Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 154

Tema: Oprah -The Secret

bebolino_ avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo neki dan sam u miru pogledala DVD i na prvu me oduševila cijela ta teorija o zakonu privlačnosti. Ali...mislim da to tako teoretski super zvuči, ali da je u praksi teško ostvarivo za većinu ljudi.
    Npr. ovo za parking, možeš ti sebe vizualizirati neznam koliko puta da ćeš se parkirati gdje hoćeš, ali ako samo jednu negativnu misao imaš u glavi ona briše sve ove pozitivne - eto zato mi se to čini jako neizvedivo. Ali u svakom slučaju bilo bi lijepo da možemo tako svi funkcionirati.
    Imali li netko da živi tako, na taj način? Pa ako može iznjeti kako to u praksi zvuči. bilo bi lijepo čuti pozitivna iskustva možda nas skeptične potaknu

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa čuj, zato je ključan rad na samom sebi i "vježbanje", tj. pisanje želja i ono što se želi ostvariti na čemu smo zahvalni itd i onda se koncentrirati na to. Većina ljudi, pa i ja sama, se lakše koncentrira na negativne stvari, čak i ako se npr. dožive 2 doživljaja, jedan pozitivan,a drugi negativan, u većini slučajeva onaj negativni prevladava u mislima. Dozivanje lijepog doživljaja baš moram "dozvati" i koncentrirati se...

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se čini da zapad otkriva toplu vodu s istoka...ali važno da polako otkriva ..

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa i priča je da je to već odavno poznato i da to ljudi znaju, ali ovo je samo kao približavanje "tajne" većoj populaciji ljudi

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Po mom mišljenju ljudi koji žive srcem, vođeni vlastitom intuicijom su uvijek i živjeli na ovaj način...

Knjiga mi je ok... da je amerikanizirana, jest... ali sam skužila da tako funkcioniram čitav život i da mi se zato ostvare stvari koje uistinu želim.

Netko je spomenuo parking...
    Ok... možda si vizualizirala slobodno mjesto, ali možda si takođe imala sumnju... tipa... aha ja bih, ali ma vjerojatnost je sigurno mala... i čim se pojavi tračak sumnje ode sve u vjetar...

Da je tako lagano svi bi imali sve... Ali najteže jest kontrolirati svoje misli jer su one poput divljih voda...

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cijeli prošli mjesec sam sebe vizualizirala s trbuhom, čak sam na fefejcu napravila graf u kojem sam unosila pluseve na testu (iako ih nikad do sad nisam vidjela), govorila sama sebi: trudna sam...i u nedjelju sam procurila ko kanta.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Zanimljivo mi je ovo čitati.

Kao što je već netko rekao, stvarno imam osjećaj da tako živim veći dio života.

Novost koju je meni Tajna donijela je da sam osvijestila sama sebi koliko si ne dozvolim poželjeti određene stvari. Kao da u glavi imam neki čip koji mi ne da da poželim neke stvari i da istovremeno ne sumnjam, osjećam se krivom što to želim itd. Pa sada radim na toj unutrašnjoj saboterki

Kad sam kupila Tajnu, radila sam onu foru s tim da se veselim svakom dobivenom računu kao da je ček. U roku par tjedana mi je stigla poruka od HEP-a da smo preplatili 6000kn (ili 8000, ne sjećam se više). Da, to je novac koji smo mi godinama preplaćivali jer smo se grijali na struju i nikad nismo prijavili promjenu (niti smo znali da preplaćujemo, jednostavno nam to nikad nije palo na pamet), ali se zanimljivo poklopilo.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Rene2 prvotno napisa
    Cijeli prošli mjesec sam sebe vizualizirala s trbuhom, čak sam na fefejcu napravila graf u kojem sam unosila pluseve na testu (iako ih nikad do sad nisam vidjela), govorila sama sebi: trudna sam...i u nedjelju sam procurila ko kanta.
    prilično je sigurno da će biti drugi ili treći ciklus

valjda se treba pomučiti. ja danas našla parking

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Kao što je već netko rekao, stvarno imam osjećaj da tako živim veći dio života.

Novost koju je meni Tajna donijela je da sam osvijestila sama sebi koliko si ne dozvolim poželjeti određene stvari. Kao da u glavi imam neki čip koji mi ne da da poželim neke stvari i da istovremeno ne sumnjam, osjećam se krivom što to želim itd. Pa sada radim na toj unutrašnjoj saboterki
    E ovo mi se čini baš važno!

Kao prvo, iskreno čestitam svima vama koji tako živite veći dio života!Drago mi je to čuti, i zbog vas samih, a i zbog nas ostalih, kojima je to poticaj da i mi to ostvarimo.

Ja se prijavljujem u onu drugu grupu (na žalost, puno veću), ljudi koji veći dio života nisu tako živjeli (a kad su i doživjeli, spontano i netraženo, "napadaj" intuitivnosti, onda su bili zbunjeni, dapače i uplašeni tim saznanjem i moći ... :/ ) ... i sad pokušavaju krenuti tim kolosijekom koji vodi u nepoznato, odnosno dosad neproživljeno.

A jedna od posebno važnih stvari mi je to otkrivanje tih blokada o kojima ti, mommy, pišeš - zaista su snažne ... ali me zato neizmejrno veseli i svaki mali pomak naprijed ... a ima ih!

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I ja sam upravo na ovom stadiju rada na sebi

Nego, mene zanima kako se prema Tajni moze objasniti cinjenica da je vecina parova sastavljena od osoba koje su zapravo dosta razlicite.
    Super mi je i onaj grafit: Suprotnosti se privlace, a onda se svlace

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

zato što nismo mi sve riješili od (prijašnjeg) života, ovo shvati kako hoćeš

i tim razmišljanjem, privlačimo osobu s kojom ćemo nešto od toga riješiti. neke privlačimo u bračnu postelju, neke u ured, neke na šalter, a neki i s inkasatorom rješavaju stvari

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Zanimljivo

Jel to prema Tajni?

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

zapravo ne znam, zbrčkalo mi se mnogo toga, ali moglo bi se i u jednom dijelu Tajne to naći.
    valjda

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Nego, mene zanima kako se prema Tajni moze objasniti cinjenica da je vecina parova sastavljena od osoba koje su zapravo dosta razlicite.
    životinjski instikti
    naime, kod biranja partnera, bez obzira na parfeme, nos "očitava" pravi miris tijela tj. "podatke" o imunosustavu potencijalnog partenra
    različitiji su prihvatljiviji jer su onda najviše šanse da podmladak dobije najbolje imuno-gene od obe strane

bez obzira na razinu svijesti, ne smijemo nikad zaboraviti porijeklo našeg tijela

a tu je i podsvjesni utjecama biranja partnera prema modelu roditelja

ja sam instiktivna osoba
    jedino što kadkad instikt: NE! zakasni, tj. već je napravljeno i onda dobijem osječaj: biti će sr***

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pročitala sam u jednoj knjizi kako se čovjek susreće upravo s onim ljudima od kojih treba učiti i kako slučajnost ne postoji.

Život/srce nam konstantno daje signale u želji da nas vodi ka boljem, ali čovjek teško posluša i prihvati, ili ih teško razluči radi vlastite nesigurnosti, sumnji... baš kako ste spomenuli.

Živim po intuiciji/slušam svoje srce, mnogo puta su me ljudi zbog toga ismijali, ali je zaista uvijek ispalo kako treba i onda sam se ja osmjehnula i poželjela im isto.

Ljudi se boje onoga što je teško kontrolirati... a nema potrebe za strahom... jer kako kaže jedna prekrasna španjoska poslovica "Život u strahu je poluproživljen život!"

"Živi životom učenika, tako da svaki čovjek koga susretneš bude tvoj učitelj." Budha

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Novost koju je meni Tajna donijela je da sam osvijestila sama sebi koliko si ne dozvolim poželjeti određene stvari. Kao da u glavi imam neki čip koji mi ne da da poželim neke stvari i da istovremeno ne sumnjam, osjećam se krivom što to želim itd.
    ja sam već dosta davno odgledala Secret i pročitala još par knjiga na temu zakona privlačnosti jer mi je bilo zanimljivo. svi smo manje ili više čuli za to, ali je zanimljivo čuti/pročitati malo detaljnije kako taj princip funkcionira.
    i stvarno funkcionira; dovoljno je samo malo proanalizirati vlastiti život i vidjeti da je većina stvari koje smo stvarno istinski i silno željeli stvarno i privukli u svoj život.
    ja na zakon pr. gledam kao na dobar alat u životu; on funkcionira i ima svoju praktičnu vrijednost. ALI "secret" i zakon privlačnosti po meni nije garancija sreće, ispunjenosti, produhovljenosti, zadovoljstva i sl. kategorija jer su one jedna sasvim druga razina u nama.
    čini mi se da je prava sreća ne željeti ništa, a biti sretan, shvatiti da sve stvari koje želiš uopće nisu važne za taj osjećaj sreće i ispunjenosti koji svi želimo.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj anek prvotno napisa
    . ALI "secret" i zakon privlačnosti po meni nije garancija sreće, ispunjenosti, produhovljenosti, zadovoljstva i sl. kategorija jer su one jedna sasvim druga razina u nama.
    čini mi se da je prava sreća ne željeti ništa, a biti sretan, shvatiti da sve stvari koje želiš uopće nisu važne za taj osjećaj sreće i ispunjenosti koji svi želimo.
    x

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Novost koju je meni Tajna donijela je da sam osvijestila sama sebi koliko si ne dozvolim poželjeti određene stvari. Kao da u glavi imam neki čip koji mi ne da da poželim neke stvari i da istovremeno ne sumnjam, osjećam se krivom što to želim itd.
    ja sam već dosta davno odgledala Secret i pročitala još par knjiga na temu zakona privlačnosti jer mi je bilo zanimljivo. svi smo manje ili više čuli za to, ali je zanimljivo čuti/pročitati malo detaljnije kako taj princip funkcionira.
    i stvarno funkcionira; dovoljno je samo malo proanalizirati vlastiti život i vidjeti da je većina stvari koje smo stvarno istinski i silno željeli stvarno i privukli u svoj život.
    ja na zakon pr. gledam kao na dobar alat u životu; on funkcionira i ima svoju praktičnu vrijednost. ALI "secret" i zakon privlačnosti po meni nije garancija sreće, ispunjenosti, produhovljenosti, zadovoljstva i sl. kategorija jer su one jedna sasvim druga razina u nama.
    na nekom nivou - nematerijalistickom - shvatam o cemu pricas. no, naglasila bih, za svaki slucaj, da su pozicije s kojih pojedinci krecu u promisljanje o sreci vrlo razlicite. mislim da cu i ja jednog dana teziti sreci u uzem smislu, toj tihoj, ispunjenoj sreci, kad mi srce bude ispunjeno a dotad prakticiram pozitivno razmisljanje, vizualizaciju i prihvacanje da sam i ja vrijedna ostvarenih zelja.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj wewa prvotno napisa
    a dotad prakticiram pozitivno razmisljanje, vizualizaciju i prihvacanje da sam i ja vrijedna ostvarenih zelja.
    i u tome nema ništa loše, naprotiv.
    želim ti od da ti se sve tvoje želje i ostvare.
    svatko je vrijedan ispunjenja svojih želja, ponekad baš kad se najmanje trudimo oko njih, kad se nekako prepustimo životu - one se ostvare.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a dotad prakticiram pozitivno razmisljanje, vizualizaciju i prihvacanje da sam i ja vrijedna ostvarenih zelja.
    i u tome nema ništa loše, naprotiv.
    želim ti od da ti se sve tvoje želje i ostvare.
    svatko je vrijedan ispunjenja svojih želja, ponekad baš kad se najmanje trudimo oko njih, kad se nekako prepustimo životu - one se ostvare.
    da, samo je trebalo jako puno da povjerujem da sam vrijedna. taj je proces zapoceo homeopatijom, a nastavlja se citanjem uz podrsku homeopatije - a osjecaj je super! hvala Bogu na novoj fazi

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

. taj je proces zapoceo homeopatijom, a
    A? kako?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    A? kako?
    Vjerojatno kao i kod mene - kad prihvatiš liječenje homeopatijom (koje se opire klasičnom načinu razmišljanja o liječenju) tad je lakše prihvatiti i sve ostalo što nije u skladu sa važećim i prihvaćenim tezama.

A homeopatija je dobar ulaz na taj teren jer je vrlo prisutna u zapadnoem svijetu, u više zemalja ju pokriva zdravstveno osiguranje, postoje i specijalizirane bolnice koje se njome bave ...

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne znam drage moje, film sam pogledala davnih dana, evo sad već neko vrijeme čitam i knjigu Tajna i stvarno se trudim da razmišljam pozitivno i vizualiziram i pišem i zahvaljujem Svemiru, ali čini se da ja i Njegovo Veličanstvo Svemir nismo baš u najboljim odnosima

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    A? kako?
    Vjerojatno kao i kod mene - kad prihvatiš liječenje homeopatijom (koje se opire klasičnom načinu razmišljanja o liječenju) tad je lakše prihvatiti i sve ostalo što nije u skladu sa važećim i prihvaćenim tezama.

A homeopatija je dobar ulaz na taj teren jer je vrlo prisutna u zapadnoem svijetu, u više zemalja ju pokriva zdravstveno osiguranje, postoje i specijalizirane bolnice koje se njome bave ...
    slicno mi je iskustvo kao kod tateka - kad jednom otvoris vrata uma "alternativi", onda faze otvaranja same slijede.
    homeopatija mi je jako pomogla na emotivnom planu, ucinila da se koncentrisem na pozitivno, a izbjegavam negativno, da spoznam sta mojom tijelu i dusi godi, a sta mi skodi, od cega se osjecam dobro, a od cega lose.

zapravo, mislim da je kljucna ta posvecenost sebi - ne govorim o egoizmu - posto smo od malih nogu uceni da pazimo na misljenje i stavove drugih/starijih/pretpostavljenih, u skladu s principima patrijarhata... nekako se negativno gleda na posvecivanje paznje sebi - ne u smislu kozmetickih tretmana i kupovine cipela - nego u tome da moramo raditi na sobnoj sreci da bismo bili bolji i za okolinu. e to mi je homeopatija pomogla osvijestiti.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

[/quote]

zapravo, mislim da je kljucna ta posvecenost sebi - ne govorim o egoizmu - posto smo od malih nogu uceni da pazimo na misljenje i stavove drugih/starijih/pretpostavljenih, u skladu s principima patrijarhata... nekako se negativno gleda na posvecivanje paznje sebi - ne u smislu kozmetickih tretmana i kupovine cipela - nego u tome da moramo raditi na sobnoj sreci da bismo bili bolji i za okolinu. e to mi je homeopatija pomogla osvijestiti.[/quote]

Nažalos živimo u takvom društvu gdje se osobna sreća ne smatra previše bitnom i okolina je jako sklona proglasit nekog sebičnim i svakakvim ako smatra da se previše povetio sebi i traženju nekog unutarnjeg zadovoljstva, a ne shvaćaju da je sreća pojedinca zapravo temelj svega.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

- kad jednom otvoris vrata uma "alternativi", .
    ja sam tamo "rođena"

homeopatja-teorija, astralna putovanja (osobno iskustvo), biodinamička poljoprivreda, euritmika-teorija ....... sve mi "sjeda"

imaš koju knjigu za preporučiti?

ove tatekove knjige su sve odreda zadužene i rezervirane (knjižnica)

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja sam tamo "rođena"

homeopatja-teorija, astralna putovanja (osobno iskustvo), biodinamička poljoprivreda, euritmika-teorija ....... sve mi "sjeda"

eno, imas na prethodnoj stranici dvije koje su mi bas sjele:
    Ask and It Is Given, Esther Hicks
    Eat, Pray, Love, Elizabeth Gilbert

