, sto vise aparature i tehnologije nije garancija za lijep i siguran porod, stovise...
opet se prica o novcima i aparatima, umjesto da se ucini malo vise jednostavnom dobrom voljom.
-
a to ti je ono kao za svaki slučaj
rodilje su prve koje će inzistirati na osijeku zbog bolje opremljenosti
-
Ma, ja sam prva ta koja želi u što sigurnije ruke!
-
-
A najnovije je da će zatvoriti đakovačko rodilište, jer im treba nekih par milijuna kuna da osiguraju kirurga i anesteziologa (u slučaju komplikacija)! Ali, nema veze, bitno da nam grad gradi 2 kružna toka i 3 fontane!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma