Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Ishrana dojilja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Ishrana dojilja

Bog cure, moze li neko da mi da neke prijedloge sto bih mogla da spremam za rucak (sebi) obzirom da moja curica ocito ima osjetljiv stomacic i lako dobije grceve? Cula sam razne price o tome kako treba izbjegavati puno zacinjenu hranu, narandze, cokoladu, mlijeko, grasak, kupus, grah, svinjetinu... Sad sam potpuno bez ideja sto uopce jesti! Sto vi spremate?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Najbolje ti je kuhati juhu i onda jesti to kuhano meso i povrće.
    Iako bebe najčešće nemaju problema zbog toga, kažu da je dobro izbjegavati namirnice koje nadimaju (grah, grašak, kukuruz...), kiseli kupus, agrume (koji su visokoalergeni), gazirana pića...
    Tjestenina, krumpir, riža... na sve moguće načine.
    Hrani se normalno i raznovrsno i ne zaboravi na tekućinu.
    Pazi da ne uzimaš manje od 1500kcal dnevno jer se tada u mlijeko ispušta dosta masnih stanica koje su prava spremišta toksina i pesticida.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

već je bilo puno topika na ovu temu, a zaključak je uvijek isti : nema nekog pravila što se smije, a što ne smije jesti. kao i odrasli, i bebe različito reagiraju na različitu hranu, a mama treba otkriti na koje to namirnice beba loše reagira...
    ako se posumnja na nešto, onda se to izbaci iz mamine prehrane na tjedan, dva da se vidi ima li promjene kod bebe.
    zara je recimo imala grčeve kad sam ja jela sir i vrhnje, te lišajeve po licu kad sam jela bademe. sve ostalo sam mogla normalno jesti, i čokoladu, i grah, i kelj, i mandarine... nedavno sam ovdje pročitala da je nečija beba loše reagirala kad je mama jela zelenu salatu!
    inače, namirnica koja bebama najčešće smeta i koja im uzrokuje grčeve jest kravlje mlijeko, pa možda da probaš prvo njega izbaciti iz svoje prehrane na jedno 14 dana?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Ishrana dojilja

Citiraj Masha prvotno napisa
    ... obzirom da moja curica ocito ima osjetljiv stomacic i lako dobije grceve?....
    Ja bih ti najtoplije savjetovala da smanjis konzumaciju ili prestanes konzumirati mlijecne proizvode... Oni u najvecem postotku uzrokuju probleme kod beba, a najrijedje ih se spominje kao uzrocnikom problema...

ivarica

Početno

sto se tice informacija o kalorijama, jedite normalno, nemojte brojati kalorije i opterecivati se time hoce li se i koliko masnih stanica izluciti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •