Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: Odstranjivanje nokta

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Odstranjivanje nokta

otvaram topic nakon sto je moja muka kulminirala. Ovo je vec neizdrzivo. Bol je konstantna i iritantna.

u trudnoci jako mi se zadrzavala voda u tijelu. nakon dugih setnji ili stajanja (kasnije i nevezano uz to) naoticala su mi stopala (cijele noge) sto je rezultiralao "malom obucom", nozi je bilo tijesno i pomalo mi je urastao nokat u tkivo. na pocetku sam to omalovazavala misleci da ce proci sa trudnocom..no on se vjerovatno sav izdeformirao i pretvorio u visemjesecni problem

boli grozno.uzasno. niti zamisliti ne mogu da bi mi po tome pedikerka ceprkala. sama sam probala- nema sanse. do tog mjesta se ne moze jer je jako duboko. okolno mjesto je neprestano upaljeno i nabubreno (cest je i gnojni iscjedak). znam da moram doktoru i ljudi mi kazu da ce me poslat na kirurgiju...

ima li netko iskustva s tim?
    kako podnijeti kasnije bol ako budu morali odstraniti?

JAKO SE BOJIM.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo mm je imao sličan problem tvojem i kad je konačno skupio hrabrosti (jer se užasava pomisli da bi netko po tom prčkao) počeo se malo informirati
    sad odlazi na medicinsku pedikuru i tamo su mu na taj problematični palac nakon drugih neuspjelih pokušaja obične pedikure stavili nešto što oni zovu kopča i što se nosi oko godinu dana a trebala bi izravnati nokat i "dovesti" ga na pravi put
    nije ništa boljelo, ide svaki mjesec, naprave mu pedikuru i održavaju taj nokat, kažu da će to potrajati oko godinu dana, no on više uopće nema bolove, ništa se ne čini otečeno i jako je zadovoljan

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni su prošle godine pet dana prije mora odrezali pola nokta. Stvar se zakomplicirala jer sam dobila infekciju pa sam dobila antibiotik na moru (da ne kažem da sam šepala od bola i gnojilo se nenormalno), a onda sam još po povratku išla svakih par dana na kirurgiju na previjanje.

Nisu mi odstranili korjen pa mi raste još jedan noktić pored mojeg i osim što gadno izgleda povremeno mi zareže meso okolo.

Hmmm...mislim da ovakve informacije nisi tražila, ali ne mora biti da će tebi biti kao i meni.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja prijateljica je imala groznih problema s uraščivanjem nokta-problem je riješila kod kozmetičarke na pedikuri - imala je tu neku kopču i sve prošlo :D
    Naravno važno je da kozmetičarka zna to dobro i kvalitetno izvesti
    Sretno, nadam se da češ što prije riješiti svoj problem

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam muku mučila sa uraslim noktima na obje noge jaaako dugo, i to samo zato jer sam previše čeprkala, tj. odrezala sam nokat nekoliko puta više nego je trebalo. Gnojilo se, krvarilo, bolilo JAAAKO, nekad jedva hodala (na petama )...
    Mazala sam mašću i ne znam što sve ne...
    Nakon 2,3 tj. se smirilo, nakon idućeg rezanja sve ispočetka.
    Doc me poslao na kirurgiju i rekli su vađenje!!! Nisam se dala, trpila sam bol...

Sve dok jednog dana nisam sama sebi rekla neću rezati i čeprkati to unutra pa kako bude i evo ti ga na! Upale se povukle, krvi i gnoja nigdje, dakle, sada nokat režem samo ravno! Nikako drugačije, jer inače znam da ne bude dobro. Rekli su mi da je to i od tjesnih cipela,, yeah right! po ljeti sam imala isto problema, a nosila sam japanke.

Ja nemam neki savjet, nisam nikad isla kod pedikera, ne znam što bi mi oni napravili.

Znam jednu baku koja je imala istih problema na obje noge i iščupali su joj oba nokta! Nakon nekog vremena nokti su narasli i opet muke iste...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

MM se lupio u nokat, koji mu se napola otkinuo pa su mu ga dokraja isčupali na kirurgiji. Dobio je lokalnu anesteziju i boljelo ga nije ništa.

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam 2 puta čupala nokat iz istog razloga. Prvi puta su mi odrezali pola nokta, a drugi puta cijeli i tad se slučaj riješio jer je to sve prošlo ok, čupanje nisam ništa osjetila jer daju injekciju, a poslije se nakljukaš analgeticima i sve prođe. Novi nokat naraste i onda samo paziš da ih ispravno režeš. Inače, znam i razumijem te da je bol nesnosna i pomalo neizdrživa. I meni se tako gnojilo pa sam znala staviti list muškatla (ili noćne frajle, mislim da se taj cvijet i tako zove) koji bi izvukao gnoj, ali nisam mogla odrezati taj dio nokta jer je bol bila luđačka. Najbolje je otići nekome. Moja je kuma išla pedikerki koja joj je nakon čišćenja na to mjesto stavila nekakvu plastiku i tako je sve prošlo. Probaj bilo što, samo nemoj ignorirati i ostaviti dulje.

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jos uvijek se spremam na neki podhvat....a nisam se ohrabrila.

hvala vam na odgovorima

kako izgledaju te kopce...uopce ne kuzim...na netu je jako malo informacija...

a drugi VELIKI problem je sto dojim bebu (2 mj) i ne znam kako cu moci piti tablete za bolove...a i kako cu tako "izsjecena" sama hendlati cijeli dan sa bebom....

joj, bas sam neutjesna....... :/

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj we&baby prvotno napisa
    jos uvijek se spremam na neki podhvat....a nisam se ohrabrila.

hvala vam na odgovorima

kako izgledaju te kopce...uopce ne kuzim...na netu je jako malo informacija...

a drugi VELIKI problem je sto dojim bebu (2 mj) i ne znam kako cu moci piti tablete za bolove...a i kako cu tako "izsjecena" sama hendlati cijeli dan sa bebom....

joj, bas sam neutjesna....... :/
    te kopče to ti je kao komadič neke cik-cak žice, ja nisma bila prisutna kada se to stavljalo, ali moj muž koji je btw. tjedan dana prije togao imao želučanu nervozu je rekao da nije ništa strašno, preko toga je kao neka zaštita (plastika) kako ona ne bi ispala
    bol koju je uvijek osjećao je prestala nakon tjedan dana, mogao je normalno hodati i više se ne žali, još je nosi i ide svakih mjesec dana na pedikuru, ped. to skine, uredi nokat, vrati nazad tu plastiku i to je to
    mislim da će on to još nositi oko pola godine pa ćemo vidjeti
    ako hoćeš, mogu uz dopuštenje MM-a to poslikati

kreni se raspitati, nemoj trpiti bol, možda izbjegneš čupanje
    inače, ovo što mm ide nije neka obična pedikura u beauty centru, to je medicinsk pedikura, samo što je privatno pa se plača, no za sada vrijedi svake kune

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

yasmin,

znas kako bi voljela sliku, cisto da dobim predodzbu o cem se radi....

jer ova bol me "paralizira" pa mi sve zvuci strasno...

ako ti muz dopusti,.... , please........

(za pocetak samo prst, kasnije ti se javim za muza....)

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni se poslije poroda spustilo stopalo i uraslo mi je 8 noktiju na nogama, 6 se još dalo podnjet ali palci, katastrofa. Nakon par dana, jer je bol postala nesnosna otišla sam kod lokalne pedikerke i napravila mi KATASTROFU!
    Prošlo još par dana uz tablete protiv bolova i netko mi je rekao za MEDI-PED! Naručila sam se i odlazila godinu dana kod njih ( da mi nije ona prva raskopala nokte, bilo bi upola kraće), stavljali su mi špange na palce i riješila trajno problem. Sada već 2.g. nemam problema.
    ZOVI SAMO NJIH! Ekipa je zakon, rade jedini profesionalnu pedikuru. Sav pribor je zapakiran u zelene sterilne paketiće, a ne kao kod lokalnih - na ručniku!! FUJ! Imaš svoju pedikerku, koja te prati od početka do kraja problema, a poslije svakog tretmana piše u tvoju knjižicu šta ti je tada napravila. Bila sam oduševljena!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

može adresa med-ped. tu, ili ako je protiv pravila, na pp?

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Javila sam ti na pp.
    No mislim da mogu napisati da su u Ogrizovićevoj 40.

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala ti romi.

da sam bar u zg... :/

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i mm ide baš u mediped i jako je zadovoljan a evo i slikica

http://public.fotki.com/ivan06/nokat/

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

yasmin,

hvala ti na fotki. uopce si to nisam niti slicno zamisljala...u cem je poanta? zicica gura meso na stranu , pa je nokat osloboden? jel tak?

usvakom slucaju izgleda bolje od nekog mesarenja. definitivno se raspitujem o tome....

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

podižem ovu temu jer me zanima je li taj Mediped uistinu tako dobar?

naravno kao i većina mama s malom bebom nemam baš vremena, a ni želje eksperimentirati. ne bih išla kod lokalne pedikerke jer nisam sigurna u njezinu stručnost kada je riječ o uraslim noktima, a toliko se hvali taj mediped da bih probala kod njih.

je li se može naručiti u određeno vrijeme, pa su oni točni (ne moram čekati sat vremena) i jesu li vama rješavali problem uraslog nokta kvalitetno? svaki savjet/iskustvo je dobrodošao.

na desnom palcu problem se toliko bio zakomplicirao da sam pila antibiotike i nisam otišla kod pedikera jer se izlgeda nokat sam ispravio. sada me počinje boljeti lijevi palac, pa ne želim opet na antibiotike i mislim odmah ići pedikeru. na nogama sam non stop (moj princ se uspavljuje na rukama, voli se nositi i malo spava - što reći: noge me bole za poludjeti, natiču i očito su se i nokti deformirali jer prije trudnoće nisam imala ovakvih problema)

thx

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

to se mnogim ženama dogodi poslije trudnoće
    i meni se,čupala sam cijeli nokat kod kirurga

nije pomoglo,kad je izrastao ,ponovno ista priča
    po preporuci sam došla do broja pedikerke koja je specijalistica upravo za takvu boljku,išla sam k njoj svaki mjesec,uopće nisam sama rezala nokte

nokat se totalno vratio u normalu

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Rozi, evo mm još uvijek ide tamo svaki mjesec dana, nosi kopču i rezulttai su vidljivi, to sa uraslim noktom traje diugo, kopča se nosi godinu dana
    on je prezadovoljan, uvijek ga je taj nokat i meso oko njega boljelo, od kad je krenuo ništa sve 5 i nada se da će nakon što skine kopču sve biti o.k.

u medipedu se moraš naručiti, imaju pono posla pa ćeš vjerojatno čekati termin tjedan dva, a kad budeš zakazala možeš se pouzdat da ćeš tada i biti na redu, nema čekanja, barem mm nije nikada čekao, on se često naručivo prije posla kad radi popodne i nikada nije zakasnio na posao

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ma definitivno danas zove.
    a tako sam i pretpostavila - uf, dva tjedna... baš zato ne želim eksperimentirati jer sigurno se kod svih boljih čeka, a i ta 2 tjedna mi se čine puno.
    nadam se da se neće zakomplicirati do tada.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

bog svima!
    evo, da se i ja uključim s - naravno - istim problemom.
    urastao nokat ne palcu. bila u medi ped-u u utorak i žena mi odrezala urasli dio, čistila meso do nokta (koje je, by the way, nabubrilo taliko jako da mi se crvenilo počelo spuštati od nokta prema dolje, a bilo je i gnoja) i nagurala između nokta i mesa neki papirić, sve ispirala hidrogenom i namazala cinkom. rekla je da će bol i oteklina trajati par dana te da bi se prebali postupno smanjivati.
    ono što ja danas vidim, nakon 2 dana, je da se crvenilo pojačalo, da mi se nabubreni dio nije počeo smanjivati već da je postao tamnocrven (kreće prema ljubičastom) i dalje boli, i kad ne diram, palac sam boli...

sad sam se uplašila, strah me da sad upala i dalje divlja i da taj dio nema ''zraka'' obzirom da je prekriven sav cinkom (koji, prema njihovom naputku, ispirem hidrogenom te mažem novi sloj).

sad me zanima, da li je ovo možda samo reakcija na ''čačkanje'' ili je ovo alarm, jer ih danas popodne mislim zvati i tražiti da mi to hitno pogledaju - a boli me da mi je guranje noge u cipelu nezamislivo

molim savjet! netko! hvala

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

stvarno ne znam što bih rekla, mm je odmah 1. put kad je išao dobio kopču

najbolje nazovi!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

stvarno ne znam što bih rekla, mm je odmah 1. put kad je išao dobio kopču
    za kopču su mi rekli da će vidjeti hoće li biti potrebna - vjerojatno je potrebno prvo umiriti oteklinu... ne znam...
    imam kontrolu sljedeću srijedu ali to mi je predaleko iz ove perspektive..

idem zvati... :/

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pitanje za sve
    zna li netko koja je antibiotska krema dobra tj. koja pomaže smanjivanju i konačnom nestajanju oteklina kod uraslih noktiju?
    naime, u medi ped-u su mi (kad sam bila 1. put) rekli da ću, ukoliko se nešto zakomplicira, morati piti antibiotik.
    ja dojim i nikakve tablete mi ne dolaze u obzir.

btw, idem večeras na hitni pregled mog nesretnog palca. referirat ću što je bilo

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne pomaže tu nikakva mast nego ti treba dobar i stručan pediker koji neće čačkati nego izvaditi strano tijelo koje te boli i smeta ,takozvanu špicu,urasli dio nokta koji može biti velik i centimetar,a koji radi ranu,gnoji se i izaziva nepodnošljivu bol.Olakšanje kad se izvadi ta špica je trenutno,potrebno je mjesecima redovito ići pedikeru na rezanje i onda se normalizira.

prošla sam kirurgiju,mazala svim mogućim i nemogućim kremama,nosila samo široku obuću,no stvar je spasila samo dobra pedikerka.

ona svojim škaricama reže nokat uz rub prema unutrašnjem dijelu sa strane gdje boli,odnosno gdje je ta špica.Kako joj je bliža tako sve više boli,u trenu dok ti je vadi misliš da ćeš pasti u nesvijest-a onda spas.Spasiš se kad staneš na nogu a nema više one boli kod hodanja.

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam pila antibiotik jer se na desnom palcu totalno zakomplicirala upala - gnoj i slično. ok, nisam išla pedikeru već liječniku opće prakse i on je prepisao antibiotik. i dojim, ali jednostavno nije bilo drugog hitnog rješenja koliko me boljela noga. non stop sam na nogama i sama sam si bila kriva što sam tako dugo čekala i zakomplicirala stvar, pa sam hitno trebla i rješenje.
    sada zato idem u mediped prije no što nastane isti problem i na lijevom palcu
    naručena za subotu :D

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pa ima antibiotika koji su kompatibilnio sa dojenjem

cure ~~~ da se riješite boli

josephine što su ti rekli?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo me!
    bila jučer da mi to pogledaju, žena je rekla da stvarno loše izgleda i da se boji da neću moći izbjeći antibiotik. sve mi je ponovo očistila i izvadila onaj papirić (ili već što je!?) naguran između mesa i nokta, provjerila da li je ostao možda neki dio nokta koji me bocka u meso (ali nije, jer je nekom ''oštricom'' zarovala cijelom duljinom nokta od korijena prema gore i sve je bilo ravno, a meni su oči ovako izletjele :shock: ), opet stavila cink u prahu pomiješan s octeniseptom i rekla da joj obavezno javim danas da li mi je lakše.
    naime, onaj cink tj. cink pasta iz ljekarne je masan i uopće nemaš osjećaj da ti upalu smiruje i ''suši'' i nema veze s ovom smjesom koju ona radi, nakon njegove primjene meni je upala samo i dalje buktala. dakle, dogovor je da kupim cink i taj octenisept i to stavljam na palac pa ćemo vidjeti da li to pomaže, ukoliko ne - onda antibiotik.
    za svaki sam slučaj danas već u 7 bila kod moje liječnice op. prakse i tražila antibiotik - nedaj Bože da mi se nešto dogodi za vikend a ja nemam oružje za borbu - dala mi antibiotik da koristim ako baš moram. rekla je da je kompatibilan s dojenjem, a u opisu piše da nije
    inače, u ljekarnama cink u prahu ne prodaju, njega moliš pa ako su tete dobre (ove su bile)... osjećam da mi je lakše, osjetno, mada su crvenilo i orteklina još tu, ali u usporedbi s onom boli od jučer - sasvim okej.
    eto... dakle, danas opet zovem medi ped da im ažem kako mi je pa ću vidjeti koji je dsljnji korak.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

rozi
    ako ti slučajno preporuče cink pastu iz ljekarne obavezno ih pitaj za ovu razliku između njihove smjese i te paste jer te dvije stvari nisu nikako iste (da ti se ne dogodi isto što i meni, :/ ). a i logično je - ne može ti nešto što je vlažno, masno i gnjecavo (cink pasta) sušiti ranu ili oteklinu.

inače, nema svaka ljekarna cink prah - ove privatne ili biljne većinom nemaju - treba ići u one ''državne'' tj. one koje nisu privatizirane, npr. u sklopu doma zdravlja ili sl. nije skup, vrećicu od cca 50g platila 6 kn.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sad sam se sjetila da je pedikerka koja je meni uspjela riješiti problem na obje noge kad sam prvi put došla k njoj na tretman na to upaljeno meso nasipala antibiotik iz kapsule i dala mi je i za doma.Prilikom previjanja nasipala sam ponovno i za dva dana je crvenilo i upala prošlo i rana je zacijelila.Da,rekla je da preko noći treba staviti oblog od rakije ili alkohola,ja sam stavila alkohol.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a to je bilo tu, u zagrebu? ne znaš slučajno o kojem se antibiotiku radi?
    gdje si išla na pedikuru?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

iako sve obavljam u zg-u,
    ovoj pedikerki sam vjerno hodočastila u karlovac
    za nju sam i dobila preporuku od jedne žene koja je poslije porođaja muku mučila s uraslim noktom a ova ju je spasila,maherica je baš za to

antibiotik je bio,ak se ne varam,ceporex
    rastvorila je kapsulu i istresla po rani

ako želiš njen broj na pp,reci

kažem,muku sam mučila,obilazila doktore,bolnice-dermatologe,uzimali su uzorak u laboratoriju u bolnici,iščupali mi nokat,kompletno-i ponovilo se.

nakon godinu dana redovitog dolaženja kod nje sve se sredilo,evo bit će godina kako je nisam posjetila

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

josephine thx za cink, obratit ću sutra pozornost.
    ja sam pila klavocin (neposredno prije upale nokta sam imala urološku upalu, pa je klavocin bio i za to kao kmobinirano rješenje). dojila sam bz obzira i srećom nie bilo posljedica. dr i teta u ljekarni rekli da mogu iako naravno takve situacije treba izbjegavati. no, ako se mora...
    koji si ti dobila antibiotik?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

rozi
    ja sam dobila ceporex... piše da dojilje moraju biti oprezne jer se izlučuje u mlijeko ne znam šta da radim... pomilsila sam da m. stavim nekoliko dana na (kršitelj koda), čini mi se bolje nego da se truje nekim lijekom, a opet... to je umjetna hrana...

ronin
    još ću vidjeti kako ide ovo s cinkom, ako ne uspije onda ću uzet antibiotik..
    malo si me zbunila... hoćeš reći da je iz kapsule koja se pije pedikerka prah isula direktno na ranu / prst? i sve prošlo za par dana?

svakako, ako mi ništa ne pomogne, molit ću te broj pedikerke na pp

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da,prah je posula direktno na ranu koju je prethodno sanirala
    a ja sam to još jednom učinila kod kuće,
    i savršeno se osušilo

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

josephine a gdje si dobila taj cink? ja obišla dvije ljekarne (koliko sam stigla sad po povratku iz medipeda) i naravno nemaju prah. ajd javi, pa da i ja molim tete

meni je Nikolina odmah rekla da smućkam tu masu cink praha i octanisepta i dva puta dnevno premažem, pa ako slučajno bude pogoršanje da se odmah javim. nadam se da neće biti potrebe :/

josephine nadam se da će se poboljšati i da nećeš morati na tablete, ali ako i budeš morala možda da se prvo raspitaš za neki drugi antibiotik koji je usklađeniji s dojenjem. nemam baš savjet gdje, ali mislim da imaju neki linkovi koji se antibiotici preporučuju tijekom dojenja. meni su ih tu na forumu linkali dok sam se brinula zbog te urološke upale, pa ako stignem naći stavim u post

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

rozi
    tete su se smilovale mm u ljekarni pri domu zdravlja u remetincu. inače ga ne prodaju i vjerojatno drže samo za svoje potrebe. ne znam u kakvom ti je stanju prst ali ukoliko ne neđeš nigdje možemo se naći pa ću ti ja dati malo ovoga koji imam - nadam se da će meni ostati dovoljno jer me prst sve manje boli ali je i dalje crven.
    dakle, ako hoćeš, javi mi se na pp pa se dogovorimo.

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

josephine, poslah ti pp

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

kupio mm :D bacam se na sanaciju prstiju (i desnog i lijevog palca, iako nije tako strašno, ali bolje da sada to zaliječim do kraja).

najsmješnije je da me počeo boljeti, malo je crven prst do palca - nakon medipeda, pa ne znam je li prekratko odrezala nokat ili što. ako se baš pogorša opet ću morati do njih

thx na pomoći josephine

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trebalo bi nagurati između kože i nokta(u udubinu) vaticu natopljenu octeniseptom i to najdublje što možeš i izvana svako malo špricati octeniseptom-provjereno spašava da se ne gnoji.

u medipedu jedino tko je super radio je bila željka ali ona više ne radi a ja ne znam gdje je otišla, ako netko zna neka javi na pp ili ako se smije javno.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

dakle, ja sutra na kontrolicu.
    boja na palcu (podsjećam da je u jednom trenu nijansa naginjala čak ka ljubičastoj) je sve zdravija
    hodam kao curičak, ništa me ne boli
    ipak, vidjet ću što sutra kažu u medi ped-u.

rozi
    kakva je situacija?šta kažu palčići?

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni su u medipedu ugurali te neke sterilne vatice, čini mi se da je rekla da se to zove kapolete ( možda sam i pobrkala ) kod nokta.

polijevam noktiće hidrogen peroksidom i mažem cinkom, pa ćemo vidjeti.
    meni nisu bili drastično crveni (tu upalu sam već prošla prije par tjedana), pa su sada ok i nadam se da će tako ostati 8)

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

bila sam jučer na kontroli, ponovo su mi očistili prst i namazali ga cinkom prethodno uguravši te papiriće (kako rozi kaže, kapolete - i ja mislim da se tako nekako to zove).
    uglavnom, palac puno bolje, opet kontrola za 7 dana.
    sretna sam kao malo dijete što mogu opet u cipeliše

da li mi netko može reći koliko često se, nakon ove prve faze sanacija, ide na te kontrole? svakih nekoliko tjedana?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moji nokti u redu, sad samo radimo na pravilnom rastu!
    (bila ovaj tjedan na kontroli)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Eto i mene sa problemom uraslih noktiju. Skoro svi nokti na nogama su mi se ugnojili nakon trudnoce (osim palca) i sve je proslo sa ciscenjem sa hidrogenom i betadinom da izvlaci gnoj. I kad sam pomislila da je sve gotovo, eto ugnojio se palac, i to katastrofalno. Bila sam na med. pedikuri i kaze da mi se malo ugojila zanoktica, no medjutim nakon njenog tretmana mi se uz nokat pojavio nabubreni jastucic pun gnoja i krvi (malo bijelo i ljubicaste boje) a boli za poludit!!!
    Doktorica opce prakse mi je rekla da ce mi dati antibiotike da mi se upala smiri....
    Zanima me da li moze doci do gadnijeg problema od tog gnojenja?
    Takodjer u Medipedu koliko kosta medicinska pedikura i da li naplacuju kontrole i eventualno ponovno cackanje po tom jednom noktu....

Unaprijed hvala!!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

e i jos jedno kratko pitanje. Ukoliko se ipak odluci da moram kod kirurga da li netko zna dobrog privatnog kirurga? Kod koga se to ide kod ortopeda??
    Koliko kosta privatno vadjenje nokta??

thx

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •