Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: komisija gdje?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno komisija gdje?

Cure jel netko zna di moram ići na komisiju za bolovanje zbog komplikacija, iz Rudeša sam pa ne znam jel to id epo mjesti stanovanja i di se to točno odvija.
    Hvala puno na pomoći

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

po tome gdje ti je doktor opće prakse

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

aha, iako sam ja iz rudeša a doktorica je u novom zagrebu, idem tam di ona pripada?

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da onda ideš na komisiju u Trnje. Barem sam ja išla, a dr mi isto spada pod N. Zagreb.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marka99 prvotno napisa
    aha, iako sam ja iz rudeša a doktorica je u novom zagrebu, idem tam di ona pripada?
    da, ja imam prebivalište u zagrebu, ali mi je doktorica u samoboru, pa sam i išla na komisiju u samobor (odnosno, MM je išao, ne trebaš ti osobno, pogotovo ako moraš strogo mirovati)

Vecky avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja još čekam na komisiju, pa samo da vas pitam da li vam dođe poziv za komisiju na kućnu adresu ili vam to jednostavno netko javi? Ja sam započela sa drugim mjesecem bolovanja.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Također sam počela sa drugim m jesecom, 1.10. mi ističe 60 dana. Doktorica opće prakse ti sve dogovori i prema njenoj oridinaciji ti odrede di ti je komisija.

Vecky avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Alkemičarka, i ja sam sa bolovanjem započela 1.8., odnosno, ističe mi 1.10., pa bi otprilike istovremeno trebale na komisiju. Ja moram po doznake za posao 19.-og, pa, ako ti ne odeš prije, javim ti što je meni moja doktorica rekla.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja doznake moram donijeti negdje oko 22, a mislim da ću ići na pregled 20.-tog, trebala bi 2-3 dana kasnije, ali ne znam jel treba biti neki frišak nalaz na komisiji.

Vecky avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja moram doznake dostaviti na posao do 25-og, ali neću stići do Osijeka (tamo radim) u međuvremenu, pa idem po doznake 19.-og. Budem onda izrešetala moju doktoricu o svemu šta treba. Također, idem kod mog gin. u petak, 14., pa ne znam da li i on mora još možda štogod napisati. Uglavnom, moja legica je išla prošle godine i rekla mi je da priložim APSOLUTNO SVE što imam i što bi mi moglo ići u korist - rekla mi je da se prilaže kopija svega što imaš. Ja imam i kroničnu upalu štitnjače, pa ću priložiti i sve što imam od mog endokrinologa (naravno, osim zadnjeg nalaza, jer u njemu piše da mi se sve popravilo) - taj zadnji nalaz ću "još čekati".
    Eh, da, i, naravno, na komisiju niti pod razno ne smiješ ići ti, već muž ili bilo tko drugi, jer ti "MIRUJEŠ".
    Znam da sve to zvuči super i koliko god mene uvjeravali da to nije ništa, mene brije lagana panika i frka.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Znam da su nekima išle mame, muževi i slično, ali ja se mislim pojaviti, reda radi, da ih još ne bi razbjesnila takvim postupkom, pa da me vrate na posao.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

draga moja, neće se nitko razbjesniti, to ti garantiram. i nitko još nikada trudnicu nije s komplikacija vratio na posao - ipak se tu radi o dva života, maminom i bebinom.
    a ako si na komplikacijama, to vrlo često znači strogo mirovanje, i onda stvarno ne bi smjela hodati naokolo i potvrđivati papire.

inače, nitko vam doma ne šalje poziv za komisiju, doktor opće prakse vam da doznake i uputnicu kad je vrijeme za to (on o tome mora voditi računa)

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Što da radim ako taj dan MM bude spriječen?

Vecky avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Zamoli bilo koga da ti ode, nije bitno, bitno je da se pojavi sa tvojim papirima i da govori za tebe, jer ti ne možeš ići. Moj muž radi 1 tjedan prijepodne 1 poslijepodne i vrlo je vjerojatno da mi on neće moći ići, pa ću poslati svog tatu.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

sam da javim, mm bio na komisiji na krugama, moraš doći do zadnjeg dana ktrajanja bolovanja, dakčle ako si na bolovanju od 1.8. , 1.10, najkasnije moraš biti na komisiji, ja mm poslala 5 dana prije (zlu ne trebalo), doktor je rekao da kmu je uvijek draže da dodju muževi jer u toj čekaonici znaju biti stvarno ozbiljno bolesni i ne treba trudnica još nekaj tamo pokupiti, tako da cure OBAVEZNO šaljite nekog drugog i nejdite same. i još jedna napomena, navodno je bilo puno ljudi kada je došao tamo, ono za čekanje od barem 2 sata, no nema bojazno, sestra izlazi van i prikluplja papire (povijesti bolesti) i prednosti imaju opet trudnice i njihovi mm-i, tak da nije bed. sve riješeno, jakooo su ljubazni, i ne pitaju puno.eto, za sve koje je to morilo kao što je morilo mene

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sam da javim, mm bio na komisiji na krugama, moraš doći do zadnjeg dana ktrajanja bolovanja, dakčle ako si na bolovanju od 1.8. , 1.10, najkasnije moraš biti na komisiji, ja mm poslala 5 dana prije (zlu ne trebalo), doktor je rekao da kmu je uvijek draže da dodju muževi jer u toj čekaonici znaju biti stvarno ozbiljno bolesni i ne treba trudnica još nekaj tamo pokupiti, tako da cure OBAVEZNO šaljite nekog drugog i nejdite same. i još jedna napomena, navodno je bilo puno ljudi kada je došao tamo, ono za čekanje od barem 2 sata, no nema bojazno, sestra izlazi van i prikluplja papire (povijesti bolesti) i prednosti imaju opet trudnice i njihovi mm-i, tak da nije bed. sve riješeno, jakooo su ljubazni, i ne pitaju puno.eto, za sve koje je to morilo kao što je morilo mene
    i ja imam slično iskustvo, samo iz VŽ-a

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nije mi jasno, meni je moja dr. opće prakse rekla da kad sljedeći put dođem po doznaku za bolovanje - krajem 9. mj. da će mi onda točno objasniti proceduru za komisiju, a bolovanje mi traje do 1.10.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

alki, evo ja baš jutros rješila komisiju, produženo mi je bolovanje do porodiljnog :D pa pitaj što god te zanima...
    meni je doktorica rekla da odem baš na isti dan isteka bolovanja (ako se komisija sastaje taj dan, naravno - a to ovisi od doktora do doktora - za moju doktoricu su dani za komisiju utorak, četvrtak i petak)

nisam uopće čekala, odmah su me zvali unutra, dok je MD zadnji put čekao 3 sata (bez obzira na trudničku uputnicu i nalaze)

inače, ja spadam pod Baštijanovu.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Alkemicarka prvotno napisa

Nije mi jasno, meni je moja dr. opće prakse rekla da kad sljedeći put dođem po doznaku za bolovanje - krajem 9. mj. da će mi onda točno objasniti proceduru za komisiju, a bolovanje mi traje do 1.10.
    1.10. moraš obavezno na komisiju, a možeš i prije. iako sam ja (tj. moja doktorica opće prakse) predzadnji put kad sam bila dobila opomenu zbog preranog dolaska :? , a išla sam dva dana prije zbog praznika pa da ne zakasnim

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

1.10. moraš obavezno na komisiju, a možeš i prije. iako sam ja (tj. moja doktorica opće prakse) predzadnji put kad sam bila dobila opomenu zbog preranog dolaska :? , a išla sam dva dana prije zbog praznika pa da ne zakasnim

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i nema baš neke posebne procedure, dođeš kod nje sa mišljenjem gin. da trebaš biti na komplikacijama do daljnjega a ona ti na temelju toga napiše uputnicu za komisiju i to je sve ( 2 minute posla).
    a na komisiju nosiš tu uputnicu i svu ostalu dokumentaciju koju imaš vezano za trudnoću, ja recimo imam samo trudničku knjižicu

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja nemam uopće trudničku knjižicu. Jel im trebam iskopirati nalaze? Moja doktorica je u Studentskoj poliklinici tako da nemam pojma di su te komisije, valjda će mi ona reći, idem kod nje 19.9.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mislim da ne trebaš kopirati, oni si ništa ne ostavljaju. ja samo dam knjižicu, pogledaju i vrate. tako će i s tvojim papirima. ali možeš prije nazvati i provjeriti za svaki slučaj

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kopirati ću sve za svaki slučaj. ja sam imala neko krvarenje u 12. tj. i od tada sam na mirovanju, ali dr. opće prakse mi je rekla da s obzirom da radim u laboratoriju da ne moram imati komplikacije za bolovanje. Vidjeti ću sljedeći tjedan s njom!

Hvala!

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I ne kontroliram se kod socijalnog. Valjda će mi htjeti napisati to mišljenje o nastavku bolovanja :?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I ne kontroliram se kod socijalnog. Valjda će mi htjeti napisati to mišljenje o nastavku bolovanja :?
    i ja sam kod privatnika, on mi je napisao bolovanje, a dok. opće prakse mi na temelju toga napiše uputnicu za komisiju, ja idem prije tebe na komisiju 24.09. pa ti još javim kako ću proći ovaj put

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

alkemičarka, obavezno kopiraj nalaz, meni su sve ostavili i srećom da sam kopirala. i komisija na krugama radi svaki dan od 8-12 sati. javi kak je bilo. i da, apsoulutno nema nikakve veze kaj ideš kod privatnika, idem i ja, a opća praksa tak nema veze s tim, ona samo treba napisati taj papir koji nosiš na komisiju. nalaz ti naravno treba biti odgovarajući za komisiju, odnosno gin ti svakako treba napisati da imaš komplikacije i da preporuča mirovanje ili tak nešto.eto, pitaj ak još neš trebaš...

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala Marka, napisao mi je smanjenje fizičkih i psihičkih napora. Sutra idem na pregled pa ću ga zamoliti da još nakiti. A i bila sam u Petrovoj gdje mi je doktroica napisala: Mirovanje!

Vecky avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Super. A meni su svi napričali da ti privatnik ne može dati bolovanje nego da moraš ići kod soc. gin. pa sam ja samo kod socijalca.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam išla privatniku, ali sam svejedno morala kod socijalca po uputnice za sve one krvne pretrage i pretrage urina, također i po uputnicu za preglede u rodilištu pred kraj trudnoće, kao i po uputnicu za porod. ne možeš bez socijalca. odnosno, liječnik opće prakse može dobiti gadnu novčanu kaznu ako ti da uputnice koje spadaju pod ginekologiju

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ne znam meni je moja opće prakse dala sve uputnice za krv i urin, te kgrupu ali sam to ionako na kraju radila u priv labu pa mi nisu ni trebale, za double test morala sam imati uputnicu od soc ginekologa ali mi je bilo jako mrsko pa sam se odlučila i to napraviti u priv labu, ekih 250 kn i miran si a rezultati idući dan

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Koliko je meni poznato moraš imati soc. ginekologa jer za preglede u bolnici moraš imati uputnicu - osim ako ne ideš preko veze. Moja socijalna mi daje bolovanje na osnovu mišljenja privatnika, a otvara ga doktor opće prakse - mogu izgubiti licencu na godinu dana zbog recepata koji spadaju u domenu specijalista.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i meni je moja dokica opće prakse u prvoj trudnoći davala, a sada se ne usudi zbog ovoga:
    mogu izgubiti licencu na godinu dana zbog recepata koji spadaju u domenu specijalista.
    ima ih koji još uvijek daju uputnice, ali ako im netko pošalje kontrolu, gadno im se piše.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    i meni je moja dokica opće prakse u prvoj trudnoći davala, a sada se ne usudi zbog ovoga:
    mogu izgubiti licencu na godinu dana zbog recepata koji spadaju u domenu specijalista.
    ima ih koji još uvijek daju uputnice, ali ako im netko pošalje kontrolu, gadno im se piše.
    ali jedno su recepti, a drugo uputnice. :/
    Moj dr. opće prakse mi bez problema daje uputnice (dakle za KKS, krvnu grupu, RH senzibilizaciju...), ali kada sam morala na početku T korisiti dabroston, njega sam kupovala jer mi nije mogla dati recept (misli, mogla sam ići kod soc.gin. po recept, ali nisam imala živaca za višesatno čekanje)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma i za recepte i za uputnice to vrijedi

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ma i za recepte i za uputnice to vrijedi
    onda to moje dok. ne zna ili ignorira. Kako god, meni dobro!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma sigurno zna, ali ti čini uslugu.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo ja sam danas uzela sve od moje dr. Napisala mi je za komisiju produžetak bolovanja do otvaranja rodiljnog dopusta - 9.11. Rekla je da nema potrebe ići prije isteka, idem na trnje, rekla je da se spremim na čekanje.

Vecky avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Danas sam od svoje dr opće prakse dobila uputnicu za komisiju - 28.09., ali mi nije dala doznake za ovaj mjesec. Ovo mi je drugi mjesec da sam na bolovanju, tj. na bolovanju sam od 1.8. i kaže mi da ovaj mjesec ne trebam dobiti doznake, nego da mi taj papir nakon komisije služi kao doznaka. Inače na posao trebam donijeti doznake do 25.og u mjesecu. Zna li netko možda nešto o tome? Strah me da si ne zeznem plaću za ovaj mjesec ako ostanem bez doznaka.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

vecky, mislim da je tvoja dr. u krivu!
    Ti si na bolovanju pod nekom šifrom, npr. krvarenje u trudnoći, na osnovu koje imaš pravo na XX dana bolovanja tj. u tvom slučaju DO 28.09., a komisija ti produžuje bolovanje za period nakon navedenog datuma.
    Prema tome, ne vidim razlog zašto ti tvoja dr. ne želi dati doznake za 9 mjesec??

Vecky avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ekica, još sam se ja vratila natrag kod nje kada sam došla kući i vidjela da su mi dali samo uputnice za komisiju. Mislim da si i ti u pravu. Nemam pojma što da radim, jer ona veli da će mi to komisija dati, a i ja mislim da komisija samo to produžuje, a da mi je ona trebala dati doznake za do 29.og. Zato i pitam vas za mišljenje.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

hej, definitivno trebaš dobiti doznake od dr.opće prakse, jer od komisije ne buš dobila niš doli ispisano na toj uputnici koju ti je dr dala trajanje bolovanja, jedan primjerak toa s komisije ostaje tebi a drugi ide njoj a doznake moraš dobit od nje. ja sam pitala i rekla je da dodjem krajem mjeseca normalo, kao i do sada kada sam bila na bolovanju.eto, davi ju a osim toga kad se vratiš od komijije i vidiš da od njih niš ne dobiš, možda shvati da je u krivu i da ne možeš u firmu i hzzo odnijeti nalaz liječničke komisije kao doznaku...mislim barem

Vecky avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala na pomoći. Baš su me nasekirali i automatski mi uznemirili bebicu. Idem se danas boriti za svoje doznake. Ako me ona čudakuša od sestre ne bude htjela pustiti do doktorice, na bilo koji način ću se probiti do nje!

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam bila na komisiji 05.09. na Pešćenici (Ivanićgradska) jer tamo pripada i moj Dom zdravlja Črnomerec. Dok. opće prakse mi je savjetovala da dođem oko 11 (jer primaju do 11:30; radno vrijeme od 8 - 15, osim srijede kada ne rade), no ja sam ipak odlučila biti "prva" i došla u 8. E, tada je bilo ravno 72 ljudi ispred mene :shock: i nakon što sam se pribrala uhvatila sam dvije trudnice pod ruku koje sam zatekla u čekaonici i s njima na vrata. Nako što smo se jedva progurale pitale smo da li trudnice imaju prednost, rekle su da imaju (nigdje ne piše) i bile smo gotove za 10 minuta. Bojim se da muževi i ostali koji dođu za nas ne moraju imati sreću da ih puste. Stoga sam ja zaključila da je najbolje da idem sama, no ne mislim se niti sekunde unutra zadržavati jer tko zna kakvih sve boleština ima!

Vecky avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Iskusne, pomagajte!
    Trebala sam na komisiju sutra, 28.9. (kod nas se komisija sastaje utorkom i petkom), i teta u HZZO-u mi kaže da se komisija neće sastati sutra, već u utorak, 2.10. Ja sam na bolovanju od 1.8. Da li je netko imao takva iskustva, odnosno, da mu se komisija sastaje dan-dva nakon isteka 60 dana, tj. da li daju bolovanje retroaktivno za ta 2 dana? Bojim se da se nešto ne iskomplicira, a stvarno nije moja greška, liječnica me uputila u petak i da sam znala, otišla bi u utorak.

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Vecky prvotno napisa
    Iskusne, pomagajte!
    Trebala sam na komisiju sutra, 28.9. (kod nas se komisija sastaje utorkom i petkom), i teta u HZZO-u mi kaže da se komisija neće sastati sutra, već u utorak, 2.10. Ja sam na bolovanju od 1.8. Da li je netko imao takva iskustva, odnosno, da mu se komisija sastaje dan-dva nakon isteka 60 dana, tj. da li daju bolovanje retroaktivno za ta 2 dana? Bojim se da se nešto ne iskomplicira, a stvarno nije moja greška, liječnica me uputila u petak i da sam znala, otišla bi u utorak.

meni je bolovanje isticalo 5.09. što je bila srijeda, a srijedom ne rade, pa sam išla u četvrtak. I sve je bilo ok. Mislim da ranije ne možeš niti ići..

Vecky avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Vila, hvala. Danas sam već mirnija i nadam se da će sve biti OK!

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Vecky avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Da vas priupitam: idem ponovno na komisiju 11.12., a porodiljno mi mogu otvoriti već sa 23. ili 24. 12., pa me zanima da li netko zna, da li komisija produži to bolovanje i napiše do početka porodiljnog i napiše točan datum kada mora započeti porodiljno ili samo napišu do početka porodiljnog?

Sad sam zakomplicirala, da pojednostavim, da li oni pošalju na porodiljno taj 45-i dan prije termina ili ostave i dalje liječniku ginekologu da odredi početak korištenja porodiljnog?

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam bila 6.11. na komisiji i na doznakama su mi napisali - produženo do početka PD tj. do 24.12.2007.

Iskreno, i ja sam se iznenadila otkuda im taj datum, jer nigdje na mojim papirima nije pisao termin poroda, a ni zadnje menstruacije. Jedino što je pisalo je tjedan u kojem sam bila na zadnjem pregledu. Pretpostavljam da je žena sama računala.

No kako po veličini ploda ispada da ću roditi 14.02. htjela sam se dogovoriti s doktorom da mi piše 15.02. da bi na porodiljni išla sa 01.01.2008. da me u potpunosti hvata novi način obračuna. Nije da mislim da ću puno izgubiti što će mi se 6 dana obračunavati po starom, a ostalo po novom, već jednostavno nemam povjerenja da će to netko točno izračunati.

No, što je - tu je. Tako su mi napisali na komisiji, no još nisam bila kod doktorice opće prakse da ju pitam da li je to sugestija ili to znači da mi ona s tim datumom mora otvoriti porodiljni.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •