Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: uvučena fontanela..

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno uvučena fontanela..

Znam da je to pokazatelj dehidracije ali ja se trudim svojoj curki svako malo nuditi tekućinu,pogotovo odkad sam joj to primjetila (već sa 3-4 mj,a sad ima 1 god)!Bebama mojih frendica nije tako,njima je napeta pa nemam pojma zašto je mojoj tako (a stalno je tako) :? ?!Šta vi mislite i kako je vašima?I još nešto..kad im se zatvorila?

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

L. se počela zatvarati sa 7 mjeseci. Nisam nikad primjetila da mu je bila uvučena. Najbolje da odeš doktoru, on će ti najbolje znati reći. Velika tvojoj curki

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Andriji se dosta često čini uvučena, pedica mi je objasnila da je to zato što je njemu velika fontanela zbilja velika (velike površine). Tek sad mu se pomalo počinje zatvarati (ima 13,5 mjeseci). Do prije koji mjesec je bila cca 5x5 cm :shock:

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I mojoj Neli je dosta velika..sad ima godinu dana a još joj je ogromna! :?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

danas sam primjetila da joj je fontanela uvučena.čitam ovdije da je to pokazatelj dehidacije...no ona je danas više od 6 puta pomokrila pelenu pa baš i nisam sigurna da je dehidrirana.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

p.s.nema nikakvih drugih tegoba proljev i sl.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

imate još neki razlog zbog čega mislite da bi dijete moglo biti dehidrirano?
    temp, povraćanje, proljev...?

to što se pod rukom osjeti blago udubljenje nije baš pokazatelj, osjetite samo razliku u debljini kosti i tamo gdje je nema
    za dehidraciju se to navodno dobrano osjeti, bude osjetna udubina

smatram se skoro stručnjakom za rupe u lubanji 8)
    Luka ih još uvijek ima pa pipam glavicu već 4 godine (radio karniotomiju ko beba)

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nema nikakvih tegoba.primjetila sam to udubljenje danas i tražila po internetu i svugdje upučuju na dehidraciju...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moji su imali uvijek malo vise udubljenu, ali doc rekao da nema razloga za brigu

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

gle, kod dehidracije koža bude stvarno suha na dodir i nema dobar tonus (kad ju malo uštipneš, ne vraća se odmah na mjesto) oči su upale i jaki su podočnjaci, dijete slabo ili uopće ne piški, malaksalo je...
    ima još stvari osim fontanele

koliko je vama fontanela udubljena, četvrt jagodice, pola, cijeli prst?

ako jede, pije, piški, sretna i zadovoljna je onda nemre bit dehidrirana, štogod www. rekao

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

1/4 do 1/2 ali nema nikakvih drugih sindroma...jede, fino debela sve normalno...plaće svaki dan od 6-10 (valjda su grčevi). dakle nema brige?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ti imaš malu bebu, jel da?
    ako normalno doji i imate popiškane pelene, a ne povraća ili ima proljev ili temperaturu, ja bi rekla da nije dehidrirana

ali mogu ja ovako tipkati na slijepo koliko hoću; ako misliš da je previše udubljena i dijete ti ne izgleda dobro, svakako idi pedijatru

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •