Imam bebu od 4,5 mjeseca i danas nam je pedijatar rekao da je puno predebela i da trebamo izbaciti adaptirano. Beba od početka doji i jede adaptirano jer sam odmah po njenom rođenju iskusila sve probleme koji se uz dojenje mogu pojaviti (uključujući stravične ragade, soor, mastitis i skok u razvoju sa 8 dana koji nažalost nisam prepoznala) a što je sve zajedno dovelo do toga da sam uvela adaptirano i da se količina mojeg mlijeka smanjila. Ona često doji što maksimalno potičem i količina mojeg mlijeka se bitno povećala tako da sam kroz ovo razdoblje količinu adaptiranog smanjila sa 700 na 450 ml dnevno.
E sad, pedijatar kaže da po njemu adaptirano ne bi trebala ni dobivati, jer je u 2 mjeseca dobila 2,5 kg i da količinu adaptiranog odmah smanjim na 250 ml dnevno te da kroz dva tjedna pokušam sasvim izbaciti. Također kaže da je u tom prijelaznom razdoblju radije zavaram čajem.
Od početka sam nesretna zbog tog adaptiranog i nitko ne bi bio sretniji od mene da ga doista i uspijem izbaciti, ali me strah tako naglog izbacivanja. Molim pomozite.