Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
Meni sve ove kategorije koje navodiš dolaze u trenutku kad sam "in the flow", kad ništa u meni ne stagnira, ne opire se, samo prihvaća i teče dalje...
Pa da, a to znači da se ne opireš onome što se događa u tvom životu, onome kako jest, kad prihvaćaš sve upravo onakvo kako je. Kad prihvaćaš da imaš blokade u sebi, ali se zbog njih ne osjećaš krivom, kad prihvaćaš da neke stvari nemaš /ali da i bez njih možeš biti sretna/, a ako se tvoje želje ispune - super!! ...a ako ne, opet dobro.
Željeti nešto materijalno nije samo po sebi loše i negativno, i mislim da da takvih želja ima baš svaki čovjek, samo je naš odnos prema tim materijalnim stvarima bitan.
blokade o kojima pričaš - većina ljudi ima i naravno obitelj, odgoj i prošlost/djetinjstvo tu igraju ključnu ulogu. to je ona priča "život je patnja i borba i muka i za sve se moraš dobro nacrnčiti, napatiti i sl.", a život je sve upravo suprotno. i mi jesmo dio cjeline u kojoj je sve - nematerijalno i materijalno na dohvat ruke, ali nam je to često teško osjetiti.
ja nekako mislim da se sve događa s nekim razlogom u životu, pa tako i ispunjavanje naših želja - neke se ispune, neke ne, ali u svemu postoji neka svrha - uvijek je to nešto dobro, ali mi to često ne razumijemo, ne možemo odgonetnuti te poruke.