Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Da li je ocuh takoder djed?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Da li je ocuh takoder djed?

Dakle ovako, moji roditelji su rastavljeni jos otkad sam ja bila jako mala. Rastali su se u prijateljskim odnosima, brat je pripao tati, ja mami ali vidali smo se kad god smo htjeli. A i zivjeli smo blizu. Mama se prije 13 godina ponovno udala za jednog dobrog i dragog covjeka koji se prema meni uvijek odnosio kao prema svojoj kceri. E sad, mene vec danima kopka, da li da ja svoje dijete ucim da i njega zove djedom? Mislim, bojim se da ce ga zbunjivati sto ima 3 djeda. Sta vi mislite o tome?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam polusestru - imamo istog tatu, različite mame. njena djeca moju mamu zovu bakom, ona njih unucima i to je svima bila jedina prihvatljiva opcija :D nitko nije zbunjen

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možda da mu date neki malo drugačiji naziv :?
    Mi smo npr. moju baku, dakle Svenovu prabaku, s obzirom da joj se nije sviđala ideja da ju zove prabaka, prozvali babaka. Sven se ne buni da ima tri bake, a sada već kuži i relacije tko je kome tko pa je babaka svima dobro sjela

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ovo me podsjetilo da je jedna frendica drugog muza svoje bake zvala od milja 'deduh'

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mislim da ga nema što zbunjivati. Kada mi se sin rodio imao je 4 nonića. Zapravo 2 nonića i 2 pranonića, ali su njemu svi bili "nono". A da pitaš njega što hiće biti? Moja mama je odmah rekla da ona hoće biti baka i da ne učimo djecu drugačije.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pitaj ga kako da ga zovete..ja svoju mamu nisam ništa pitala jer mi je mama, ali sveki jesam, da li hoće biti baka ili da je zove po imenu ili kako već..izabrala je da će isto biti baka

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moj tata je imao maćehu koju sam zvala baka + ime. Znala sam da mu ona nije prava mama i nije me to nimalo zbunjivalo.
    Kad je dijete dovoljno veliko da shvati da ima 3 djeda, dovoljno je veliko i da shvati zašto je tome tako

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

bojan mog očuha zove deda

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim da bi moj ocuh htio da ga mali zove deda. On i moj tata su u stvarno dobrim odnosima, sto neki ljudi gledaju ispod oka, ali meni je to super jer naravno da mi je draze da je tako nego da se itko svada. I otkad sam ja zatrudnila jedan drugog zovu deda. A nebi me ni cudilo da se skupa napiju kad ja rodim.
    A svida mi se i ova opcija deda+ime. Tek toliko da zna da postoji neka razlika dok nebude dovojlno velik da shvati.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj blis prvotno napisa
    Mislim da ga nema što zbunjivati. Kada mi se sin rodio imao je 4 nonića. Zapravo 2 nonića i 2 pranonića, ali su njemu svi bili "nono".
    moja šefica ima jednu nonu (moju mamu) koju je sama prozvala "nana", a pranone (moje none) su njoj postale none+ime.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja naninog muza zovem dedo i ne znam kako bi drugacije. U srcu ga osjecam kao svog pravog dedu.

Inace pravog dedu ne zovem dedom jer nismo bili bliski iako smo se vidjali s vremena na vrijeme. I ne osjecam ga dedom.

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moja mama također živi već 15 godina sa svojim partnerom (nisu se ženili) a sa svojim ocem nisam u kontaktu.
    Moja Ellica maminog dečka normalno zove nono

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod mene u obitelji je prilicni buckuris pa djeca vrlo brzo skuze tko je tko.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    ovo me podsjetilo da je jedna frendica drugog muza svoje bake zvala od milja 'deduh'
    Je, tako sam i ja imala "baćehu"
    Ali nikad je nisam zvala baka, nego teta+ime.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

A kad su si njih dva vec tako dobro, najbolje da se oni i dogovore tko je tko
    Meni je ok da ga zove samo deda (ako to pravom dedi ne bi smetalo), a i deda + ime je skroz ok! Nijedan se nece naci uvrijedjen!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi i imamo 2 bake, 2 prabake i sve 4 ih zovemo bake.
    2 djeda i 1 pradjeda, svih 3 zovemo djedovi. Jest da smo svi u cistom krvnom srodstvu al je ne buni brojka od 4 bake i 3 djeda. I svaka je baka + ime, djed + ime.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

MM je ocuha svoje mame oduvijek i uvijek zvao deda. I ne samo zvao nego ga tako i doživljavao. Svekrva ga za razliku od unučadi nikada nije doživljavala i prihvatila kao svog oca.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mi smo dedinu ženu(mm maćehu) pitali kako hoće da je Nina zove, ona je rekla baka i tako je ostalo...2,3,4, bake može samo biti bogatstvo
    ako je u svemu tome ljubav dijete sigurno neće biti zbunjeno

Pahuljica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kod nas je 'prava baka'- baka, a tatinu drugu suprugu jednostavno zovemo- njenim imenom. Nikad ne bih htjela da je dijete smatra bakom. Ista je situacija i sa prabakom. Jednog dana cu objasnjavati zasto je to tako.
    Dakle, 'prave bake i prabake', odnosno djedove i pradjedove tako i zovemo, a sve ostale- njihovim imenima.

Pahuljica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

...Zaboravih reci da i u knjigu radosnicu, u porodicno stablo, takoder upisujemo bioloske pretke, a ne prizenjene.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Najbolje da se s njim dogovorite kako bi njemu odgovaralo, ali čisto sumnjam da ne želi biti djed.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nista ga nece zbunjivati sto ima 3 djeda. Mi imamo slicnu situaciju, mozda malo zamrseniju, ja imam 3 polusestre, 2 su prave sestre jedna drugoj, a sa trecom nemaju nista, ta treca takodjer ima 2 polusestre na drugu stranu koje meni nisu nista. Vec ima vise unucadi ( tj. nase djece ) koja imaju vise djedova i baka U gavnom, nauci svoje dijete da zove kako ti mislis da je ispravno ( odnosno koliko se ti povezano osjecas sa svojim ocuhom.. mislim da bi bilo u redu da i njega zove djedom.
    Nisam nikada cula da je neki klinac imao problem jer ima jednog djeda previse, dapace! :D

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I mi bakinog drugog muža zovemo deda.
    Deda Eko (Jerko)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Nea prvotno napisa
    Ja naninog muza zovem dedo i ne znam kako bi drugacije. U srcu ga osjecam kao svog pravog dedu.

Inace pravog dedu ne zovem dedom jer nismo bili bliski iako smo se vidjali s vremena na vrijeme. I ne osjecam ga dedom.
    al sto Bakir ima dedu Umirem mu od smijeha

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a mi imamo susjeda koji cuva svoju unuku, i ona njega zove deda.
    Pa ga i moja Petra zove deda

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nek ga zove deda, bit će još zbunjenija ako ga ne zove deda, a baka je sa njim.......bar mislim tako...kad odraste skužit će sve...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam imala maminog "dedu" i tatinog očuha "djedu" eto to je bila razlika...jednog sam naprosto obožavala a drugi mi je bi OK...ali uvijek sam ga doživljavala kao "pravog" dedu bez obzira što nismo u krvnom srodstvu...
    oni koji su čitali ranije znaju da moj stariji sin MM zove "tata" na što ja poludim od sreče i radosti, ne vidim zašto bi dede trebali biti zakinuti za tu radost..
    djeca uostalom ne kuže te naše odrasle spike..ovaj ti je u rodu ovaj nije...bitno je smao tko je dobar prema njemu..(imam neke rodbine koju najradije ne bih imala )

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Kad je dijete dovoljno veliko da shvati da ima 3 djeda, dovoljno je veliko i da shvati zašto je tome tako
    potpisujem. Dok je malo, bi će mu normalno da ima 3 djeda ili bake. Kad bude dovoljno zrelo da shvati da ima više baka/djedova od svojih vršnjaka, bit će i zrelo shvatiti zašto.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Zdravo curke mi smo nove
    Moja A ima 2 nene, moju i MM mamu i 2 nane ,tj.moje nene,i sad kako bi raspoznali mi o kojoj govori,kad spominje moju mamu,za kojom je luda-veli "zuta nena"(netrebam reci da voli i zutu boju )
    Mislim da je najbolje da ga zove djed...(ime),dok ne skuzi situaciju,a poslije ce kako mu/joj odgovara

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam imala hrpu baki i djedova jer su se svi po tri puta ženili
    I mogu ti reći da deda koji "nije pravi" može biti 100 puta bolji od pravog i zaslužuje zvati se dedom, naravno ako on tako želi.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mi isto imamo baka i djedova na pretek Svi su bake i djedovi bez obzira na krvno srodstvo.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj blis prvotno napisa
    Mislim da ga nema što zbunjivati. Kada mi se sin rodio imao je 4 nonića. Zapravo 2 nonića i 2 pranonića, ali su njemu svi bili "nono". A da pitaš njega što hiće biti? Moja mama je odmah rekla da ona hoće biti baka i da ne učimo djecu drugačije.
    moji sinovi imaju 2 bake, 2 djeda, 2 pradjeda i 4 prabake svi su oni dide i babe

mm-ov stariji kolega s posla je prije neki dan dobio "unuka" to je njegove supruge unuk (kćer iz prvog braka) ali on ga obožava i samo o njemu priča

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: Da li je ocuh takoder djed?

Citiraj koksy prvotno napisa
    Mama se prije 13 godina ponovno udala za jednog dobrog i dragog covjeka koji se prema meni uvijek odnosio kao prema svojoj kceri.
    ovo je ključno, zamisli kako bi bio razočaran da nije djed, tim više što tvoj tata nema problema s tim.. i samo da naodam da je lijepo i rijetko vidjet da se u takvoj situaciji familija lijepo slaže, zato neka ga zove deda, nastavite i !

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

zabrljala sam.. dakle, nastavite se i dalje tako poštivati..a tvoje dijete je bogatije za jednog djeda i njegovu ljubav, asvi znamo kako se babe i dide raspamete na naše bebulince..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •