Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Plaća za godišnji odmor nakon porodiljnog

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Plaća za godišnji odmor nakon porodiljnog

Ne znam kako da točno nazovem ovu temu ali imam sljedeće pitanje.
    Bila sam na porodiljnom 6 mjeseci. Vratila sam se na posao 15. 5. (radim u školi)
    Na godišnji sam otišla 10. 7. i vratila se 20. 8.
    Od 15. 5. do godišnjeg imala sam punu plaću - 5000 kn.
    Za 7. mjesec sam dobila 4000 kn plaću a sada sam dobila platnu listu i na njoj plaća za 8. mjesec 4257 kn.
    Zna li netko imam li pravo na svoju plaću za vrijeme godišnjeg ili je ovo u redu? Računovođa je rekla da se za obračun za GO uzima prosjek plaće zadnja 3 mjeseca, a za ono što nisam radila mi se računa 0 kn.
    Nisu li trebali uzeti u obračun i ono što sam dobila od HZZO-a?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mene ovo također zanima.
    Koliko ti iznosi puna plaća bez ikakvih prekovremenih sati?
    Redovna ljetna plaća (nerodilja) morala bi biti prosjek primljenih tijekom godine, a ne "gola" plaća bez ikakvih dodataka ili prekovremenih.
    Kad sam ja išla na posvojiteljski dopust naknada je bila mizernih 1600kn kroz 9 mjeseci, a prije povratka iskoristila sam cijeli prosinac za godišnji odmor. Plaća koja mi je stigla početkom siječnja bila je "gola" plaća bez prekovremenih sati.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

To je moja "gola" plaća. Ja radim u kombiniranom odjeljenju pa imam i neki dodatak za posebne uvjete rada. 2 godine mi je trebalo da se izborim za to da za vrijeme GO dobijem cijelu plaću jer mi prije preko ljeta nisu isplaćivali ni taj dodatak ni smjenski rad. Prošlo ljeto sam (nakon što sam zvala sindikat) za vrijeme GO dobila punu plaću - prosjek zadnja 3 mjeseca. Inače, prema Kolektivnom ugovoru u taj obračun ulaze i prekovremeni sati i svi dodatci što je isplaćeno zadnja 3 mjeseca.
    Pitam se što bi bilo da sam se vratila tik pred godišnji - po toj logici imala bih 0 kuna plaću??

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa
    To je moja "gola" plaća.
    5000 kn (ako nisam bila dovoljno jasna)

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prema temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama godišnji se isplaćuje u visini plaće koju bi radnik dobio da je radio, a tromjesečni prosjek se uzima samo ako je tako za radnika povoljnije (npr. zbog prekovremenih, noćnih, raznih dodataka i sl).
    Za vrijeme korištenja godišnjeg odmora zaposleniku se isplaćuje naknada plaće u visini kao da je radio u redovnom radnom vremenu.
    Zaposleniku čija je narav posla takva da mora raditi prekovremeno ili noću ili nedjeljom odnosno zakonom predviđenim neradnim danom, pripada pravo na naknadu plaće za godišnji odmor u visini prosječne mjesečne plaće isplaćene mu u prethodna tri mjeseca, ukoliko je to za njega povoljnije

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mogu li se ja žaliti ili je "prošla baka s kolačima"?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

žali se.

Ari avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mu prvotno napisa
    žali se.
    I ja tako mislim, ako ne pozaju zakon, iskopiraj im

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

žali se, na idućoj plaći mogu ti napraviti korekciju

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Obavezno se zali, koja glupost, pa zna se da za godisnji dobijamo isti iznos kao i da radimo taj mjesec.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •