Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Nedorečenost Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Nedorečenost Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Vezano uz Zakon o sigurnosti prometa na cestama, koji kažnjava onoga tko montira autosjedalicu sa bebom na prednje sjedalo. Slažem se da je bolje montirati sjedalicu na stražnje sjedalo, ali što onda kada su airbagovi po čitavom vozilu i jedini se isključuje upravo onaj na prednjem sjedalu, odn. sjedalu suvozača? Mislim da nije bez veze napravljena autosjedalica za male bebe za obrnuti položaj. Trebalo bi tražiti izmjenu ove rupe u zakonu. Jer ja neću ugrožavati život svojeg djeteta, radi njihove nedorečenosti. Napominjem, da mi se starije dijete vozi na stražnjem sjedalu u autosjedalici.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dijete je najsigurnije na stražnjem sjedalu.
    Airbagovi sa strane (bočni, za stražnja sjedala) nemaju tako dubok "upad" u vozilo i ne predstavljaju neku posebnu opasnost.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: Nedorečenost Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Citiraj banklorraina prvotno napisa
    Mislim da nije bez veze napravljena autosjedalica za male bebe za obrnuti položaj.
    Nije bezveze. Ali - postavlja se u obrnutom položaju i na stražnjem sjedalu.

Trebalo bi tražiti izmjenu ove rupe u zakonu.
    Ovo nije rupa u Zakonu; zapravo je jako dobro što je tako napisano. Postoje druge rupe u tom članku koje su mnogo, mnogo gore i opasnije (npr. da se više mlađe djece može računati kao jedno :/ )

Jer ja neću ugrožavati život svojeg djeteta, radi njihove nedorečenosti.
    Pretpostavljam da želiš reći da ćeš onda dijete prevoziti na suvozačevom sjedalu. Ovdje mogu opet samo ponoviti da je stražnje sjedalo puno sigurnije. Bez obzira na airbag-zavjese.

Osim toga, postoje primjeri sudara kad se air-bag na suvozačevom sjedalu aktivirao, iako ih je vozač isključio. Odnosno, on je napravio sve po uputama, ali je mehanizam za isključivanje očito bio u kvaru.
    (Možda kasnije pronađem link pa stavim).

Stražnje sjedalo je najsigurnije sjedalo.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Amalthea, hvala. Znači da montiram bebu na zadnje sjedalo u obrnutom položaju iako ne mogu isključiti tamo airbagove i dijetetu neće biti ništa?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nisam kompetentna za davanje savjeta o autosjedalicama, ali cini mi se da automobil koji ima airbagove i otraga, na srednjem straznjem sjedalu ima pojas sa tri uporisne tocke. dakle, ako autosjedalicu namontiras na tom mjestu, bocni airbagovi otraga ne mogu ozlijediti bebu u AS.

drugim rijecima, pretpostavila sam da se airbag otraga postoji u novijim automobilima (proizvedenim u zadnjih 4-5 ili koliko vec godina), a kod auta tih generacija pojasevi na srednjem sjedalu na straznjem sicu jednaki su kao i oni na sjedalima sa strane, te kao i onaj na suvozacevom mjestu. isprika ako mi je pretpostavka pogresna.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

"postoji" umjesto "se... postoji". steta sto nema edita.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

muchos gracias!. sada mi je lakše u duši

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

kao što je Amalthea napisala, bočni airbagovi na strašnjem sjedalu su u biti samo zračne zavjese, koje su znatno tanje od airbagova koji se montiraju na prednjim sjedalima. ukoliko je dijete pravilno smješteno u AS na stražnjem sjedalu, ne postoji opasnost da će ga ozljediti airbag, jer se između dijeteta i airbaga nalazi bočna zaštita sjedalice. ukoliko je pak dijete na boosteru, tada je airbag poželjan jer služi kao bočna zaštita.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možeš ti mijenjati zakon koliko želiš - ali sve dok se stvari ne promijene u glavama - ništa se neće dogoditi....

prekjučer ujutro, na semaforu (ulica knežija)- stoji preslatki auto - sav ofarban u srčeka. kako je to stvarno rijetko (ja vidjela samo taj u zg) - zagledam se onako vedro i nasmijano u auto....

na prednjem sjedalu sjedalica s malom bebom, na stražnjem - starije (malo) dijete - nevezano, skakuće... :shock:

gledam prema mami, ali ona ni da baci pogled prema meni...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •