-
Bolovanje, osobno dohodak itd
U 3. mj. sam imala kiretažu, bila sam 2 mj. trudna, na bolovanju sam bila cijeli 2. i 3. mj. jer sam stalno krvarila. Sada sam hvala bogu uspijela ponovno ostati trudna i od listopada bih ponovno išla na bolovanje. Zanima me kako će mi zdravstvo isplačivati plaču odnosno porodiljni ili kako se već zove? Znam da se gledaju zadnjih 6 mjeseci, ali plača za 3. mj. je 0 u dokumentima poslodacva, jer je isplatu vršilo zdravstvo. Kako se to računa? Help :? :? :?
-
Mozda ti je najbolje da to pitas na HZZO-u ali ja mislim da, ako otvoris bolovanje pod komplikacije u trudnoci, da dobivas placu na koliko si prijavljena a ne izvlace prosjek zadnjih 6 mjeseci. Barem je kod mene tako.
Ali, kao sto rekoh, pitaj zbog ovog 3. mjeseca pa ako ti treba taj mjesec za prosjek, otvori obicno bolovanje za listopad jer ga placa poslodavac a onda od studenog odi na komplikacije koje placa HZZO.
Nadam se da si shvatila sta hocu rec, malo sam zakomplicirala...
-
negdje sam procitala da u pravilu uzimaju prosjek zadnjih 6 plaća ali da nmije nuzno...moze biti samo primjer zadnje..
-
madmosel, odi na pdf pravni savjeti
tamo ces sigurno naci odgovor na tvoje pitanje.
-
gledaju zadnjih 6 mj.ali gdje ti je 0 gledaju koliko si dobivala preko hzzo-a dok si bila na bolovanju.
to ti je isto tako ako s porodiljnog ideš odmah na bolovanje u trudnoći dobivaš koliko si i dobivala na porodiljnom.
-
+
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma