ma da, samo mu uzmi salvetu i zabavi ga nečim drugim... a i ako pojede salvetu, bože mili, ništa strašno
inače će naučiti da mama stalno govori "ne", i za bezvezne i za opasne stvari, pa poslije neće moći razlučiti koja je situacija stvarno opasna i kad stvarno i za ozbiljno nešto ne smije (pretrčat cestu na crvenom, palit šibice i sl...)... a ima tu i još nekakvih "psiholoških" razloga: zamisli da cijeli dan što god ti željela ili napravila čuješ samo "ne! ne! ne!" (sad ja tu malo pretjerujem primjera radi...) - pa koma bi ti bilo - razvoj samopouzdanja, kreativnosti, vjerovanja u vlastite sposobnosti - O bodova
isto jedna zanimljiva stvar koju sam nedavno pročitala, a baš mi se jako sviđa: kad dijete uči govoriti pa krivo izgovara riječi, nikako mu ne bismo trebali govoriti "ne! ne kaže se tava, kaže se zara!" (tako moje dijete npr. trenutno izgovara svoje ime ), jer će ih to ubit u pojam, nego ovako "da! bravo! ti si ZARA. ZARA!" , znači pohvaliti dijete za pokušaj, ali mu i reći dobro izgovorenu riječ kako bi mogao ponavljati i učiti.
a i da ti se ne bi desilo da ti jedna od prvih bebinih riječi bude "ne" :/