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

e to. jer ako se stalno grčevito držimo za neku želju (parking, trudnoća), iz nas izlaze vibre koje su u grču i koje ne prenose ono što je potrebno da se želja ostvari.
    užasno je teško, barem meni, ponekad se oteti takvom razmišljanju.
    u glavi si govorim vibraj pozitivno, vibraj pozitivno, a duša mi zapravo radi onu napetu facu ko kad imate tvrdu stolicu
    pomaže mi sastavljanje onih vision boardsa koje se spominju,
    kopi pejstam slike s neta, fino ih aranžiram, smirim se, prepustim i ajmo dalje.

(super mi je bilo u filmu kad je onaj tip skontao da živi u kući koju je zalijepio na vision board prije par godina. skroz je zaboravio.
    ja se jedva čekam preugodno iznenaditi kad uskočim u štikle koje sam zamjerila i koje se sjaje s mog prvog vision boarda )

bebolino_ avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A gdje je Bog u cijeloj toj priči? Nije li on taj Svemir koji svi spominjemo? Molitve Bogu su isto kao i želje/vizualizacija/pozitivno raz. Zašto ljudi više ne rade na svom odnosu sa Bogom? Kroz molitve i pozitivan način života mislim da će nam Bog svima pomoći.
    Meni se je puno puta u životu desilo da su mi u život ušle osobe o kojima sam samo mogla sanjati, koje su mi usmjerile život i pomogle (bile u relativno kratko u mom životu) kao anđeli. I kad bi prošlo neko vrijeme i kad bi shvatila što se pozitivno desilo, koliko sreće imam, shvatila sam da mi je Bog poslao sve te ljude u moj život da ga obogate i da budem sretnija.
    Kroz molitvu i razgovor s Bogom isto zazivamo stvari koje želimo da nam se dese, zašto se onda cijela priča tumači na sasvim drugi način (Svemir itd.)?
    Sam me malo uhvatilo filozofiranje, ali što ću.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ALI "secret" i zakon privlačnosti po meni nije garancija sreće, ispunjenosti, produhovljenosti, zadovoljstva i sl. kategorija jer su one jedna sasvim druga razina u nama.
    Slažem se - donekle. Meni sve ove kategorije koje navodiš dolaze u trenutku kad sam "in the flow", kad ništa u meni ne stagnira, ne opire se, samo prihvaća i teče dalje... Na toj razini mi The Secret jako dobro sjeda. Biti dio cjeline u kojoj je SVE, materijalno ili nematerijalno, nadohvat ruke je za mene ultimativno duhovno iskustvo.

O tome je i Buddha pričao

Ali je upravo tu i onaj moj čip koji sam spomenula u prethodnom postu. Preduboko mi se ukorijenilo vjerovanje da je željeti nešto materijalno loše. Kad god mi je trebao novac za rad na sebi - bez obzira na svotu, dobila bih ga tj. zaradila bez veće muke. Ali kad sam poželjela materijalne stvari koje bi mi strašno olakšale život, javio mi se osjećaj da se za to trebam namučiti. (Dakle, ne samo zaraditi, nego se još i napatiti kako bih zaslužila taj užitak na kraju ) A tu poruku mi nije usadio Svemir, Bog ili tkoveć, nego mama i tata. Moj je fokus trenutno na tome da razgradim tu blokadu u sebi, prvenstveno radi vlastite sreće, a ako trebaju, nakon toga će doći i materijalne stvari... Npr. put u Istanbul s mojom malom obitelji, nova kupaonica i velika, lijepa plesna dvorana

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

@ bebolino -ne radim razliku između ta dva pojma, niti ih imam potrebu imenovati dok se molim ili tražim.

I sama kažeš
    Nije li on taj Svemir koji svi spominjemo?
    Imam osjećaj da ljudi često Boga vide kao odvojeno biće, mole se nekome/nečemu da im nešto da ili nešto ukloni. Meni taj način ne odgovara, ne osjećam ga kao svoj način. Vjerujem da sam sićušni dio cjeline (Svemira, Boga...) i da kao takva mogu neograničeno primati i davati te da blokada ne dolazi izvana - kao kazna - nego je u meni, u mom nevjerovanju da imam pravo na ljubav i obilje.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam tamo "rođena"

eno, imas na prethodnoj stranici dvije koje su mi bas sjele:
    Ask and It Is Given, Esther Hicks
    Eat, Pray, Love, Elizabeth Gilbert
    neznam toliko engl, samo osnove, ne mogu čitati engl knjige

treba mi na hrv

tnx

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj bebolino_ prvotno napisa
    A gdje je Bog u cijeloj toj priči? Nije li on taj Svemir koji svi spominjemo? Molitve Bogu su isto kao i želje/vizualizacija/pozitivno raz. Zašto ljudi više ne rade na svom odnosu sa Bogom? Kroz molitve i pozitivan način života mislim da će nam Bog svima pomoći.
    Meni se je puno puta u životu desilo da su mi u život ušle osobe o kojima sam samo mogla sanjati, koje su mi usmjerile život i pomogle (bile u relativno kratko u mom životu) kao anđeli. I kad bi prošlo neko vrijeme i kad bi shvatila što se pozitivno desilo, koliko sreće imam, shvatila sam da mi je Bog poslao sve te ljude u moj život da ga obogate i da budem sretnija.
    Kroz molitvu i razgovor s Bogom isto zazivamo stvari koje želimo da nam se dese, zašto se onda cijela priča tumači na sasvim drugi način (Svemir itd.)?
    Sam me malo uhvatilo filozofiranje, ali što ću.
    a možda ti Svemiru daješ drugo ime ,tj, Bog?

"da se ruža drukčije zove, bi li isto mirisala?"

postoji određena razlika između Svemira i Boga
    Svemir ne sudi - samo ti se poslana neg. energija vrati ka bumerang (akcija-reakcija..)

ja ne idem u Crkvu

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ALI "secret" i zakon privlačnosti po meni nije garancija sreće, ispunjenosti, produhovljenosti, zadovoljstva i sl. kategorija jer su one jedna sasvim druga razina u nama.
    Slažem se - donekle. Meni sve ove kategorije koje navodiš dolaze u trenutku kad sam "in the flow", kad ništa u meni ne stagnira, ne opire se, samo prihvaća i teče dalje... Na toj razini mi The Secret jako dobro sjeda. Biti dio cjeline u kojoj je SVE, materijalno ili nematerijalno, nadohvat ruke je za mene ultimativno duhovno iskustvo.

O tome je i Buddha pričao

Ali je upravo tu i onaj moj čip koji sam spomenula u prethodnom postu. Preduboko mi se ukorijenilo vjerovanje da je željeti nešto materijalno loše. Kad god mi je trebao novac za rad na sebi - bez obzira na svotu, dobila bih ga tj. zaradila bez veće muke. Ali kad sam poželjela materijalne stvari koje bi mi strašno olakšale život, javio mi se osjećaj da se za to trebam namučiti. (Dakle, ne samo zaraditi, nego se još i napatiti kako bih zaslužila taj užitak na kraju ) A tu poruku mi nije usadio Svemir, Bog ili tkoveć, nego mama i tata. Moj je fokus trenutno na tome da razgradim tu blokadu u sebi, prvenstveno radi vlastite sreće, a ako trebaju, nakon toga će doći i materijalne stvari... Npr. put u Istanbul s mojom malom obitelji, nova kupaonica i velika, lijepa plesna dvorana
    mogu apsolutno potpisati! i to ne samo kad se radi o materijalnom, nego opcenito. zapravo, kad bolje razmislim, ne znam otkud mi uopste preubijedjenje da Bog dragi iziskuje muke da bi se doslo do bilo cega - pa Bozija je milost neogranicena, a izvor dobrobiti beskonican za sve nas. ne znam otkud mi strah da pozelim, otkud mi stid od zelja - a zelje su mi tako obicne, tako normalne...

zato sam odlucila prestati zeljeti i poceti istinski vjerovati u Boziju milost prema meni - od tad sam spokojna, mirno cekam ono sto me ocekuje ako Bog da

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oprostite što upadam kao padobranac
    nisam čitala prethodne 3 strane, a o Tajni sam malo gledala na Oprah
    sve je to divno i krasno
    ali da to tako funkcionira, samo jako poželiš i ostvarit će se, što mislite da bolesni ljudi ne žele ozdravljenje, znam neke koji su duboko (bar je tako na van izgledalo) vjerovali, bili uporni, kombinirali sve što se dalo od tradicionalne i "alternativne" medicine, bili optimistični, pa na kraju...

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

a70v, svatko od nas ti može odgovoriti samo za sebe, ne za druge.

MGrubi, Eat, Pray, Love je mislim prevedena kod nas.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Prevedena je kod nas pod naslovom Jedi,voli, moli...odlična knjiga

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Meni sve ove kategorije koje navodiš dolaze u trenutku kad sam "in the flow", kad ništa u meni ne stagnira, ne opire se, samo prihvaća i teče dalje...
    Pa da, a to znači da se ne opireš onome što se događa u tvom životu, onome kako jest, kad prihvaćaš sve upravo onakvo kako je. Kad prihvaćaš da imaš blokade u sebi, ali se zbog njih ne osjećaš krivom, kad prihvaćaš da neke stvari nemaš /ali da i bez njih možeš biti sretna/, a ako se tvoje želje ispune - super!! ...a ako ne, opet dobro.
    Željeti nešto materijalno nije samo po sebi loše i negativno, i mislim da da takvih želja ima baš svaki čovjek, samo je naš odnos prema tim materijalnim stvarima bitan.
    blokade o kojima pričaš - većina ljudi ima i naravno obitelj, odgoj i prošlost/djetinjstvo tu igraju ključnu ulogu. to je ona priča "život je patnja i borba i muka i za sve se moraš dobro nacrnčiti, napatiti i sl.", a život je sve upravo suprotno. i mi jesmo dio cjeline u kojoj je sve - nematerijalno i materijalno na dohvat ruke, ali nam je to često teško osjetiti.
    ja nekako mislim da se sve događa s nekim razlogom u životu, pa tako i ispunjavanje naših želja - neke se ispune, neke ne, ali u svemu postoji neka svrha - uvijek je to nešto dobro, ali mi to često ne razumijemo, ne možemo odgonetnuti te poruke.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

blokade o kojima pričaš - većina ljudi ima i naravno obitelj, odgoj i prošlost/djetinjstvo tu igraju ključnu ulogu. to je ona priča "život je patnja i borba i muka i za sve se moraš dobro nacrnčiti, napatiti i sl.", a život je sve upravo suprotno. i mi jesmo dio cjeline u kojoj je sve - nematerijalno i materijalno na dohvat ruke, ali nam je to često teško osjetiti.
    ja nekako mislim da se sve događa s nekim razlogom u životu, pa tako i ispunjavanje naših želja - neke se ispune, neke ne, ali u svemu postoji neka svrha - uvijek je to nešto dobro, ali mi to često ne razumijemo, ne možemo odgonetnuti te poruke.
    Ovo potpisujem od početka do kraja, od tih usađenih stavova kako se za sve treba mučiti i kako je život patnja, pa do toga da za sve to postoji neka svrha ...

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Anek, stvarno mudro pises

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

je! ovo sam i ja domozgala sinoć u tramvaju.
    znate ono kad se u filmu nekome nešto desi, naizgled loše,
    i taj lik to i gleda kao loše, ali mi kao gledatelji imamo širu sliku,
    znamo i drugu stranu, znamo zašto se to zapravo desilo i da će ga to dovesti do rješenja koje je na kraju najbolje za njega.
    i mi smo mirni, čekamo sretan kraj jer znamo da će do njega doći,
    ali lik se jadan koprca i muči.

bilo bi super da imamo nekog sveznajućeg pripovjedača koji nam sjedi na ramenu i upire prstom i mudro objašnjava zašto nam se sad baš to i to našlo na putu,
    zašto se sad dogodilo baš to i to, pa s čim je to u budućnosti povezano.. ali where's fun in that

ovako mi se nekako čini da je bitnije i korisnije i u zbrci naučiti zadržati mir i taj neki osjećaj da ste in the flow..
    onda se vjerojatno s vremenom one stvari na koje smo gledali kao loše dešavaju rjeđe. ili mi samo na njih gledamo drugačije

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

u svemu postoji neka svrha - uvijek je to nešto dobro, ali mi to često ne razumijemo, ne možemo odgonetnuti te poruke.
    uglavnom svrhu i razlog prepoznamo tek kada vrijeme malo odmakne i tada nam postane jasno zašto se nešto moralo desiti baš tako kako se desilo.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

@ anek - Imam osjećaj da govorimo o istoj stvari, samo drugim riječima

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Naravno, kad i postoji samo jedna stvar koju svaki od nas vidi/razumije/prihvaća na druge načine.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

i ja

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Jako sam željela promijeniti posao dugo vremena, i ovo ljeto mi se ukazala dobra prilika. Jako sam ga željela, i mužu govorila joj valjda ću ga dobit... A on mi je rekao nešto genijalno "uvijek želi da se situacija odvije najbolje za tebe, ako ga ne dobiješ, bit će to zato što je najbolje za tebe!" I počela sam tako razmišljati, to je jedan novi način. Otada sam bila opuštenija i znala da će se sitacija riješiti najbolje za mene. Nisam dobila posao odmah, to je bilo ljetno razdoblje, nego tek par dana nakon godišnjeg....Ovako ga sigurno ne bih iskoristila, a jako sam željela i godišnji. Tako da je ispalo zaista najbolje po mene, iako se tako isprva nije činilo.

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ako ima netko DVD The Secret sa titlom bila bi mu jako zahvalna !

Hvala

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Još jedna zanimljiva knjiga se ušuljala u našu kućnu knjižnicu ovih praznika: "Spirituality for Dummies".

Nije zafrkancija, nakon prvih 60 stranica i preistanog ostatka knjiga mi se čini baš dobra!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Opet ja sa jednom zanimljivom knjigom!

Rachel Naomi Remen:"Priče koje iscjeljuju - mudrost podijeljena za kuhinjskim solom".

Ime je dosta bezvezno i dovodi u zabludu, nema tu ni instant iscjeljenja niti recepata - knjiga je puno bolja od toga. Napisala ju je liječnica koja je dobar dio svoje prakse radila sa ljudima koji su oboljevali od teških bolesti (najčešće rak) i pokušavala ih je pobuditi da sami započnu svoje izliječenje ... a to je bilo najčešće povezano sa otkrivanjem i prevladavanjem svojih osobnih problema, kompleksa itd. Knjiga je puna kratkih i toplih priča koje nagone na razmišljanje!

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo ja recimo nisam oduševljena Tajnom.
    Ideja općenito - DA, al nije toliko jednostavno koliko se u Tajni pokušava prikazati.
    Mislim da nije dovoljno željeti, vjerovati, al isto tako mislim da je to dobar početak.
    U knjizi me smeta što djeluje kao instant rješenje za sve naše probleme, a svi jako dobro znamo da instant rješenja ili ne postoje ili su samo bljesak koji nakon kaj zabljesne, vrati nas još i korak unatrag.
    Da se puno ne zapetljavam, evo primjera.

Ne sjećam se točno, evo pojednostavljeno:...djevojka zaželi svim svojim srce da putovanje na koje treba krenuti idući dan sa prijateljima, bude najzanimljivije od svih na koje će ikad otić, i zaspe potpuno uvjerena da će upravo tako i bit...

Dakle, tu je i želja i vjerovanje.

...putovanje je išlo ovako: pukla guma, kazna za parkiranje, ukradena putovnica zbog čega su završile u murji, jedna dobila mengu i pol dana provela u autu, pala im kiša...

Dosadno sigurno nije bilo...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •