Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Bolovanje, osobno dohodak itd

madmosel

Početno Bolovanje, osobno dohodak itd

U 3. mj. sam imala kiretažu, bila sam 2 mj. trudna, na bolovanju sam bila cijeli 2. i 3. mj. jer sam stalno krvarila. Sada sam hvala bogu uspijela ponovno ostati trudna i od listopada bih ponovno išla na bolovanje. Zanima me kako će mi zdravstvo isplačivati plaču odnosno porodiljni ili kako se već zove? Znam da se gledaju zadnjih 6 mjeseci, ali plača za 3. mj. je 0 u dokumentima poslodacva, jer je isplatu vršilo zdravstvo. Kako se to računa? Help :? :? :?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mozda ti je najbolje da to pitas na HZZO-u ali ja mislim da, ako otvoris bolovanje pod komplikacije u trudnoci, da dobivas placu na koliko si prijavljena a ne izvlace prosjek zadnjih 6 mjeseci. Barem je kod mene tako.
    Ali, kao sto rekoh, pitaj zbog ovog 3. mjeseca pa ako ti treba taj mjesec za prosjek, otvori obicno bolovanje za listopad jer ga placa poslodavac a onda od studenog odi na komplikacije koje placa HZZO.
    Nadam se da si shvatila sta hocu rec, malo sam zakomplicirala...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

negdje sam procitala da u pravilu uzimaju prosjek zadnjih 6 plaća ali da nmije nuzno...moze biti samo primjer zadnje..

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

madmosel, odi na pdf pravni savjeti

tamo ces sigurno naci odgovor na tvoje pitanje.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

gledaju zadnjih 6 mj.ali gdje ti je 0 gledaju koliko si dobivala preko hzzo-a dok si bila na bolovanju.
    to ti je isto tako ako s porodiljnog ideš odmah na bolovanje u trudnoći dobivaš koliko si i dobivala na porodiljnom.

madmosel

Početno +

Hvala na informacijama!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •