Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: upomoć imamo proljev

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno upomoć imamo proljev

Da li netko ima ideju što se još može dati djetetu od 2. godine protiv proljeva? Do sada smo papali dvopek, pili čaj od šipka, progutali 2 linex tablete. Čak je i liznuo malo coca-cole. Pročitala sam negdje da su pedijatri protiv stavljanja male djece na dijetnu prehranu, ali čisto me strah da mu dam mlijeko ili mliječne proizvode. I da popili smo jedan acidofil.

BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Banana?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Svaka čast! Bar smo se malo oraspoložili. Siroče moje malo, upravo ga naučili da bude bez pelena 4 cijela dana, pa ga sada ovo ulovilo i žulja wc školjku, a vani nam raste drvo šipaka, koji još nažalost nisu zreli. A neznam za bananu, jer je navodno neke znalo potjerati. Budemo probali. I da papamo crne čokolade za kuhanje. Možda bude nešto. Mene jedino muči šta da mu ponudim za doručak i večeru, ako mu se to omrazi šta je već jeo. Za ručak ćemo rižu i mrkvu. Ima li koja idejica, da mi dijete ne broji zalogaje?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno Re: upomoć imamo proljev

Citiraj banklorraina prvotno napisa
    Pročitala sam negdje da su pedijatri protiv stavljanja male djece na dijetnu prehranu
    pa logički razmišljajući, ono zbog čega ti dijete ima proljev mora izaći van, znači, virus ili bakterija pa-pa.
    Zato mi nemamo nikakvu dijetu za vrijeme proljeva - jednostavno čekamo kraj, jer kraj znači da je sve izašlo van.
    Naravno, ovdje pričam o uvjetno rečeno normalnom proljevu, ne pričam o ekstremima.

Daji normalnu hranu, ne moraš mlijeko, daj jogurt.
    I probaj čaj od korijena lotosa.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kakav je to čaj korijena lotosa? nikad čula. zvuči zanimljivo. :?

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja svojim curkama za vrijeme crijevne viroze dajem sve što žele jesti, ako žele jesti, samo da nije baš jako slatko, masno i sl. (što ni inače ne jedu), nemoj mu davati previše hrane koja zatvara jer viroza može proći a njega zatvori i onda tek imaš problem

npr. mi jedemo bioaktiv svakako, možda malo vode s rehidromiks soli, juha, bijelo meso (kuhano ili sa žara), tjestenina eventualno sa paradajzom (npr špagete samo sa kuhanim umakom od paradajza), kuhani krumpir bez ičega, kuhana mrkva, svježi sir ili zrnati sir, riža naravno, od voća banana i jabuka

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj banklorraina prvotno napisa
    kakav je to čaj korijena lotosa? nikad čula. zvuči zanimljivo. :?
    ima ga kupiti u bio&bio dućanima. Korijen lotosa je za proljev, odnosno sva vodena stanja, npr. curenje nosa.

Nama super pomaže.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ima u ljekarnama za kupiti pripravak na biljnoj bazi koji se zove Ferzym Junior i to je pakiranje od 10 ampula. Svaki dan se pije 1 u vodi, čaju ili soku bez obzira u koje doba dana. Nama je super pomoglo, do sada najbolje, puno bolje od Linexa i Prolifea.
    Uz to daj djetetu za jesti bananu, jabuke, mrkve i rižu onako raskuhanu, štapiće i tu čoksu za kuhanje. Nemoj davati Colu, dijete ti ej još premaleno za to.
    Više o proljevima ćeš naći na Zdravlje djece pdf-u.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Grisini

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

curke puno vam hvala, svima odreda; upravo jede juhicu, meso i mrkvu- sreća da uz to hoće i da pije nezašećereni čaj od šipka.

Upravo sam se još nečega sjetila. Prošli puta kada smo imali proljev, propisala nam je pedijatrica PROLIFE u ampulama. Nismo baš bili previše sretni s njima. Čini mi se da ga je to još više protjeralo. Ima li koja iskustva s tim? :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •