Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: za dudace :-)

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno za dudace :-)

Ovo sam nasla na net.hr-u (sad sam zatvorila prozor, a ne da mi se otvarat opet da stavim link, al stavljam tekst).

Moram rec da mi je jako drago da mi se dijete samo samcato odviklo od dude, iako ju je imao samo za spavanje

A ovaj savjet o busenju dude mozda kome pomogne:

Nastavak dudanja nakon druge godine života može dovesti do problema sa zubima ili govorom. Osim toga često disanje kroz usta može pridonijeti infekcijama uha.
    Djeca kad napune dvije godine života trebala bi ostaviti svoja umirujuća sredstva poput duda-varalica, piše u članku objavljenom u hamburškom časopisu Junge Familie.

Nastavak dudanja nakon te dobi može dovesti do problema sa zubima ili govorom, a često disanje kroz usta može pridonijeti infekcijama uha.

Dude mogu povećati i stopu karijesa.

Članak savjetuje roditeljima kako mališanima bez drame uzeti dudu, primjerice da se probuši iglom kako bi postupno iz nje izašao zrak, pri čemu postaje manje atraktivna. Možete im i umjesto dude donijeti neki dar.

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

dobar savjet za roditelje.
    a moram i priznati da je ružno vidjeti dijete od 1,5 do 2 godine sa dudom u ustima, jer mu pokriva pola lica.
    moj Jan je dobio dudu kod prvog skoka u razvoju (cicu su me previše boljele). nakon 3 mjeseci intenzivnog dudanja, sam ju je odbacio, i više ju nije stavio u usta! :D

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj clio180 prvotno napisa
    a moram i priznati da je ružno vidjeti dijete od 1,5 do 2 godine sa dudom u ustima, jer mu pokriva pola lica.

pa šta bi da si vidjela moje četverogodišnje?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dobar savjet za roditelje.
    moj Jan je dobio dudu kod prvog skoka u razvoju (cicu su me previše boljele). nakon 3 mjeseci intenzivnog dudanja, sam ju je odbacio, i više ju nije stavio u usta! :D
    a jel bi ti bilo ruzno da ju nije sam odbacio?

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a sory, nisam htjela reći da je bebać ružan, nego ona duda koja mu pokriva pola lica! krivo sam se izrazila!

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa nisam ni ja mislila da je bebac ruzan, pogotovo ne moj, on je bez dude jednostavno previse lijep , ali me fakat zivciraju te izjave da je ruzno da beba ima dudu nakon neke dobi. e pa meni je bezveze da beba uopce ima dudu, ako bas hocete znati , moj nije htio dudu uopce do 6 mjeseci, a sad je ovisan o njoj (skoro ko i o cici), i zasto je sad to ruzno, a kad mala beba ima dudu nije? to ne kuzim :?

i ne svida mi se kad neko komentira kak je to ruzno, jer kao vec je trebao to prerasti, i sad sigurno nekaj ne stima s menom ili s njim, ili s oboje jer ju on jos ima. ili kad mu ljudi govore 'a sta ce ti duda, baci to, daj meni dudu :shock: '

jel to ko i sa sisanjem? ok je da mala beba sisa, ali dijete od godine, dvije, tri nikako.

ne zastupam koristenje dude pod svaku cijenu, ali ovakvi komentari me stvarno izbacuju iz takta.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

nekome je ružno vidjeti starije dijete sa dudom,nekome sa bočicom,nekome sa cicom....sve u svemu sto ljudi sto čudi

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

znam da već ima topica na tu temu ali ovaj je svježi pa ako netko iskusan može dati brzinski savjet/trik za riješit se dude poput ovog bušenja bilo bi super
    znači da samo probušim dudu, koliko će trebat da splasne? eh, da mi je vidit Ninu reakciju jedva čekam

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

dijete od 1,5 do 2 godine sa dudom u ustima, jer mu pokriva pola lica
    Po svakoj logici što je dijete manje, to mu duda prekriva veći dio lica. Dakle, djetetu od 1,5-2 g. duda prekriva manji dio lica nego malim bebačima, iz jednostavnog razloga što im je lice veće.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

jučer sam vidjela djevojčicu od 4 godine(prije nekih 4 mjeseca odbacila dudu) kako su zubići tj zagriz nepravilan i to radi dude.dakle kada zatvori zubiće(zagriz) jezik joj izađe van :shock: to ja ne mogu!

btw moja je dvije god i još ima dudu pa me sada frka....

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni je ružno vidjeti dijete od recimo 3 godine kako sjedi u kolicima i duda dudu :/ . I još priča s dudom u ustima.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a ja jos nisam dozivjela da mi bude ruzno vidjeti malo dijete, sto god imalo u ustima

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ružno ili ne, i ja sam mislila da nema šanse da mu ikad dam dudu, pa ju je stjecajem okolnosti dobio. Srećom, od početka je upotreba bila ograničena, pa mojeg trogodišnjaka nikako nećete vidjeti vani kako duda dudu (još manje da sjedi u kolicima!), ali zato pred spavanje - duda je obavezna. I ne znam kako da je se riješim. Ovo bušenje mi se ne čini baš pouzdanom metodom - ja bih radije da on sam dođe do toga da je duda bezveze, čak i u krevetiću.
    Samo, mislim da sad nije pravi trenutak za pokušaje odvikavanja (polazak u vrtić).

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    Po svakoj logici što je dijete manje, to mu duda prekriva veći dio lica. Dakle, djetetu od 1,5-2 g. duda prekriva manji dio lica nego malim bebačima, iz jednostavnog razloga što im je lice veće.
    što je dijete veće, veća je i duda (ne znam zašto). i to ne samo ono što se grize, nego i ono što pokriva lice.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Veći je samo silikonski dio, plastika koja "pokriva lice" je ista, bar kod naših.

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

možda nisu sve velike, ali znam da sam vidjela bebu sa chicco dudom (sva žuta, i onaj dio koji ide u usta i onaj koji ostaje vani) i baš je velika!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja moram priznati da sam sad na moru vidjela jednu curicu od sigurno 4 godine kako hoda navečer s mamom i tatom i duda u ustima. To mi je izgledalo strašno, kao da su roditelji fulali - ono - niste billi u stanju naučiti dijete. Naravno, automatski mi je na pameti bilo kako Ninu moram uskoro odviknuti od toga jer to stvarno izgleda gubitnički...

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Curke, nemojte sad sta je ruzno, sta nije...
    Nisam zbog toga stavila clanak na novi topic.
    Meni se osobno svidjela ideja s busenjem dude, koju bih sigurno isprobala da mali nije to prosao na drukciji nacin.
    A i ove ostale informacije su zanimljive...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nekako sam misljenja da ce odbacivanje dude doci samo po sebi, ne volim ga forsirati ni u cemu.

Iako ima 21 mjesec duda mu je pocesto u ustima.

Bilo mi ga je zao, jer s prvim mjesicama dok je jos bio u Domu nije mogao dudati dudu ( takva im je praksa) pa je jadnicak dudao svoju majicu nagnivsi glavicu u stranu i tako se uspavljivao, pa smo suprug i ja otisli do ducana i pokupovali mu cca 10 tak duda svih mogucih boja koje je (kršitelj koda) nudio, tako da imamo cijelu kolekciju duda.

Mozda bi i drugacije postupila da su oklonosti bile drugacije, ali ovako nemam mu srca busiti dudice ili uskracivati nesto sto jako voli.

Proci ce i ta faza.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj emanuel prvotno napisa
    Nekako sam misljenja da ce odbacivanje dude doci samo po sebi, ne volim ga forsirati ni u cemu
    Proci ce i ta faza
    Potpis.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj anima prvotno napisa
    Ja moram priznati da sam sad na moru vidjela jednu curicu od sigurno 4 godine kako hoda navečer s mamom i tatom i duda u ustima. To mi je izgledalo strašno, kao da su roditelji fulali - ono - niste billi u stanju naučiti dijete. Naravno, automatski mi je na pameti bilo kako Ninu moram uskoro odviknuti od toga jer to stvarno izgleda gubitnički...
    a meni je ovaj komentar :shock:

zamisli svoje dijete kojem u jednom trenutku hoćeš oduzeti dudu a ono krene plakati - neutješno, iskreno i tužno da ti se srce para. mislim da bi joj u tom trenutku skinula zvijezde s neba, jelda, a ne samo dala dudu?

i stvarno ne razumijem što ti to izgleda "gubitnički" kad vidiš dijete s dudom u ustima?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja moram priznati da je i meni ružno vidjeti tak malo veće dijete (od recimo 4-5) godina s dudom. To mi je jednako ružno kao vidjeti odrasle ljude koji vječito rastežu žvaku po ustima i pričaju dok ju premeču jezikom i ne kuže kak to ružno izgleda. Evo, mene to asocira jedno na drugo. Samo što naravno dijete ne može biti svjesno toga da bi za njega bilo bolje da je bez dude pa tu onda roditelji trebaju digrati svoj potez.
    Ali istovremeno, razumijem da je to teško jer moja nečakinja od 4 i pol godine duda palac i već sad ima deformirane desni prema van, a njezina mama je sva očajna, a opet ne može ništa. Nije to lako.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ružno ili ne, i ja sam mislila da nema šanse da mu ikad dam dudu, pa ju je stjecajem okolnosti dobio. Srećom, od početka je upotreba bila ograničena, pa mojeg trogodišnjaka nikako nećete vidjeti vani kako duda dudu (još manje da sjedi u kolicima!), ali zato pred spavanje - duda je obavezna. I ne znam kako da je se riješim. Ovo bušenje mi se ne čini baš pouzdanom metodom - ja bih radije da on sam dođe do toga da je duda bezveze, čak i u krevetiću.
    Samo, mislim da sad nije pravi trenutak za pokušaje odvikavanja (polazak u vrtić).
    Tanja potpisujem te svim udovima.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a....vidjela sam ja i od 5 god malca s dudom

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ovo sa bušenjem dude baš i ne pali.
    Naime, moja curka ju je sama probušila jer ona prije spavanja ne da cucla dudu, nego ju grize. Imamo ih tri i sve tri su izbušene - izgrižene, ali ih ona i dalje traži. Ja čujem kako kroz njih ulazi zrak i mislim si sad će ju baciti ili reći da ne valja, ali ma kakvi. Da stvar bude gora što je veća to ju više traži. Nekada joj je duda bila samo za uspavljivanje, a sada traži dudu kad god ju vidi. Mi ju moramo skrivati.
    Mislim da je i bolje i ljepše da djeca nemaju dudu, ali nije baš ni tako ružno kako se neki izražavaju.
    Svatko od nas odraslih ima nešto što radi i što ga umiruje, tješi ili pričinja zadovoljstvo (netko puši, netko vrti kosu, neko grize nokte, netko svaki dan mora pojest čokoladu i tko zna šta sve ne radimo...) pa tako i dijete. Nije jednostavno odviknuti ga od takvih stvari.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    Citiraj anima prvotno napisa
    a meni je ovaj komentar :shock:

zamisli svoje dijete kojem u jednom trenutku hoćeš oduzeti dudu a ono krene plakati - neutješno, iskreno i tužno da ti se srce para. mislim da bi joj u tom trenutku skinula zvijezde s neba, jelda, a ne samo dala dudu?

i stvarno ne razumijem što ti to izgleda "gubitnički" kad vidiš dijete s dudom u ustima?
    A meni je dijete s 5 godina i dudom u ustima :shock:
    da, to mi izgleda kao da starci nisu bili uspješni na tom području istrpit djetetov plač 2,3,5 dana da se riješi ovisnosti koja definitivno nije dobra za njega. Pazi, ja govorim o djetetu od 5 godina, a to nije isto kao i dijete od 1 god ili dvije. Ja vjerujem da ću uskoro istrpit taj plač par dana za dobrobit svog djeteta

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Uhh, ja bih bila sretna da moja E. hoce dudu... Mi imamo problem sa sisanjem palca, i mislim da se od toga puno teze odvici nego od dude, palac je uvijek tu (i to samo desni). Cim sam primijetila da je pocela stavljati palac usta, nudila sam joj sve moguce oblike i velicine duda, medjutim nikada nije htjela, sa takvim gadjenjem bi ih ispljuvala...
    I sta da sad radim, ona ima 20 mj i predano sisa palac kada ide spavati, kada je umorna, ako se zagleda u televiziju... Kako da je odviknem?
    Postoji li ista sto bih joj mogla staviti na palac da joj zgadi, a da to nisu narodni recepti tima ljuta paprika, biber i sl.?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Dabo prvotno napisa
    ...Imamo ih tri i sve tri su izbušene - izgrižene, ali ih ona i dalje traži. Ja čujem kako kroz njih ulazi zrak i mislim si sad će ju baciti ili reći da ne valja, ali ma kakvi. .....
    malo ot, apropos ove izgrizene dude, procitajte humoresku od Ephraima Kishona: Duda Cuci. Za krepat od smijeha

Nasa mracna tajna: s pune 2 godine Mak ide spavat ne s dudom, nego s flasetinom od 3 puna decilitra mlijeka, pol formula ( di je onaj smajli kojemu kosa strsi u zrak od uzasa, pol kravlje mlijeko ( onaj smajli od prije je opal u nesvest od dvostrukog uzasa . I jos celu noc to navlaci, a ak se zbudi i nutra nema nis, strogo vice: nojo mleto, mama, molim te nojo mleto, nema mleta.
    I kaj sad, da se ubijem? Ak mu se pobrka zagriz, bu nosil spangu za zube, bar je to sad moderno. Valda bu ga proslo Ma jasno da cemo se polako probati odviknuti, al nije sad to neka takva katastrofa, valjda.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nekako sam misljenja da ce odbacivanje dude doci samo po sebi, ne volim ga forsirati ni u cemu.....

.....Proci ce i ta faza.

Upravo tako. Mi smo se riješili u lipnju, dakle imala je 26 mjeseci, bez problema. Duda je jednostavno "ostala na ljuljački i više je nema".
    Pomogla je i slikovnica "Priča o dudi", super stvar. Sad me u šali pita dudu i kad vidi da se ja kao čudim umire od smijeha....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nakon fijaska s "Medvjedićem vile Dudilice", nikakvim odgojnim slikovnicama više ne vjerujem

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Nakon fijaska s "Medvjedićem vile Dudilice", nikakvim odgojnim slikovnicama više ne vjerujem

A ima li tko kakav isproban savjet kako se riješiti ovisnosti o bočici ?

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Za jedno 3 godine ću se javiti i reći da smo i to uspjeli.... :/

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Točkica prvotno napisa
    Za jedno 3 godine ću se javiti i reći da smo i to uspjeli.... :/
    Tako i ja razmišljam,jer je ovisnost sve veća
    Stalno očekujem neko čudo,ali ništa od toga dok očito,sam ne odluči baciti bočicu!
    A mislila sam da će nam pelena biti problem ......

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam L. "prodala" pricu kako se na dudi skupljaju bakterije koje onda napadaju zube.
    Mozda to pomogne i za bocicu, s obzirom da i ona ima dudu

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Za sada nema te priče koja bi ga uvjerila da se ostavi bočice

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo jednog problemčića, pa da ne otvaram novi topic...
    dakle, ljetos nismo činili ništa da ga odviknemo od dude, jer nam je na roditeljskom sastanku u vrtiću rečeno da ne oduzimamo djeci njihova "sredstva za umirenje", bar ne na početku vrtića, da možemo očekivati i blažu regresiju, i blablabla...
    Danas se s tetom u vrtiću dogovaram za sutrašnje ostajanje na spavanju, a ona mi kaže da oni djeci u toj grupi ne daju dudu i da će morati zaspati bez nje.
    I kako ćemo sad :?
    Za probu, pokušala sam ga navesti da popodne zaspi bez dude, nije plakao za dudom, ali nije ni spavao, nego se vrtio po krevetu, pričao, brbljao, igrao se... kad mi je dojadilo govoriti mu "pssst" i "spavaj", dala sam mu tu nesretnu dudu i zaspao je u roku keks.
    Ne znam...

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

tanja-moj sin ne ide u vrtić i nemam osobno iskustvo,ali mi je malo čudno,da ne kažem bezobrazno da su rekle da ne smije imati dudu.
    Ja bi otišla razgovarati s ravnateljicom,jer ako on ne može ili jako teško zaspi bez dude,pogotovo u novom okruženju,mislim da nije u redu mu to uskraćivati.
    Mislim da na to imaju pravo jedino roditelji
    I ja bi ponjela dudu u vrtić,pa nek prvo probaju bez dude,ali ako bude problema neka mu je daju!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Evo jednog problemčića, pa da ne otvaram novi topic...
    dakle, ljetos nismo činili ništa da ga odviknemo od dude, jer nam je na roditeljskom sastanku u vrtiću rečeno da ne oduzimamo djeci njihova "sredstva za umirenje", bar ne na početku vrtića, da možemo očekivati i blažu regresiju, i blablabla...
    Danas se s tetom u vrtiću dogovaram za sutrašnje ostajanje na spavanju, a ona mi kaže da oni djeci u toj grupi ne daju dudu i da će morati zaspati bez nje.
    I kako ćemo sad :?
    Za probu, pokušala sam ga navesti da popodne zaspi bez dude, nije plakao za dudom, ali nije ni spavao, nego se vrtio po krevetu, pričao, brbljao, igrao se... kad mi je dojadilo govoriti mu "pssst" i "spavaj", dala sam mu tu nesretnu dudu i zaspao je u roku keks.
    Ne znam...
    koja notorna glupost što ima ne daju kod vas...pa kad već dijete je naviklo onda mu treba dati da tamo mu je lakše i da lakše zaspi.kod nas su rekli ako treba dudicu slobodno da ponesemo..i vjerovatno joj je bar malo lakše kad vidi svoju dudu!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa
    I ja bi ponjela dudu u vrtić,pa nek prvo probaju bez dude,ali ako bude problema neka mu je daju!
    Pa tako nekako su mi i rekli - da je ponesem, ali da bi probali bez dude. Nije bilo govora o tome da "ne smije" imati dudu ili da "mora" zaspati bez nje, ali očito se sugerira da dijete bude bez nje, što mi je jasno s jedne strane, ali s druge strane - da može bez dude, ne bih mu je ja samovoljno gurala u usta.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

izbušili dudu - Nina nije ni primjetila :/
    tanja, moja Nina se na dudu navikla tek u vrtiću, do tad nije znala za nju, tako da se potrudi da je se ne uhvati ko pijan plota

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moja jana će u 11. mj imat tri godine, i ovisnik je o dudi,a o flašici je bila i to noću i danju.Za flašicu smo joj jedan dan samo rekli da je nema,da može pit na čašu ako je žedna,jer se ona samo natakala tekućine dok ne bi ispraznila cijelu flašicu.Nije se ništa bunila ( a inače tjera svoje dok joj ne popustimo), i ja sam sde iznenadila.
    Ali duda...ne znam kako i kada će je se riješiti.Sad je krenula u vrtić i isto su tete rekle da joj ne uzimamo odmah dudu radi tih promjena,pa prije 6 mj je stigao braco,pa smo je učili da sama spava u krevetu,i nekako se skroz grozno osjećam da joj još i nju sad uskratimo
    Al ona ju je isto sad počela intenzivno tražit,priča s njom,pa ju ignoriramo dok je ne izvadi iz usta.Isto sam se nadala da će ju sama bacit,ali nekako ne vidim da će se to uskoro dogodit.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Evo još jednog dudača, duda nam je centar svijeta (bar tako nekada izgleda), a i bočica nam je draga. Kao što je već napisano ispije je dok kažeš keks. Ponekad hoće i zaspati bez dude, ali za to mora biti pravo umoran. Mene, ali preko Dine (to vam je ono, šta će ti duda, odoše ti zubi, itd.itd.) stalno peglaju zbog dude. Ja mislim da kada bih je i izbušila da on ne bi to primjetio :/. Nekako se nadam da će je jednog dana samo izaciti. Kao što kažu nada umire zadnja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj je ima vec dvije ipo godine, ali samo kad spava i nadam se da cemo je se brzo rijesiti.

Meni je presladak sa dudom , a bome i bez nje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kako god bilo, nema šanse da mu sad ukidam dudu. Sinoć se razbolio i cijelu noć se budio i plakao kad ne bi mogao pronaći dudu. Čak i kad krene u vrtić, mislim da bi bilo loše odmah mu je oduzeti. Kad ju je imao dosad, može je imati i još koji tjedan.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi smo u fazi privikavanja na spavanje bez dude. BC je koristio dudu samo za spavanje. kad bi se diogao duda bi ostala u krevetu. ovaj vikend smo bili u ST i u nedjelju smo otisli na rucak kod moje sestre. BC je zaspao, naravno s dudom i kad se probudio rekao je dud bljak. na sta sam mu ja rekla da ako je bljak onda ide u smece. otisao sam bacio ju je u smece i pobjedonosno rekao GOTOVOOOOOOOOOOOOO. mi mu svi zapljeskali i on opet ponovio gotovo. ja sam ga pital ada li je siguran, jer poslije nema kod bake dude, on je opet ponovio gotovo. navecer je pitao za nju i mi smo ga podsjetili sta se dogodilo, pa smo mrali cuti pricu kako je on baio dudu bar 20 puta prije nego je zaspao. jucer smo stigli u ZGB i trazio ju je navecer, ali opet smo mu ispricali pricu. trazio ju je i pod krevetom. uglavnom nocas se budio par puta trazeci je, ali mi stvarno nemam doma drugu dudu. a ni ne planiram je nabaviti. uglavnom ja mislim da je to to :D .

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Bravo za BC-a! :D

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja A ima 2,4 g. i ima dudu,trazi je kad hoce spavat,kad je tuzna i u kazni,a sta cu kad joj je to drugarica ,duda je da se izrazim suplja,izgrizla ju je,ali i dalje ju cucla,bocica nam nije neka frka,moze bez nje,ali je jos uvijek tu...
    Sve se tjesim da joj to dozvoljavam jer nije dojila

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj stella prvotno napisa
    Bravo za BC-a!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Evo samo da javim naše iskustvo, možda nekome pomogne.
    Naime stariji se samo odviknuo od dude tako da smo pričali i zaključili da je on već veliki i da mu duda ne treba, pa ju je lijepo bacio i to je bilo to. Još je nekoliko puta tražio, ali smo ga podsjetili da ju je bacio i to je bilo Ok, samo tako.

E sada sam ja mislila da će sa mlađim to ići tako, ali..
    On veli da on nije veliki nego je beba i da ima dudu i cicu i krpicu, sva u svemu ludnica.
    Zato sam ja ponukana pričom o Vili Dudlici ili slično rekla Jakobu da je duda za male bebe, ne za velike i da je došla vila Dudlica koja je zaključila da je Jakob već dosta veliki i da zna sve pričati, pa mu duda smeta. zato je vila uzela dude i odnjela ih jako malim bebama koje ne znaju pričati pa im treba duda. Sve u svemu dosta gluposti , ali njega su se dojmile.

Za sada je bez dude već drugi dan i zaspao je bez nje i nije imao dudu u vrtiću, čak nije htio nositi niti krpicu u vrtić.
    I ono što mi se čini dosta važnim je da pričate o toj dudi, ponavljate priču o vili.
    Danas kad je došao iz vrtića je plakao da hoće dudu, pa smo onda pričali kako je bilo u vrtiću bez dude, da li je pričao prijateljima kako je došla vila i tako se potpuno smirio i više nije tražio dudu.

Eto ako Vam se "metoda" čini upotrebljivom probajte! Sretno

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I mi citamo vilu Dudilicu, al nam bas i nejde, ona baci dudu kad citamo knjigu, al cima je umorna je stavlja u usta.
    Ja mislim da ce to doc sve na svoje ko i odvikavanje od pelena, samo se njima u glavi mora desiti nekakav klik....
    Moja frendica je malom namocila dude u jabucni ocat, kad ih je stavio u usta bile su mu kisele i sam je komentirao da su se sve dude pokvarile, bacio ih je u smece i od tog dana ne pita za dude.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •