-
jel moje dijete gladno???
molila bih strucno ili iskusno misljenje ako moze na pitanje jel moj malac gladan i zasto tako puno place i malo spava?
moja beba je danas navrsila 5 tjedana. ja bih ga jako jako htjela iskljucivo dojiti ali imamo sve vise i vise problema.
naime, malac jako jako malo spava po danu, nakon svakog podoja zaspe pa ga grcevi u crijevima probude i njegovo spavanje traje 15 min, najduze 45min (tim duzim spavanjem me pocasti jednom, najvise 2 puta u danu, ali noc skoro cijelu spava s 2-3 podoja). zbog tog grcenja sam koristila kapi sab simplex i malo caja od komoraca na kraju podoja i cini mi se da mu je lakse.
buduci da je tako cesto budan i iznervozi se, ja mu cesto nudim dojku jer ga ne mogu uopce drugacije umiriti (iako mi je i pedijatrica savjetovala svaka 3h) i upravo radi toga moje dojke se ne mogu napuniti za neki posteni obrok.
cini mi se da nemam dosta mlijeka jer nakon podoja koji traje uvijek 1h (mogu sanjati o onih 20min) i tijekom kojeg dajem obje dojke koje on isrce do kraja, on bi mogao popiti tog caja do besvijesti ali mu ja ne dam. inace trudim se napraviti sto dulji razmak između podoja upravo da mi se napune dojke malo vise i da on malo bolje ogladni pa da bolje vude. cini mi se da od ovog cestog cickanja nema nista. jesam li u pravu?
jucer sam mu od ocaja zbog njegovog placa napravila formulu i nakon podoja (obje cike, sve skupa min. sat vremena) sam mu ponudila jos flasicu adaptiranog i on je to pojeo!
dakle, gladan je a ja ocajna!
danas ga stavljam stalno na ciku ali bradavice me uzasno bole (na jednoj mi je cak nekakav zulj napravio, strasno boli!). sto se vise blizi vecer ja imam sve manje mlijeka, za papanje prije spavanja gotovo nista!
inace u danu nam je svaka pelena (minimalno 6-7 kom. popiskena i po par puta ima stolicu, najcesce zutu, ali nekada i zelenu)
znam da ako je u pitanju skok (ali meni se bar jednom tjedno cini da je skok) da ga treba stavljati sto cesce i da ce se kolicina povecati, ali malac ako ga stavljam uopce nece efektivno vuci, on ili vuce pa se dere jer ne ide nista ili se pomiri sa situacijom pa duda bez veze sto ja ne mogu podnijeti zbog iritiranih bradavica.
nadala sam se da ce se nakon tih krvavih prvih mjesec dana uspostaviti ponuda-potraznja, ali nama je sve gore! prije bih nakon podoja mogla nesto izdojiti i sacuvati za poslije ili bih uspred noci mogla izdojiti nekih 30-40ml da olaksam stanje u dojki, ali sada ni to po noci nema sanse, on sve pojede, a novo nema vremena da se skupi!
sve mi se cini da mi je jedino rjesenje da mu u tim vecernjim satima dam flasicu adaptiranog i mrzim se zbog toga, ali malac je preumoran i pregladan, ne mogu ga takvog slusati da place.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma