anek prvotno napisa
ALI "secret" i zakon privlačnosti po meni nije garancija sreće, ispunjenosti, produhovljenosti, zadovoljstva i sl. kategorija jer su one jedna sasvim druga razina u nama.
Slažem se - donekle. Meni sve ove kategorije koje navodiš dolaze u trenutku kad sam "in the flow", kad ništa u meni ne stagnira, ne opire se, samo prihvaća i teče dalje... Na toj razini mi The Secret jako dobro sjeda. Biti dio cjeline u kojoj je SVE, materijalno ili nematerijalno, nadohvat ruke je za mene ultimativno duhovno iskustvo.
anek prvotno napisa
čini mi se da je prava sreća ne željeti ništa, a biti sretan, shvatiti da sve stvari koje želiš uopće nisu važne za taj osjećaj sreće i ispunjenosti koji svi želimo.
O tome je i Buddha pričao
Ali je upravo tu i onaj moj čip koji sam spomenula u prethodnom postu.
Preduboko mi se ukorijenilo vjerovanje da je željeti nešto materijalno
loše. Kad god mi je trebao novac za rad na sebi - bez obzira na svotu, dobila bih ga tj. zaradila bez veće muke. Ali kad sam poželjela materijalne stvari koje bi mi strašno olakšale život, javio mi se osjećaj da se za to trebam namučiti. (Dakle, ne samo zaraditi, nego se još i napatiti kako bih zaslužila taj užitak na kraju

) A tu poruku mi nije usadio Svemir, Bog ili tkoveć, nego mama i tata. Moj je fokus trenutno na tome da razgradim tu blokadu u sebi, prvenstveno radi vlastite sreće, a ako trebaju, nakon toga će doći i materijalne stvari... Npr. put u Istanbul s mojom malom obitelji, nova kupaonica i velika, lijepa plesna dvorana