Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: platnene - kada presvlaciti?

lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno platnene - kada presvlaciti?

Imamo tek mjesec i pola i tek smo počeli sa platnenima (10 rodinih i 10 smib). Sa svime se super snalazimo ali iako nikad nisu preko zaštitnih promočile na robicu pitam se koliko ih je često potrebno presvlačiti - toliko da guza ne bude u mokroj peleni ili "dok drže". Mislim da ih ja iz straha presvlačim i prečesto (danju nekad i svaki sat kad skužim da je mokar) a to mi se za zimu koja dolazi čini dosta nepraktično?!

Mažete li guzu kremicama ili ne (kako piše na rodinom letku) ? Kojim?

Hvala unaprijed!

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Čini mi se da većina mama presvlači svaka 2 sata (moj je momak malo veći pa ga presvlačim kada skužim da je obavio svoje, a to znači da guram prstić svako toliko da vidim je'l pelena mokra), a eventualno je neki dulji razmak ako su vani i sl. I naravno odmah nakon kakanja.
    Uglavnom ne mažu ničime, eventualno malo kreme iz ljekarne, JGL, Bephanten, navečer, nakon kupanja, a prije stavljanja noćne pelene. Također, uglavnom ih ne presvlačimo po noći. Noćnu tako natrpamo da izdrži do jutra

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam presvlačila svaka 3-4h, ponekad i sat duže, osim kad bi se pokakala. Nisam mazala kremom, osim možda samo mrvicu nakon kakanja. Noću je nisam presvlačila, bila bi u istoj peleni 10-12h, ništa se nije događalo.

lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala cure!

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

S obzirom da prelazimo na platnene sada kada je pupak otpao i više nemamo problema s njime, imam isti problem oko presvlaćenja bebe. Ona spava po 4-5 sati u komadu, pa kako da ju onda presvlačim svakih 2-3 sata. Hoće li onda pelene propuštati jer će biti jako pune?

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ne, nemoj ju buditi dok spava. Ne znam koje pelene imaš, ali ne bi trebale pustiti. Dok bebe spavaju manje piške nego dok su budne. Najviše piške dok doje ili odmah nakon podoja, te nakon spavanja. Ako ti kombinacija pelena pusti, dodaj još jedan uložak (tetru ili sl.) ili stavi deblju pelenu. Ako te frka da se ne zaprlja krevet tj. ono na čemu držiš bebicu preko dana, stavi samo jedan malo deblji ručnik ispod i ne bi trebala imati problema.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Gore sam naisala da mi je dijete bilo u noćnoj peleni cijelu noć + koji sat (presvlačenje sat, dva prije spavanja, ujutro još dugo sisanje). Nije ništa curilo, mada sam u početku stavljala tetru umjesto uloška. Jest glomazno, ali funkcionira.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Imam pelene koje sam sama šivala + nešto tetra pelena u slučaju potrebe. Ove HM su od flanela, iznutra je ušiveno 7-8 slojeva flanela, izvana pamučno platno. Krojene su prema pampersicama veličine 1 i 2, a izgledaju ovako:

Cover imam od smiba i par vunenih.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

presvlačila sam kad bi se pokakala ili popiškila, neka bude što više u suhom, tako da što ranije razvije kontrolu piškenja i kakanja, s vremenom bi se razdoblje između piškenja povečavalo kao i količina mokraće, evo je ima 18 mj i prije neki tjedan smo skinuli dnevnu pelenu

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi smo na početku korištenja platnenih češće presvlačili ali sad sam se opustila i imamo isti ritam kao i s jednokratnima nekad - u prosjeku 3 sata, osim noću. Ma sve je isto ko s jednokratnima, samo što je rutina dućan/kanta za smeće zamjenjena s štrik/perilica

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Presvlačimo se u prosjeku svakih 2-3 sata, osim naravno noću.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Svaka dva-tri sata. Zadnjih dana i češće, ovaj zub nam je poremetio sav red u probavi i presvlačenju... Noću izuzetno rijetko, samo ako promoči na odjeću.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Jest glomazno, ali funkcionira.
    Ovo "glomazno" me malo muči. :/ Izbjegavm natrpati pelenu svim i svačim jer imam osjećaj da joj je neudobno, da se ne može micati i da ima neprirodan položaj pri spavanju. Ono guza gore, glava dolje. Muči li to samo mene?

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nama se s vremenom isto sve svelo, kao i većini cura, na svaka 2-3 sata presvlačenja.
    po noći nismo nikad presvlačili. doduše jesmo jednom i naučili na greški
    po noći stavim tetru i to je to.

naravno kad se pokakala presvlačili smo odmah. al imali smo sreće da se naše dijete nije niti jednom u svom životu po noći pokakalo, a i već skoro godinu dana kaka u tutu po danu

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj blis prvotno napisa
    Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Ovo "glomazno" me malo muči. :/ Izbjegavm natrpati pelenu svim i svačim jer imam osjećaj da joj je neudobno, da se ne može micati i da ima neprirodan položaj pri spavanju. Ono guza gore, glava dolje. Muči li to samo mene?
    Tak je i meni bilo. Kao da radi stoj na glavi Sa 6-7 mjeseci je to već ok.
    Jedno vrijeme sam joj pod glavu stavljala duplo složen ručnik da bude kao neki tanki jastuk, ali mi je pedica rekla da ju sigurno niš ne smeta ako je glava malo niže od ritice (Ak to ima kakve veze, Slatkica nije bila dijete bljuckač)

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

blis je napisala/o:
    ovca_i_janje je napisala/o:

Ovo "glomazno" me malo muči. Izbjegavm natrpati pelenu svim i svačim jer imam osjećaj da joj je neudobno, da se ne može micati i da ima neprirodan položaj pri spavanju. Ono guza gore, glava dolje. Muči li to samo mene?

Tak je i meni bilo. Kao da radi stoj na glavi Sa 6-7 mjeseci je to već ok.
    Jedno vrijeme sam joj pod glavu stavljala duplo složen ručnik da bude kao neki tanki jastuk, ali mi je pedica rekla da ju sigurno niš ne smeta ako je glava malo niže od ritice (Ak to ima kakve veze, Slatkica nije bila dijete bljuckač)
    Ja sam baš zbog toga ( i zbog bljuckanja) ispod madraca na kraju gdje dođe glava postavila jastučić, tako da je taj kraj malko podignut, pa nije skroz na ravnom ( iliti, glava nije niže od guze jer je pelena debela).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dok sam je 'propisno' široko povijala, jednokratna + dvije tetre, taj je balon bio još veći. A nas se nekada povijalo u četiri tetre. Evo nas, živi hodamo po Zemlji. Meni je to s tetrom bila opcija samo jedno vrijeme, dok je puno pišala po noći, ali bi prije toga odradili četiri-pet sati s golom guzom i golim nogama, pa nije valjda tako traumatično.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ovca_i_janje zapravo imaš pravo. Ja sam sina široko povijala s jednokrantom i 3 tetre i uopće nisam brinula o veeelikoj guzi, ali onda sam bila puno manje "empatičnija" nego sada. :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kužim te, blis. Ja stalno razbijam glavu s tim momentima udobnosti, nelagode, stezanja, prirodnosti... i nekako mi se čini da treba pronaći sredinu između vlastitih mogućnosti (gola guza) i praktičnosti (nepopišani krevet). Ja nekako gledam da je to samo noć, da preko dana treba omogućiti rekreaciju i golotinju svake vrste. Kod nas je bilo tako da je Neva od nekih desetak mjeseci nadalje spavala bez pelene (popišala se jedno tri ili četiri puta do sada, i to u nekih trenucima koji su zaista bili iznimni), bez obzira na cjelonoćna cicanja i stalna buđenja nije pišala. Valjda joj je godilo biti bez pelene.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

hvala, riječanke! malo ste me utješile u vezi glomaznosti i neudobnosti!

naime, koristimo platnene ME i super smo zadovoljni. presvlačimo se svaka 3-4 sata, osim kad se pokaka, onda je to odmah. uglavnom ne koristimo kreme (možda dva-tri puta mjesečno). po noći bude u peleni (u koju još samo ubacim uložak) 10-12 sati i sve je super, guza prekrasna.
    velika guza je sasvim slatka! samo moramo kupovati nešto veću robicu!
    a i da joj je neudobno sigurno bi se već pobunila i dala mi do znanja da joj to ne paše!
    naime, dvije noći zaredom sam je stavila u frotirnu vreću za spavanje (ono kad je dosta zahladilo u rijeci) pa nije baš dobro spavala jer se nije mogla okrenuti s leđa na jeda pa drugi bok (što inače voli raditi).

jedina stvar koja me trenutno muči je dnevna pokretljivost. inače N. nije baš neki sportski tip da se valja, kotlja i prebacuje (ima sad 7mj.)... pa me brine da li je sputavaju te pelene u njenim pokušajima kretanja.
    ne voli ležati potrbuške predugo (5min je previše), diže ona guzu pomalo, ali više se ne želi s trbuha okrenuti na bok ili leđa (dok je bila 5mj. okretala se s boka ili leđa na trbuh, sada to više neće, ljenjivica mala!)

imate li vi sličnih iskustava?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Norica, skini dijete golo do pasa i pusti na nekoj toploj površini, recimo bračnom krevetu. Možeš staviti i nepropusnu podlogu ili neku piš-deku (tako smo mi imali) koja se lako pere i lako suši, pa je koristi samo za to. Moje iskustvo je da pelene nemaju apsolutno nikakvu ulogu u pokretnosti djeteta, ali je istina da svakom djetetu paše golotinja (čak i kad mi mislimo da im je hladno).

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa me brine da li je sputavaju te pelene u njenim pokušajima kretanja
    marge je u platnenima, okreće se leđa-trbuh i trbuh-leđa od 2,5 mjeseca, a sad ima 6 mjeseci i puže.
    tako da ne bih rekla da ju sputavaju

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    pa me brine da li je sputavaju te pelene u njenim pokušajima kretanja
    marge je u platnenima, okreće se leđa-trbuh i trbuh-leđa od 2,5 mjeseca, a sad ima 6 mjeseci i puže.
    tako da ne bih rekla da ju sputavaju
    o vjeruj mi, pelene a ni išta drugo ju ne može sputati ni zadržati ona se okreće od 3.5 mj u oba smjera i isto već puže a ima 6.5 mj. i koristimo samo platnene. i to imamo samo nekoliko AIO i pocketica, dakle glomazne je guze

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moju ne sputava, ali vidno je pokretnija bez pelene nego s njom. Recimo gola noge navlači i stavlja u usta, a u peleni neme šanse.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj blis prvotno napisa
    Moju ne sputava, ali vidno je pokretnija bez pelene nego s njom. Recimo gola noge navlači i stavlja u usta, a u peleni neme šanse.
    S. sad i u peleni to radi. kad je tek počela stavljati noge u usta, činilo se da joj smeta pelena, ali sad više ne. žvaće čarape u svim položajima čak i s najdebljim pelenama

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mene brine kako cu sada kad dodje zima presvlaciti pelene kad nisam doma. Naime platnena mi nikad ne izdrzi duze od 2-3h (veeeliki popisanac je) za razliku od jednokratne koja u nuzdi moze i 5h. Ljeti lako presvucem dijete u kolicima bilo gdje, ako sam vani duze od 2-3h. Kako ste rjesavale to pitanje? Malo mi blesavo da ga natrpam sa tetrama i da bude mokar 5h.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

pa odes negdje gdje mozes presvuci dijete, ja sam jednom usred ducana (a jos se i pokakio)
    ima negdje topic o tome gdje u zg presvuci dijete (znam da imas u nekim trgovackim centrima prematalice, onaj novi javni wc u bakacevoj ima...)

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

udeš u bilo koji haustor i premotaš

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ako je samo popisana mozes i u krilu, gdje god, samo da joj nije zima.

mi nekad odemo s kolicima u wc, operem ruke, skinem dijete, oplahnem mu guzu vodom nad lavaboom, posusim, stavim pelenu.

inace mozes u kolicima, u autu...mi smo uvijek nosili onu nepropusnu podlogu, za svaki slucaj ako se beba popisa dok ju presvlacimo

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo Mia je navršila 4 mjeseca i do sad smo bile u platnenima ali "starinskim", 2 tetre + ćiripa, široko povijanje. Sad idemo na kontrolu kukića pa pretpostvaljam da će mi reći da ne trba više široko. Nabavili smo za sada 2 rodine puse (za probu). Danas sam joj stavila i sve je promočilo. Valjda njih treba češće mjenjati nego tetre. Nismo znale, ali sada znamo za u buduće. Sad ćemo nabavljati još pelenica.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Tetre u peleni, bilo kojoj i bilo čijoj su zakon. Dobro upijaju, a guza je zaštićena ako je npr. unutar pelene flis. Obavezno mažem guzu, najbolja mi je Pavlovićeva verzija od Biofarma, Nivea za bebe je isto jako dobra. Mi smo sa platnenim počeli sa T. 5,5 mjeseci, sad će skoro 9. Mislim da pelena ne sputava, jer se taman u to vrijeme počela okretati na trbuh i leđa, još ne puže i to nema veze s pelenom. Presvlačenja po noći nema (ja nisam ni Pampers presvlačila), s tim da mi platnena po noći skoro nikad nije pustila, a jednokratna jako često. Po danu, svaka 3 sata otprilike, a kad se ukaka onda promptno.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tibica ne može se Rodina pusa mjeriti s 2 tetre
    Mi za noć koristimo poketicu s jednom tetrom, a par puta sam stavila Rodinu+2 uloška, tako samo da znaš za usporedbu.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sam stavila rodinu sa dva uloska ili rodinu sa jednom tetrom i bilo mi isto potpuno mokro do jutra :/ . Dobro on spava nekada i 12h cak i 13h u komadu, uz sisanje naravno.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

meni su rodine puse jedne od slabije upijajucih pelena :/

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A sta meni preporucujete koliko cesto da mijenjam pelene Ivanu ni nakon nepuna dva sata cijela ledja mokra pelene strasno propustaju i preko zastitinih. Koristimo Popolinijeve ultra fit extra i one size super sa dodatnim uloscima stay dry.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Slično je bilo i kod nas. Sve do nekih 6-7 mjeseci života, ja sam Andriju presvlačila max. svakih sat i pol.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja presvlacim svaku noc, jer mi ni jedne pa cak ni od bambusa ne izdrze 12h. Mali po noci svaka 2h sisa a po danu pije puno vode i jednostavno ga moram presvuci oko 3 ili 4 u noci. Prije nisam koristila kremice, guza i piso su se crvenili svako malo uprkos platnenim pelenama pa sad koristim kremice i sve 5.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moja bi doživjela živčani slom kada bih je usred noći išla presvlačiti. No, do sada nam još niti jedne nisu noću pustile. Zapravo, noću ne piša puno. Počne puno pišati oko 5 ujutro i kada je skinem, oko 7, iz pelene gotovo da kaplje voda. Po danu presvlačim svaka 2-3 sata ili odmah ako je pokakana. Guzu mažem tijekom dana od kada je na dohrani da se govance lakše odlijepi. Noću ne kaka, pa ne mažem, a ujuto joj je guza kao u novorođenčeta.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •