Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: prijava na poreznu karticu supruga

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno prijava na poreznu karticu supruga

dakle situacija je sljedeća...
    sa 31.8. mi je istekao ugovor na odredjeno... imam pravo na naknadu do 45 dana prije poroda kad idem na burzu (jer sam sada još uvijek na bolovanju)...
    zanima me mogu li se suprugu prijaviti na poreznu karticu da mu budem olaksica jer uzdrzava mene nezaposlenu...
    odnosno mogu li to odmah buduci da primam naknadu ili tek kad bude tih 45 dana kad budem i sluzbeno na birou?
    :?

hvala...

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam pred par mjeseci imala slični idejku i rečeno mi je da mogu kada mi prestanu prava o zaposlenju, dakle, kada mi istekne ugovor ili dobijem otkaz...na kraju se naša situacija malo izmjenila, tako da ne znam detalje, sigurna sam da ima tko zna i da će se brzo javiti...

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne možeš mu "biti olakšica".

Iako ti je istekao ugovor, i dalje primaš naknadu za bolovanje.
    A ne možeš ni kad ti počne porodiljna, jer ćeš kao nezaposlena osoba dobivati porodiljnu naknadu od 1.663,00 kn.

Uzdržavani članovi uže obitelji i uzdržavana djeca su fizičke osobe kojima oporezivi primici, primici na koje se ne plaća porez i drugi primici koji se ne smatraju dohotkom na godišnjoj razini ne prelaze 9.600,00 kuna.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ok, znaci tek kad mi prestane bilo kakva naknada...
    a bebica kad se rodi moze preko njega?

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Beba da.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

hvala vesna72 puno si mi pomogla...
    strasno je kad nemas informaciju a bas se niti ne trude dati je ni u hzzo-u a niti u poreznoj...
    zapravo sve moras sam... samo ja sam takva pa čačkam a sto je sa masom ljudi koja niti ne znaju sto sve mogu ili ne mogu ostvariti...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Imam ja slično pitanje. Mali je bio prijavljen na MM, ali MM je sad istekao ugovor (radio na određeno). Da li da prijavim malog na sebe, to će mi onda biti porezna olakšica?

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ne moraš ga sada prijavljivati, nego lijepo sačekaj siječanj pa vidi što ti se više isplati: da mali bude cijelu godinu prijavljne kod TM, da bude kod MM do isteka ugovora a potom kod tebe, ili da ga prijavite za cijelu 2007. kod tebe (to se može napraviti kod prijave poreza).

A maloga prebaci na svoju karticu s 1. siječnjem 2008. tak da onda tebi bude veća plaća (za iznos olakšice).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ali MM je već istekao ugovor tak da onda sad ni on ni ja ne koristimo to kao poreznu olakšicu. Jesam dobro shvatila?

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nema veze, iskoristila budeš kad budeš radila godišnju poreznu prijavu, a onda si možeš izračunati i najisplativiju varijantu i tak prijaviti (nema veze kaj je bebač do sad bil na TM poreznoj kartici, ako izračunate da vam više paše neka druga varijanta tak prijavite i to je to).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •