Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Autosjedalice - vožnja vlakom

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Autosjedalice - vožnja vlakom

Drage moje sve!

Imam jedan mali problemčić, pa evo da ga podijelim sa vama i da vas pitam da li je koja od vas imala iskustava sa vožnjom bebe u vlaku i vezanjem autosjedalica u istome.

Naime, imam bebicu od 7 mjeseci, pa bi se upustili u vožnju vlakom od Zg do Ri.
    Zvala sam tetu na željezničke informacije i pitala ju da li oni imaju posebne sjedalice za bebe u vlaku, a ako ne da li se može učvrdtiti autosjedalica u vlaku.
    A ona je samo zašutila i čudom se čudila da šta ju ja to pitam i zašto da bebu ne držim u krilu :shock: :shock: .

Pls, pomagajte, thx!

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

hm hm

istina da se nisam već dugo vozio vlakom ali čini mi se da sjedala u vlaku baš nemaju pojaseve za fiksiranje sjedalice. doduše, možda noviji vlakovi i imaju ali pitanje koji vlak vozi na baš toj relaciji. tako da je fiksiranje AS vrlo upitno. isto tako mislim da nećeš naići na razumijevanje kod djelatnika HŽ-a po tom pitanju.

s obzirom da je dijete tog uzrasta još u "jaje" AS ja bih ti preporučio da se u kupeu sjednete na sjedala koja gledaju leđima prema smjeru vožnje te da tako postaviš i dijete. ja bi osobno probao AS učvrstiti za sjedalo u vlaku gurtnom koja ima zatezač. tako bi umanjio mogućnost da sjedalica leti po kupeu u slučaju naglijih kretanja ili zaustavljanja, pa čak i manjih nezgoda. da li je to baš i izvedivo ne mogu tvrditi sa sigurnošću.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo se vozili prvi put na dulje s nekih 6 mj (ZG-Novska) a u prigradskom vlaku i prije i poslije x puta. Bez sjedalice, u marami ili u krilu. Mislim da ti je bitno manji rizik nego na cesti - nema naglih kočenja, pretjecanja, oštrih zavoja...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala Daddycool na savjetima.

Ailish, slažem se da je manje nezgodnih situacija u vožnji nego u autu. No ipak, ne bi ipak riskirala da se možda nešto ne dogodi odnosno, da ima male šanse da se dogodi. Slažem se da je puno manja vjerovatnost za nezgodu, no bolje biti sigurno smješten, nego nesigurno.

Hvala svima na razmišljanjima.

Puse!

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iz svog iskustva vožnje vlakom - obično sam držala dijete u autosjedalici ili na rukama jer ionak nemaš pojaseve za vezivanje, čak i u kolicima (ak stanu u kupe/između sjedala, a nema gužve) jer mi se nije sviđalo da ima dodir sa sjedalima.

BOjim se da puno više za sigurnost djeteta u vlaku ne možeš napraviti jer niti u jednom vlaku nema pojaseva (tješi se da su vlakovi puno sigurniji no što su to auti).

Osim toga, ovo je auto-sjedalica, a ne vlako-sjedalica i predviđena je za vezivanje u autu

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bilo bi super kada bi na zahtjev korisnika njihovih usluga nudili mogućnost umetanja sjedalica za vlak. A u vlakovima osigurati umetanje istih. :/

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa, sad, ima HŽ puno prostora za poboljšanje usluga

recimo nova stajališta prilagođena invalidima, odlično, samo kojim će to manevrom invalid ući u vlak ne zna se

dok sjedalica u vlaku nije zakonom propisana (a ne znam hoće li i biti tako skoro, mislim da to nije ni vani) teško da će nešto napraviti

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hajde, baš ću se malo raspitati o tome! Javim što sam otkrila...
    Možda se nešto pozitivno pokrene... Ja se sjećam da sam prije 20 tak godina doduše, morala svoju mlađu sestru držati u krilu u avionu... Ne znam da li se tu što promijenilo, ali baciti ću prste na netu za sve ostale prijevoze i raspitati (bus, avion, vlak, brod i sl.) kakva je kod njih situacija... a onda malo i po zakonima itd...
    Biti će to veseli zadatak!

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Evo i mi bi putovali vlakom do Osjeka pa me zanima kako ste vi prošli i ima li šta nova po tom pitanju?

Ja sam mislila u AS jaje, pa na sjedalo, ali me zanima ovaj nagibni vlak kakvi su u njemu uvjeti i mogućnosti?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Iz svog iskustva vožnje vlakom - obično sam držala dijete u autosjedalici ili na rukama jer ionak nemaš pojaseve za vezivanje, čak i u kolicima (ak stanu u kupe/između sjedala, a nema gužve) jer mi se nije sviđalo da ima dodir sa sjedalima.

BOjim se da puno više za sigurnost djeteta u vlaku ne možeš napraviti jer niti u jednom vlaku nema pojaseva (tješi se da su vlakovi puno sigurniji no što su to auti).

Osim toga, ovo je auto-sjedalica, a ne vlako-sjedalica i predviđena je za vezivanje u autu
    xxx

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Evo provozali se mi vlakom!
    Nije bilo loše, malo smo se držali jer je bila gužva pa smo morali oslobodit sjedalo od AS-a, a i nije bilo strašno. Samo sam pazila da se vozimo suprotnom smjeru i sve pet! :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •