Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 60 od 60

Tema: Izbacujemo adaptirano - molim pomoć

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Stavljaj je kad god hoce, bile cice pune ili prazne. Ili vec radis tako?
    Kako se ponasa kad su prazne? Place, odbija?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Danas pucam po šavovima, treba mi sva pomoć ovog svijeta. Do prije pola sata je bilo sve ok, beba je dojila 4 puta (od 7.30 do 11.30). Prije pola sata je bila gladna i pospana i pokušavam joj dati cicu, ona povuče par puta, odmakne se i počne plakati. Kako to ponavljamo više puta, ona postaje strašno nervozna, okreće glavu, ne želi cicu (koja je prazna, jer je jela pola sata prije toga), a na kraju čim vidi cicu počinje vrištati. Nakon plača i borbe nekih dvadesetak minuta napravim joj 100 ml adaptiranog, a ona se utješi čim osjeti bočicu. Uglavnom, pojela je to i zaspala, a ja sam u komi jer umjesto da bebu tješim s cicom, ona plače čim je vidi. Što je pošlo po zlu? Što krivo radim?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Zaboravila sam napisati, bebu stavljam na cicu čim traži, a nudim joj i češće nego što traži. Stvarno, non stop mi je cica vani. Po noći odspava valjda zato jer navečer pojede 160 ml adaptiranog. Da joj radije to ne dam navečer? Problem je po noći što ona nekad odspava, a nekad se probudi i do dva puta, pa nikad ne znam kako će biti i da li da se izdajam. I mrzim noćno izadjanje. Da joj radije to adaptirano (koje očito nije prežalila) dam popodne, pa da se po noći probudi koji put i pocica. Pomozite mi pliz.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Scelta prvotno napisa
    Da joj radije to adaptirano (koje očito nije prežalila) dam popodne, pa da se po noći probudi koji put i pocica. Pomozite mi pliz.
    probaj ,jer je noćno dojenja jako bitno kad se povečava količina mlijeka

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

scelta, probaj, nemaš šta izgubiti.
    nema nekog univerzalnog savjeta, sve je to toliko individualno. jedino pravilo - noćni podoji su jako bitni, tad je razina prolaktina, hormona odgovornog za stvaranje mlijeka, veća i ne bi ih trebalo preskakati. a lakše je bebi ponuditi cicu nego ustati i izdajati.

probaj večeras tako, i javi kako je prošla noć. držim fige...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Prije pola sata je bila gladna i pospana i pokušavam joj dati cicu, ona povuče par puta, odmakne se i počne plakati. Kako to ponavljamo više puta, ona postaje strašno nervozna, okreće glavu, ne želi cicu (koja je prazna, jer je jela pola sata prije toga), a na kraju čim vidi cicu počinje vrištati.
    meni ovo zvuci da joj se ne da navlaciti cicu - pogotovo zato jer je, osim gladi, jos i pospana... a zna da ima i laksi nacin za brzo se najesti - bocica...
    mozda da joj ponudis alternative bocici kad dajes adaptirano ili izdojeno: hranjenje na casu ili zlicicu (ima na portalu tekst o tome detaljnije i tocnije nego ti ja mogu napisati)?

-dosta zena koje povremeno koriste bocicu (cak i sa izdojenim) se zna s tim sresti... jer se za mlijeko iz cike treba malo vise potruditi -a taj trud je, osim sto je dobar nacin za navlacenje mlijeka, dobar i za razvoj bebine celjusti)...

a srela sam se i ja iako luka nije koristio bocicu, osim par puta u rodilistu sto su mu dali dok je bio na fototerapiji...

pomaze: - kontakt koza-koza (raskomotis bebu i sebe tj. skines) i pa pokusas ponovo...
    - ugodna atmosfera...
    -lagano masiranje dojke (slicno rucnom izdajanju) jednom kad beba prihvati ciku...

mislim da ti je super ideja da joj adaptirano ili izdojeno dajes popodne... vecernji i nocni podoji su jos efikasniji za navlacenje mlijeka... ima veze sa povoljnijom razinom hormona prolaktina kod majke u to doba...

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Scelta, ako te mogu utješiti, i moja H. koja je bila isključivo dojena se tako ponašala, odbijala ciciu, plakala, izvijala se, u nekoj dobi oko 3 mjeseca. Ti svako njezino ponašanje vezuješ uz bočicu i adaptirano, možda da ju probaš sagledati van tog konteksta...
    I na kraju, ti trebaš izbaciti adaptirano, ne beba. Na tebi je da "klikneš" drugačije u glavi.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ovo je samo takav period.
    Kad odbija sisu, probaj je utjesiti nekako drugacije, malo pronosati, izaci vanka, nesto sl.

A na tvoje pitanje nemam odgovora. Mozes promijeniti ritam dojenje/adaptirano, probati, pa vidjeti.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

... Problem je po noći što ona nekad odspava, a nekad se probudi i do dva puta, pa nikad ne znam kako će biti i da li da se izdajam. I mrzim noćno izadjanje. ...
    Ovo mi je poznato, taklo je bilo i nama,. Puno puta sam ležala budna i razmišljala da li da se idem izdajati ili da nastavim spavati, a spavalooo mi se.
    Kada je počela dojiti, SUnčici su prvo krenula noćna dojenja, taj dio nam je išao najlakše. Nadam se da će tako biti i vama.
    Za nervozu nama i danas pomaže dojenje u hodu. To mi je savjetovala jedna forumašica još davno i tada mi se činilo neizvedivo, ali sada smo se uvježbale.
    Kad je jako nervozna (npr ako se probudi plačući), onda pomaže nosanje na ramenu, pa pokušaj dojenja, ako neće onda opet malo nosanja na ramenu, pa dojenje, sve u hodu... nakon par puta prihvati ciku i umiri se... ili zaspe na ramenu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A je li još uvijek prehlađena?
    Ako da to je razlog nervoze i odbijanja dojke. Lakše je vući na bočicu nego sisati s punim nosom, a pogotovo ako te još nešto boli i smeta.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •