-
Osoblje foruma
-
-
-
Osoblje foruma
kaj s hrskavicom?
sinusi, misliš upala sinusa? kak da to znam? šmrklje joj izvučem ponekad (jednom dnevno recimo) i žute su i ljepljive, ali inače ništa ne curi, nego samo unutra krklja. da, mogli bi biti sinusi :/
-
I ja sam isto odmah pomislila na hrskavicu, ako ciki normalno i diše bez napora... za GER bi stalno bljuckala i ne bi napredovala (bar kolko se sjećam... :/ )
-
Osoblje foruma
objasnite mi to za hrskavicu, ne kužim o čemu pričate :/
-
Moj obojica su do nekih 4-5 mj.izrazito zvučno spavali i to je bilo vezano za hrskavicu,nešto kao da nije skroz srasla ili tako nešto
srećom prestalo je
-
Osoblje foruma
-
Istovremeno smo pisale...
hrskavica u nosu kod malih beba zna biti još 'labava' pa to uzrokuje pištanje ili hrkanje, navodno se samo riješi kako beba raste...
A ako su šmrklji žuti i ljepljivi, onda ti je možda viroza. Bakterijske upale se navodno očituju zelenim šmrkljima. A za sinuse ni ne znam kako bi ih pregledali osim UZV...
-
Normalno je ali kod nas se čulo uvijek u snu,dok su bili budni ne
uglavnom nisam znali jeli spavaju ili su budni jer su stalno ispuštali čudne zvukove
ako ti dr.kaže da je normalno i da će proći onda vjerojatno mislim na ovo o čemu ti pišem
-
Osoblje foruma
ma da, šmrklji su takvi zadnjih par dana i to je možda stvarno neka virozica (i zari curi nos).
ali krkljanje traje cijelo vrijeme. valjda je to onda hrskavica
-
da te malo utješim- K. je cijelu svoju prvu godinu bila nekako prehlađena - naravno jer joj je brat nosio razne viruse.
Pedica me tješila - barem će imati dobar imunitet kasnije - i to se kod nas stvarno tako i pokazalo.
-
i još zaboravih - Margita ti je preslatka
-
Mi smo imali sličnih problema, počelo je sa cca 2 tjedna i trajalo mjesecima. A Riu je čišćenje nosića bilo prilično traumatično. Mislim da sam negdje pročitala da su ti problemi s nosićem u prvih cca 3 mjeseca prilično česti.
-
Mislim da sam negdje pročitala da djeca do 6,7 godina uopće nemaju razvijene sinuse, znači, ne mogu imati ni problema sa njima.
-
i nama je tako od rođenja. Sada imamo 13 mj i još nije prestalo hrkanje. Bili i kod otorinca i nalaz je b.o. Vjerovatno se radi o trećoj manduli ali se ona ne diijagnosticira i ne operira kod djece do 2 g.
-
lut, to je vjerojatno hrskavica koja je kod tako malih beba još dosta mekana pa vibrira i proizvodi zvukove kod protoka zraka.
isto je imala lada i prošlo je samo od sebe.
-
i Vid je imao neko hroptanje prvih mjesec-dva
-
-
i moj je bio hroptač, krkljač kako vec.
i meni su objasnili da je hrskavica u pitanju.
prestalo samo od sebe, negde sa 2-3 meseca.
-
Lutonjice, moja Jasena je valjda sve do prije pola godine imala ili zastopan nos ili nos koji staaaaalno curi. Meni je pedijatrica rekla da neka djeca jednostavno imaju takav organizam. Znas one price o vjecno prehladjenoj djeci, a u biti im nikad nije nista?
E tako nesto....kao da se to vremenom regulira, kad organizam malo ojaca. Obicno oko druge-trece godine.
Pa sad, ako su svi problemi iskljuceni, ja se ne bih zamarala puno oko toga.
-
kod nas je slično kao i kod zorane.
s tim što je mojoj problem sa nosićem počeo početkom zime.
stalno nešto cruka, slini, hrče, ali nalazi svi uredni.
i curka prozirno bijelo. nema zelenih slinica.
ja joj čak probala to rješavat fiziološkom, ali bezuspješno.
stvarno izgleda kao da je stalno prehlađena, a nije :D :D :D
i nama je pedijatrica rekla da to nije ništa zabrinjavajuće, ali meni je više priko glave toga hrkanja s nosom.
-
lutonjice, i lovri je zastopan nosic od rodjenja, pun je slajma koji putuje nosic-grlo i ''cuje se'',nekad tesko guta, hropce, ispusta grozne zvukove, ono kao da ne moze udahnuti, ja se sve stiltam svaki put. ko stari dida,
nalazi svi uredni, osim dok je bio u bolnici, imao je u nosicu i oku stafilokok i uzasan zeleni iscjedak iz oka i nosa. sad je sekret proziran sluzav, ali ga svejedno svaki dan aspiriramo, tj ispumpavamo nosic - prvo fizioloska, pa elektricna pumpica (koja ima muzikicu, kao bebi bude lakse ako svira
) a MM govori da ce ga mali mrziti kad odraste i sjeti se kako ga je tata mucio
jer on ga cisti, ja to ne mogu
uglavnom, efekta nema, situacija nepromijenjena, a pedica kaze, nist to nije ,proci ce..ali kad?!?!?!?!?
-
I moj bumbarić od rođenja ima problem s nosićem .Prvo u rodilištu krkljalo ,vele hrskavica ali na karaju ipak izvukli nešto iz nosa.Doma nakon mj.dana nos se skroz zaštopao nije mogao disati, vodili ga svakodnevno na aspiraciju jer doma se ništa nije moglo učiniti.Inzistirala na brisu, i ima jednu bakt.iz rodilišta-bolnice i Hemogilus infl.,bvaljda od seke iz vrtića.Nažalost završili na antibiotiku a tek nam je 1,5 mj.
Poslije antb.nema zeleni isjedak ali još uvijek vozi po nosu i sada je bjelkast i malo ljepkast,dakle viroza a ja se pitam kada će tome kraj, jer ne mogu zaspati kada čujem to vozanje po nosu i teško disanje
-
Bok!
I ja sam bila zabrinuta, Josipu je nos bio zacepljen sigurno prva 3 mj (sada ima 4 ipo) i pedijatrica bi mi uvik rekla da je to normalno, jer kao djeca imaju uske disne putove i jos je nesto baljezgala sto se meni nije cinilo tocno... Zabrinula sam se jer mi je bilo cudno da je tako dugo prehladjen. Uglavnom, prestalo je kad smo ga poceli inhalirat. Tjedan dana, svaki dan po jedanput, kucnim inhaltorom... Mozda to nije razlog, mozda bi i samo od sebe prestalo, tko zna? Mozda je i ovo blentavo vrime uzrok, neznamo kako bi sebe obukli a kamoli svoje malise....
-
nama je svaki put kad se čuo zvuk iz nosa nalaz brisa bio bakterija.
al on mi stalno ima i bakteriju u oku,pa je to možda povezano.
-
Ako maloj bebi dulje vremena idu šmrklji, bilo koje boje, napravite bris.
-
mom od trećeg dana rođenja...
-
joj ja sam isto otvorila topic na tu temu. nas je to mučilo do 7. mjeseca
-
I mom malenom ti je tako ... Stalno nos curi - seka donosi viruse iz vrtića - počelo je u rujnu prošle godine ... Zbog toga sam ga tek jednom uspjela cijepiti jer ne želim dok nije potpuno zdrav ...
-
moj ne curi...neg je uvijek polupun...uvik bi se dalo izvadit...al to je nekak sve pozadi...iako mi ni drago, ne brinem više
-
I nas muči isti problem, od rođenja pun nos, danas bili kod pedijatrice i ona nam dala neke lude kapi i amoxil sirup (kao preventive radi jer nosić nikad nije sterilan):?
Sve to bez brisa nosa, a ja se nisam snašla i nisam je tražila uputnicu
Što mi je činiti, nekako mi se ne čini pametnim davat joj ta j amoxil pogotovo zato jer nemamo temperaturu
-
nikad ne bi davala antibiotik ak nema nekog razloga za to...pa moj bi onda stalno bio na antib...kad uvik ima pomalo pun nosić...bris, temperatura, nezadovoljno dijete...ostali simptomi??
-
Odlučili ne davat antibiotik prije neg što napravimo bris, pogotovo jer nemamo temperaturu i Dora izgleda više nego zadovoljno :D
-
Osoblje foruma
evo margitin nos je zašutio unazad tjedan dana :D , očito je bila hrskavica u igri
-
ja malo podižem topik-
Franu već godinu dana curi nos.
Počelo je prvi put na moru 05/06 i otad nije prestalo. Prestane, ali na par dana i onda tjednima... Najprije prozirno, pa žuto i onda zeleno.
Fiziološka, operil, sterimar, sve isprobano, bris u 6 mjeseci 4* radili i svaki put negativan, nemali broj puta i antibiotik i antibiotske kapi, i prođe na tjedan dana, i ajmo nakon tjedan dana ponovo. Temperatura skoro pa nikad, samo te glupe šmrklje, šizim lagano
Pregledavali su ga i s kamerom na ORL, ali dok nije ništa vidio od tolikog šlajma, a to je bilo nakon 10dnevne terapije antibiotikom. Rekao nam je da bi bilo dobro otići na alergotestove-mislim, da li ima kod tako male djece efekta- u biti nije on više tako mali
-
Za početak- prestanite kapati, čistiti i petljati oko nosa!
Najbolje bi bilo da se nauči sam ispuhivati.
I napravite alergotestove.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma