-
Budi se noću da se ne upiški
Nakon godinu i osam mjeseci neprospavanih noći konačno sam osjetila što znači spavati osam sati u komadu.Blaženstvo.
Sada ponovo novi problem.Budi se noću i plače.
Najprije sam mislila da sanja nešto a onda sam skužila da je započelo u isto vrijeme kada smo osvjestili piškenje u tutu.
Pokušam mu skinuti pelenu koju još držim noću ali on se bori pri bilo kakvom pokušaju da se skine,sjedne na tutu....Nakon borbe ipak uspijem staviti tutu pred njega i onda popiški jako puno.
Pelena uglavnom bude suha pa mi se čini da možda trpi pa se zbog toga i budi.
Ima netko još iskustava sa ovakvim događajima i možda kakav savjet što bi trebalo napraviti?
-
Ako se budi približno u isto vrijeme probaj ga prije toga dignuti i staviti na tutu. Znači prije nego se sam razbudi i rasplače. Ako ne uspiješ prije skidaj ga čim se počne buditi, prije nego nastane panika. Samo mirno i strpljivo.
Nemam iskustva s tim, mi smo još u pelenama, ali znam nekoga tko je imao slične probleme, i ovako je to (uz savjet psihologa) brzo riješeno.
-
Hvala Honey,drago mi je da nismo jedini s tim problemom.
Pokušat ću tako.
-
Jučer čitam ovo i mislim si: samo nam još to fali...
I jutros od pet hoće na tutu :shock: .Mi mrtvi umorni kažemo "pa imaš pelenu, piški u nju", on se primiri, mislili smo to je to. Međutim, više nije zaspao, pa smo se svi digli, skinemo mu pelenu - suha ko barut, ode na tutu i ispiški jezero. Koliko mi je drago zbog tog napretka, toliko bih sebično htjela i spavati do 6...
-
Joj, i ja mislim da se Matej radi toga budi (inače spava cijelu noć).
Ali budi mi se kad i Petar, pa MM to rješava, a on tvrdi da ga ne treba forsati. A ja ga jučer odvela piškiti po noći i piškio je, ali pelena je i prije i poslije toga bila mokra... :/
-
Je li skidanje noćne pelene na njegovo inzistiranje ili tvoje? Ako je samo na tvoje, ja bih pokušala ostaviti pelenu.
-
Ako je ovo išlo meni...
Ima on noćnu pelenu, ali se počeo buditi noću i mislim da se podsvjesno budi kad bi treba pišati. Ja probala neku noć...
-
Melanija, ma igurno se budi zato sto mu je sila na WC. Kad cujes da se pocne meskoljit samo ga otfuraj na WC i vratite se u krevet.
Tak sam ja s Oskarom.
S vremenom nam je vec postalo normalno. Ujutro se nit ja nit on nismo sjecali da smo bili na WCu... ja bi to u polusnu sve napravila i ne bi cekala da se rasplace...
S melitom sam bila tak uzasno umorna da nisam imala snage nosat ju na wc pa je imala nocnu ili bi mi se popiskila u krevet
-
A ja jedva čekam da dočekam da se počne buditi za piškanje pa da se riješimo i te pelene. Sada ima 21 mj. i 3 mj. je bez pelene (dnevne).
-
Mi smo imali i uspješno prebrodili noćna plakanja radi piškenja.
Noćnu pelenu skinuo je na vlastiti zahtjev, paralelno s dnevnom, jer je tvrdio da mu smeta, a onda bi se usred noći grčevito rasplakao ne znajući objasniti što mu je.
I ja sam u prvi mah pomislila da je nešto sanjao, ali kako ga ništa nije uspjevalo smiriti posjela sam ga na tutu i nakon što se popiškio ponovno je blaženo zaspao.
To se događalo povremeno u prvih mjesec-dva, isprva češće, a zatim sve rjeđe dok nije potpuno prestalo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma