Iz šegrta Hlapića?
Iz šegrta Hlapića?
nemam pojma, valjda je čula u vrtiću :/
Meni je Gita prekrasno ime! Uhvatila sam se da u zadnje vrijeme isprobavam koje muško i žensko ime paše uz Matija. :shock:
ništa nas ne smije iznenaditi, ha Nitice?
Mama Natasa prvotno napisa
Da! Ali za sada je sve pod kontrolom, upravo je menga u tijeku...
![]()
nataša sjetla sam te se onu večer nakon vidovog rođenana
došli smo doma strgani, Vid i Bruna su zaspali u autu i vrištali kada smo ih vadili van - IDILA !!!!! pozdravi muža![]()
a vezano uz imena Vid ima ime koje je prepoznatljivije kao Vida
a Bruna kao Bruno
evo malo da se izjadam!!!
pepeljuga je trenutno glavna u nasoj kuci i mora se vrtiti od 0-24 na dvd-u!ako slucajno prebacimo program pikica vristi!!
kod presvlacenja vristi, skidanja i oblacenja papuca vristi...
ako joj nesto nije po volji-vristi!!! :/
danas je popodne zavrsila u kazni (boravak u kindacu na par minuta)!!!tad isto vristi!!
ponekad pomislim da nisam rodjena za to da budem mama!!![]()
znam da je to faza, ali ponestaje mi zivaca!
bucka - nama je vrištanje stara stvar,
uz to ponekad zna ići i griženje, histerično bacanje stvari i sl.
primjetili smo da je zadnjih 20-tak dana postao noralniji
drži se![]()
a ja ponekad poželim da malo ubrzam vrijeme i onda se sjetim da ću tako ubrzati Bruninu ludu fazu
a moj je meni jučer napravio frku u jaslicama i dućanu i putem od dućano da doma, i u liftu i pred vratima i u stanu-![]()
![]()
mislila sam da ću ga "#$%&, ako ne prestane plakati, derat se ,bacati po podu... i onda sam iznjela sir i kruh na stol - i kao da su čarobnim štapićem dobre vile odnjele sve to-dijete mi je bilo ˝normalno˝![]()
u biti jučer uopće nisu spavali u jaslicama jer još uvijek traju adaptacije i 16 djece konstantno vrišti i svi su nervozni i ne mogu spavati![]()
ha, asd sam se sjetila
počne bučati, lupati i bacati stvari- i najednom stane i kaže - ljudi nanaju, i susjeda ispod nana, i primiri se na sekundu i onda onako za kraj prebaci tabure da se cijeli stan zatrese![]()
nika je isto danas poharacila pol konzuma!!
pilala foliju i radila rupicu na cekin poletini, sama nosila svoju kosaru, od svih stvari u ducanu uzela bas kutiju sa jajima, a ja samo gledala kako ce sve zavrsiti na podu...
uglavnom, brze je ona punila kosaricu nego sam ju ja stigla prazniti!!![]()
I kod nas slično stanje. :/bucka prvotno napisa
Vrištanje započinje ujutro jer neće skinuti piđamu i obući se pa na dalje kad god nešto nije kako si je ona zamislila urla i baca se, katastrofa!
A najgore od svega mi je što uopće neće spavati.Navečer do 11 nema šanse a preko dana nikako doma a u vrtiću zaspe ali isto teško tako da mogu zamisliti kako to izgleda!
Sad mi je lakše kad vidim da nismo jedini, već sam mislila da je nešto boli a i tete u vrtiću su se požalile kako je nervozna i neraspoložena.
Jučer smo bili u parku sa našim malim susjedom koji je 2 mj stariji od M. i mališan je hm...malo življe i mrvicu agresivno dijete. Moj M. se pokušavao igrati sa njime sa lopticom, lovice, ali mali ne surađuje. Jedino mu je bilo zabavno štipati M. za guzu, natezati za jaknu, gurati ga...Moje dijete je bilo zbunjeno i izgubljeno, a niti ja niti mama od maloga se nismo htjele miješati. Na kraju sam rekla M. neka počne govoriti "K. pusti me!" i M. je počeo to govoriti sve glasnije dok mali nije odustao.
Kaj Vi radite u sličnim situacijama? Miješate li se ili pustite kikače da sami to riješavaju?
bucka vidim da imamo iste metode kažnjavanja![]()
ako vidim da je netko stvarno previše za moje oči onda reagiram....inače M. se voli igrati i onda grliti klince a njima to ide na živce pa ga gurnu(nekad i padne) i onda je sav zbunjen.jednostavno kažem pusti dečka jel mu smeta i pokušavam mu skrenuti pažnju
Kod M. baš ne pali skretanje pažnje...A ja se rijetko miješam jer i u jaslicama je, na žalost, prepušten sam sebi, pa bi htjela da se nauči nekak sam braniti. Imam osjećaj da je magnet za "agresivce". :/
pa ja ga pustim dok se stvarno ne poćnu onak ružno ponašati sa njim....da ih pustim dalje nemam pojma kaj bi bilo....da se vratim na ponašanje općenito...inače je dobar ali kad ga primi žuta minuta onda je to show...ne vrišti ali cendra,štipa,lupa se glavom di stigne,nekad ugrize i tak...bit će da je to još jedna fazakad je jako sretan onda pod moraš napravi nekaj da se zacrvenim...tipa onak je kao anđelek došao do tate od male Lene i onda ga je puknuo sa balonom po licu :shock:
Romina prvotno napisa
Mali mangup! Dobro da nije zveknuo Lenu...
![]()
njoj je onak totalno cool uzeo kanticu i otišao bez da je pogledao![]()
Tak slatku curicu...tctctc ajde se sad zacrveni!Romina prvotno napisa
![]()
A ja pojma nemam kaj se događalo (brbljala sam na drugom kraju sa Rodama)...
Upravo sam dojurila od doktora, bebolinac mi je mahao![]()
Nekako sam mislila da sam navikla na te uzv-e od prošle trudnoće ali sam se rasplakala k'o kišna godina kad sam izašla. I još kako svako malo i zaboravim da sam trudna baš mi je ta sličica uljepšala dan.
Sve je ok...
Mirta - baš lijepo da misliš na mene![]()
mn, super za uzv!!
vidis, ja se nisam nikad bas raspekmizivala na te slicice!!![]()
zao mi ko psu sto nismo bili na vidovom rockasu!!
budemo valjda na slijedecem!!![]()
nataša - super za uzv
ja sam danas na izmaku, mm je po cijele dane na poslu, vid u elementu. krenula sam danas na kontrolu s Brunom i kada sam se spustila u stubište skužila sam da su kolica kod mm u autu (došlo mi je da ga pridavim)
pola puta sam ju nosila na rukama dok on nije došao u susret. Onda sam skužila da ej B dobila samo 400 gr u 47 dana (jako, jako malo)
Cijelo popodne sam bila doma i slušala vidovo cendranje za svaku sitnicu (bio bi to krasan zvuk za mučenje neprijatelja)
Onda je mm došao doma sav nervozan, bila je tekma na TV-u, Vid nije želio pospremiti igračke.......................................... ....................................
a kaj se batinjanja tiče - V je tu vrlo mudar, skuži tko je slabiji od njega pa ga želi "staviti u red" npr. kupovali smo mu cipele u Cicibanu ovo ljeto, i dok sam ja razgovaral s prodavačicom on je s balonom udarao neku djevojčicu po glavi, dok je ona sirotica samo gledala u njega
Čim ga netko malo jače protrese odma trči "Mama, mama, deko/cuja tuce Vida"
Jučer mi se popeo preko glave, dok smo bili kod frendice, poželjela sam da ga njen sin zvekne jer bi se moji pokušaji mogli protumačiti kao zlostavljanje vlastitog djeteta.![]()
Ja se najčešće miješam u te dječje sukobe zato što Emma uglavnom napada druge klince. Nikad iz čistog mira ali ako joj netko uzme izračku ili je potegne ili bilo što napravi što nju smeta ona istog trena vraća udarcem. Meni je to grozno i uvijek mi neugodno zbog drugih roditelja, stalno joj pričam kako to nije lijepo i bla, bla ali ona i dalje po svom. Mislim da je to pokupila iz vrtića i sad se tako ponaša uvijek kad je s djecom. Dok je bila manja još gore je reagirala baš na svaku a sad se koji put i suzdrži.
Baš me zanima što ti drugi roditelji misle, da smo neki divljaci valjda.![]()
MNatašabebolincu.
Nataša - super za UZV
Mirta, stvarno sad imaju čudne faze. Moj je noćas dobio temperaturu, nije strašno visoka, ali se sav zažario u licu, nos mu ne curi![]()
Ne znam ni sama dal da jurim kod dr. ili da pričekam kako će biti :?
mamanevenova - mislim da ja ne bih išla odmah doktoru, sve do 3 dana je OK
Vid je prehlađen i ne će puhati nos ----luda sam (on to zna jako dobro ali neće jer je u fazi NEEEEEEEEEEE)
Ah kako vas je lijepo citati.... skoro da i nemam potrebe nista napisati, mogu samo klimati glavom![]()
Da se i ja pozalim: Asja me je opet pocela udarati. Jedno vrijeme je imala fazu gdje bi me kod svakog presvlacenja onako, momacki, iz izbacaja, svom snagom spucala nogom u najblizi dio tijela, a to su obicno bile grudi ili brada. I onda je prestala, da bi me sinoc tako jako spucala u prsa, mislila sam da cu skviknuti od bola. Ne znam sta da radim, tacno se vidi da ona to namjerno radi, nekad cak i primjetim kako joj se okice zasjaje kad joj padne na pamet da me udari, pa onda mogu reagovati na vrijeme. Inace, kod nas vise ne pali kazna da je ostavim samu u sobi i zatvorim vrata, ona se ili najnormalnije krene igrati ili otvori vrata i dodje za mnom kao da nista nije bilo.
Mi smo svi prehlađeni, sinusi nas muče već danima.
Nekako je prebrzo zahladilo, ja nemajka nisam još djetetu kupila jaknu za jesen. Morat ćemo ovaj vikend...
Joj, taj pogled ispod obrva, kao da je mali vrag ušao u njih...Leki prvotno napisa
A tren iza toga mali anđeo koji te zagrli i poljubi iz čista mira da se zasramiš kako si mogao pomisliti da je to napravio/la namjerno![]()
Ja za sada nemam problema i M. me ne tuče. Imao je tu fazu, ali sam se ja prilično strogo postavljala, ozbiljno govorila da se mamu ne smije tući, i da Matiju nitko ne smije tući...Sada kada je jako ljut digne rukicu, ali me ne lupi nego kaže onak kroz zube "Ne Matija tući mamu, ne, ne..." i odustane.
Ja se nadam da se faza udaranja neće vratiti.
Mi inače sve riješavamo sa njime ozbiljnim mirnim tonom, tako da ako netko od nas i povikne na njega odmah objesi čubicu i gleda nas tužno...Ah dijete mi ne voli galamu!![]()