Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Izdajanje nakon podoja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Izdajanje nakon podoja

Moja prijateljica je rodila prije 11 dana. Nakon temperature zbog zacepljenog kanalica , pocela se izdajati nakon svakog podoja.
    Radi li dobro ili ne?
    Sto treba raditi kako bi se normaliziralo stvaranje mlijeka ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne kuzim zasto se izdaje nakon podoja? upasti ce u zacarani krug iz kojeg ce joj biti tesko izaci.
    ako vec zeli izdajati onda neka prvo malo izdoji a onda stavi bebu na prsa tako da beba dode do onog zadnjeg masnog djela mlika.
    najbolje je cesce stavljati bebu na prsa nego izdajati jer u stvari je beba ta koja potice proizvodnju onoliko koliko je njoj potrebno pa ce dojenjem i izdajanjem proizvoditi se stalno veca kolicina mlika.
    a sta radi sa izdojenim mlikom? od par prijateljica koje su nedavno rodile cula sam da bacaju to mliko dok im nisam objasnila da je to najveca ludost i rekla nacin na koji ce praviti banku mlika tj zamrzavat.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravila rec: za normaliziranje proizvodnje mlika neka bebu stavlja cesce na prsa, zaboravi svih oko sebe, ne gleda na sat ni na vagu i sve obaveze i bude sigurna u sebe i svoj instikt koji ce je pravilno voditi.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne, ne radi dobro..

Fortuna je vec spomenula - napravit ce si zacarani krug.

Da bi se normalizirala kolicina mlijeka treba dojiti na zahtjev (ne na sat) i ako joj dojke budu prepunjene, onda izdojiti ali samo toliko da se bol smanji - odnosno da joj opet bude ugodno.

Ako bude izdajala nakon svakog podoja, salje signal tijelu da treba proizvoditi toliko mlijeka, i onda ako se ne izdoji opet ce joj doci do zastoja. Ako su dojke prepune, onda se salje signal tijelu da smanji proizvodnju, ako dojke nikad prepune, tijelo nece dobiti signal da smanji proizvodnju, nego nastavlja dalje tim ritmom ili jos vecim (ovisno ako mama sve vise i vise izdaja).

Dakle, sad kad se rijesila zastoja, treba dati bebi da diktira ritam, i izdojiti se vrlo malo samo ako su joj dojke prepunjene i to joj smeta, cisto da popusti osjecaj zategnutosti ili prepunjenost.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala, cure. Dijelim vase misljenje , no kako nisam savjetnica -nisam htjela dijeliti savjete.
    Prijateljica mi ima , rekla bih , visak mlijeka i bez izdajanja.Valjda ce se "zakon ponude i potraznje" uskoro normalizirati .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam zbog mastitisa morala izdajati nakon podoja a nakon toga se sve dodatno zakompliciralo jer nisam proizvodila dovoljno mlijeka pa je izdajanje uz motilium (lijek) bilo dio rituala da se vratim samo na dojenje

meni su preporucili izdajanje nakon podoja ali osnova svakog mastitisa je to da beba ne ocisti dojku i to zbog loseg postavljanja na dojku. bitno je da joj beba bude u jednoj ravnini a ne da je tijelo ravno a glava okrenuta u stranu (ne znam ovo onteligentnije opisat). glava mora biti ravno, u pravcu tijela jer ako je glava okrenuta u stranu beba nemre dobro sisati, brze se umara. naravno da treba voditi racuna da beba dobro primi bradavicu

losim stavljanjem bebe na prsa mogu se ostetiti bradavice sto je opet dobar pocetak da uleti u mastitis

pokusajte je pogledati da li dobro drzi bebu na podoju. takodjer nek vodi racuna da je ona udobno smjestena kod dojenja

mi smo imali mali ritual da se ja namjestim sa sebastianom za dojenje a mats onda donese casu vode sa slamcicom, jer se onda moze piti voda i dok lezis u krevetu.

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

nuna, ako joj je problem neka zovne nekoga iz splita na mobilet mislim na mame edukatorice,imam ti ja sve mob. pa ce ako treba i doci kuci pogledati
    slazem se da se ne izdaja, samo ce povecati proizvodnju....

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Najbolje neka nazove sos telefon 0800 22 77 22.

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Uf sad mi je malo lakše. Najčešći savjeti koje slušam su da se nakon svakog podoja treba izdojiti. I to sam jedno vrijeme radila tako dugo dok se nije napunila moja škrinja, mojih roditelja, svekrve pa čak i šogora. E onda sam prestala i meni se čini sve ok. Mlijeka za sada ima, samo što sam opsjednuta strahom da ću ostati bez mlijeka. A još k tome mali mi je danas nešto lijen što se klopanja tiče. Čak je i zaurlao kad sam ga htjela staviti na cicu. No nadam se da je razlog to što jednostavno nije bio gladan. Poslije je normalno klopao.
    Još jedna stvar. Jedni kažu da povečani unos tekučine ne povečava proizvodnju mlijeka, ali ja sam napravila pokus i uvjerila se u suprotno. Osim ako se proizvodnja nije povečala čisto iz psihičkih razloga. Jer sam samu sebe uvjerila da hoće.

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

frendici je danas bila patronažna i kaj mislite kaj joj je savjetovala: izdajanje nakon podoja. (naravno da je i meni moja to bila savjetovala samo je ja nisam slušala- jer sam već sve naučila od vas sa foruma). I sad ja velim frendici da joj to ne bih savjetovala, ali u njezinom glasu vidim da mi ne vjeruje, da više vjeruje "stručnijoj" osobi.
    Stvarno sam jako iznervirana, jer ne mogu shvatiti da te patronažne svima savjetuju to isto. Mala joj je već u bolnici izgubila 350g što je puno, a kako će sad dobiti na kilaži kad nikad neće doći do onog finog, masnog dijela mlijeka, jer će ga ona uvijek izdojiti. Kako da joj objasnim da joj izdajanje nije dobro?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

blondie, dovedi frendicu na forum! 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •