Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: alergija, prehlada ili imunitet ili ...?

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno alergija, prehlada ili imunitet ili ...?

Već 2 godine muku mučim kažu doktori s alergijskim rinitisom.
    Tada sam išla na alergološko-test negativan, jedino devijacija nosnog ventila (ako dobro vidim što je naškrabano).
    Pila claritine, špricala nasonex, u početku bilo ok, kasnije se ponavlja, malo pijem tablete (iako ih zapravo niti ne želim).
    Nakon nekog vremena ne koristi mi ništa, pa mi daju letizen i tafen....
    uglavnom nakon terapije, opet se sve vrti u krug.
    Nedavno, nakon te 2god. ponavljam alergol.test na sve opet negativan iako je doc odmah ispalio:ambrozija!, a test negativan!

Simptomi mi se pojačali zadnjih mjesec, dva, ni na moru mi nije bilo bajno...iako sam mislila da će mi biti lakše. Dakle: kišem dnevno valjda po 20, 30 puta, šmrcanje i curenje nosa cijeli dan, ponekad svrbe i suze oči, možda jednom tjedno, voda iz mene ljeva, nos zaštopan, ponekad (u zadnje vrijeme sve češće) ne osjećam miris ni okus ....

Nakon alergol.testa su me poslali na imunološko-vađenje krvi, čekam rezultate, a do tada ne znam kako ću više izdržati.
    Ova "bolest" me psihički uništava, osjećam nelagodu od tolikih kihanja (pogotovo među ljudima) i brisanja nosa....
    Ne znam više što da napravim, užasno mi je...
    ORL-ginja je rekla da će mi dati jaču terapiju 10 dana sa antibioticima (sprej za nos) pa ćemo vidjeti, a ne bih tako drastično se liječila...

neko vrijeme sam pila i biljne čajeve, ali pomaka nema....
    Vjerujem da mi je i imunitet zbog toga u komi.

Ima li nade....jako sam žalosna?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: alergija, prehlada ili imunitet ili ...?

neću te utješiti puno - ja imam kroničnu upalu sinusa, plus devijacija septuma, i nos mi je začepljen 12mj u godini, i isto toliko mj curi iz njega voda... u proljeće se sve pojača zbog alergije...
    i tako već 10ak godina...
    no, navikla sam se...

ne znam - ja na tvom mjestu ne bih uzimala antibiotike bez snimke sinusa
    alergo-testovi - kakve si radila - prick ili krvne?
    da li su te testirali i na prašinu, grinje, plijesan? ili samo pelud?

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Prick test su radili: inhalatorni i nutritivni, da i na grinje i prašinu...
    CT sinusa mi je doc napisala u slučaju ako se odlučim na operaciju (jer je sluznica naotečena, pa bi ju oni "smanjili" koliko sam skužila).
    Jel moguće da su sinusi, pa i nemam baš glavobolje....?
    Ne znam da li bih mogla i naviknuti se toliko godina, evo ovih dana mi
    se napravile ranice crvene iznad usnice, a osjećam i kao da mi je iznutra rasječen nos, peče (znam, od silnih ispuhivanja)

Krvne su također radili, moram se strpiti još nekoliko dana za nalaze.

Jel ima nešto drugo što mi može pomoći, svaka informacija, savjet je dobrodošao...

HVALA

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

MM i ja već par godina muku mučimo s nosevima. Već se šalimo da kada se ne pojavimo u apoteci više od tjedan dan, sigurno se gospođa apotekarka pita jesmo li živi i kako dišemo.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Zadnjih (istina neredovitih) mjesec dana pijem matica čaj, ali oj njega ne primječujem promjene (vezane za "alergiju"), ali zato sam dobila mengu zadnja 2 ciklusa i vjerujem da je od toga čaja (pisala sam o ovom problemu prije), jer je čaj za čičenje krvi, cirkulaciju, ma svašta piše na uputama.

Dobro, bar nešto, jer tete nije bilo 3 mjeseca... :D

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dižem temu

da ne otvaram novu, danas sam se gušila ili što već

sad sam bila vani i odjednom mi se nos skroz začepio i počelo me stezati grlo- što sad cvjeta ????

kišem i nosi mi curi već tjedan dana

kad sam se vratila u zatovreni prostor lakše dišem

kako preživjeti vikend ?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kod nas cvjetaju mendule.

Uzmi kalcij.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

u tabletama?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

u ovo doba cvijeta lijeska i neke trave

http://mikroklima.com.hr/pdf/Peludnikalendar.pdf

ako misliš da je alergija, možeš bez recepta kupiti Belodin

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mislim da belodin ne ide s visokim tlakom ? ili ide?

hvala na tablici

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

u uputama ne piše ništa za visoki tlak, samo za teža oštećenja jetre

ja imam niski tlak, ali nisam primjetila da mi je tlak išta viši kad uzimam lijek (ja pijem claritine, ali ista je djelatna tvar kao i u belodinu)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Šumeće tablete kalcija. Od toga ti se ne spava i sl.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Je, cvjeta, cvjeta, imam frendove s Markuševca, oni su već pred 2 tjedna počeli šmrcat od tih alergija. Ja sam imala alergijski rinitis, u stvari, imam još - na prašinu i na grinje. Isto tako to izgleda - rubac i tisuću puta dnevno a-pćihaa! I ja sprejala tafen, pila one neke tabletice što uspavljuju (ali uspavljuju samo prvi mjesec, poslije se navikneš). Meni je pomoglo preseljenje iz Splita u Zagreb i boravak u ugrijanom prostoru bez tepiha, a to se pogorša ako idem u zadimljeno (sluznica se odmah začepi, ali bez kihanja - mislim da sam sluznicu trajno uništila operilima, pa bih te savjetovala "easy" s kapima za nos, nije predrasuda da izazivaju trajnu ovisnost i atrofiju nosne sluznice). Meni su alergološki testovi odmah bili jednoznačno pozitivni na grinje i prašinu, ovi na pelud su bili OK.

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja cu samo nabaciti jednu malu opasku o vezi alergija i imunoloskog sustava - alergija je u svojoj biti pretjerana imunoloska reakcija, i trebali bi izbjegavati sve imunostimulanse, kao sto je echinacea npr.

Imuno regulator je list crnog ribiza, koji se pije u obliku caja, tinkture ili sipf ekstrakta, u akutnoj fazi.

Kod alergijske hunjavice pomaze inhalacija etericnim uljima rimske kamilice i puzajuceg miloduha, i to direktna, kap dvije ulja na maramicu ili vatu pa to mirisati.

U mirnoj fazi obavezno se radi drenaza jetre, korijeom cicka, korijenom maslacka, ili listom articoke. Drenaza se radi 2-3 puta godisnje.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Gdje i kako to sve što si napisala mogu obaviti ?

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obaviti mozes doma

A nabaviti:
    sipf u bioterri, vlaska 7. ali sipfovi su dosta skupi (jedna bocica cca 140 kn a nije ni za desetak dana), pa preporucam kombinaciju cajeva i tinktura.

Dakle list crnog ribiza, u obliku tinkture, pije se 3 x dnevno, 5-6 ml, a caj se spravlja od 5-10 grama suhe biljke u 250 ml vode. Preporucam piti jednom dnevno caj i dva puta tinkturu, da se pokriju i sastojci topivi u vodi i sastojci topivi u alkoholu (to se dobije sipf ekstraktom, ali kao sto rekoh, nisu bas jeftini). Tinkture i cajeve drzi kemig, bauerova 5.

Drenaza jetre se radi korjenom cicka, ista stvar kao i sa ribizom, sipf dosta skup, pa ostaje caj ili tinktura, caj se spravlja od 5 g korjena, kuha se 10-15 min u 250 ml vode, pije se tri tjedna, 7-10 dana pauze, pa ponoviti. Napominjem da se to radi u asimptomatskoj fazi, znaci vjerovatno u rano ljeto jer je proljece vec na vratima, a s njim i simptomi.

Etericna ulja bioterra vlaska 7 i kemig, bauerova 5, ili kod mene u web shopu. Mogu nabaviti i sve ostalo, na upit (osim sipf ekstrakata, to jos ne drzim ali nije nenabavljivo), za one koji nisu u zg ili jesu al im vise pase taj nacin.

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Gdje se mogu obaviti te alergijske pretrage. Može li se negdje privatno, bez uputnice, čekanja, naručivanja. Grozno kašljem, gubim dah već mjesecima, sve smo eliminirali, još alergije, ako već nemam alerijsku asmu

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Podižem temu...promjena nema, pitam se da li mi može biti gore.

Pripremam se na ponovna testiranja, ali vjerojatno će opet biti negativni.
    Ovo ljeto sam 2x bila na moru i bilo mi je grozno....
    Psihički me razara ovo stanje u kojem se nalazim...kiše, kišem i kišem, nos curi konstantno, cijeli dan, oči svrbe, suze ((

Trenutno nisam na nikakvim lijekovima....pitam se...
    kobila-suzy...ako krenem sa tvojom "recepturom"...pretpostavljam da će rezultati ići mic po mic??

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •