Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Televizor u školi

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Televizor u školi

Moja djevojčica ide u 3. razred. Prošle godine su neki (2.) razredi kupili televizor, pa i njena učiteljica često spominje da čekaju prihode da i njen razred dobije TV, kako bi pod odmorima bili mirniji, sjedili i gledali.

Želim znati, da li se zaista ima pravo našu djecu posjedati da gledaju neodabrane sadržaje i da nemaju priliku protegnut noge i odmoriti misli, već uljuljkavati u san moždane stanice gledajući TV? :/

Već sam umorna od toga da budem jedini protivnik nečega, pa ću za sad šutiti, no nikako se ne slažem sa idejom.

Što vi mislite o tome? Da li je to praksa i u drugim školama?

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne sviđa mi se ideja o korištenju televizora da bi bili mirniji pod odmorom, dok općenito korištenje televizora odobravam

Naravno, ne misllim pri tom da gledaju španjolske sapunice, već edukativne programe. Televizor kao nastavno pomagalo.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je TV nezamjenjivo nastavno pomagalo.
    Predajem povijest pa dosta gledamo dokumentarce i nastavne filmove,čak i prigodne povijesne filmiće s Youtube-a

Ali kupovanje TV-a radi gledanja pod odmorom :shock: :shock: :shock:

Fakat nemam riječi na takvo obrazloženje!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    Meni je TV nezamjenjivo nastavno pomagalo.
    Predajem povijest pa dosta gledamo dokumentarce i nastavne filmove,čak i prigodne povijesne filmiće s Youtube-a

Ali kupovanje TV-a radi gledanja pod odmorom :shock: :shock: :shock:

Fakat nemam riječi na takvo obrazloženje!
    Stvarno, da ne ispadne da sam ja općenito protiv Tv-a... za korištenje u nastavne svrhe (iako bi ja rado i bez toga do 5.r, ali nisam žestoki protivnik) je ok.... ali kao rješenje protiv "divljanja pod odmorom" kao što kažu.. nisam. No, isto sam obrazloženje čula od različitih učiteljica nižih razreda, tako da se ne radi o mišljenju naše.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

katastrofa.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Za sam da djeca imaju u razredu TV i druge uređaje, prvenstveno zbog nastave. Što se tiče gledanja TV za vrijeme odmora apsolutno sam protiv toga i to bih jasno i glasno rekla na roditeljskom sastanku. Nemam ništa protiv da u boravku u slobodno vrijeme pogledaju crtić, ako ne mogu ići van.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

TV u školi je nastavno sredstvo, a ne sredstvo za zabavu. To znači da se na njemu može gledati obrazovni program (koji se nudi na televiziji) i da se gledaju snimke obrazovnih filmova ili filmova (igranih, dokumentarnih ili animiranih) koji su propisani nastavnim programom.
    Kao roditelj bih svakako reagirala da mi dijete pod odmorom gleda crtiće ili nešto što ne priprada obrazovnom programu.

sandy2006 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja curka je isto 3. razred i prošle godine je razred iz suprotne smjene kupio TV i DVD koje na kraju koriste i djeca iz našeg razreda.Mi imamo stariju i dosta boležljivu učiteljicu tako da su djeca često bez svoje učiteljice a ona koja bude na zamjeni jednostavno upali TV :/
    Komentar?Mislim da je suvišan.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

katastrofa! kakav si pedagog ako ne znaš umiriti djecu bez telke.
    da se razumijemo i pred nekih dvadesetak godina i ja sam bila u trećem osnovne i imali smo telku. ne sjećam se da smo je u svih 8 godina školovanja gledali više od 4-5 puta, a redovno se radilo o edukativnim programima vezanim uz nastavu ili su nam na videu puštali edukativne vhs-e.

baš mi je žao, anita, što ispada da si jedina mama u razredu koja tako misli. a da zineš na nekom roditeljskom, možda ima još roditelja, samo im je isto glupo jer misle da su jedini ?!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

MA reći ću ja to na roditeljskom. Jedna mama će sigurno biti uz mene... jedna političarka... s kojom se uvijek složim... a ostali će nas nadvikat... tako je bilo prošli put kad smo iznijele mišljenje o kolektivnoj kazni. Ali nema veze, reći moram, samo se neću vezati uz rezultat.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •