Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 141

Tema: ZPB 2005/06 (15. dio)

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj svizac prvotno napisa
    Eh da moja mama je na moru izmislila super varijantu. Ako hočete popiti kavu a da imate barem 5-10 minuta mira (ovisi o djetetu) probajte sljedeće. Ema uvijek viće kava, kava kada mi pijemo kavu i onda ju ja držim u krilu dok ona mrlja po mojoj kavi i naravno uprlja i sebe i mene. Pa je moja mama učinila sljedeće: Emi uvijek naruči kavu (u šalici toplo mlijeko sa kapučino pjenom posipano sa malo kakao-a). Izgleda kao prava kava koju i mi pijemo, Ema se osječa jako važno i onda 5-10 minuta "pije" svoju kavu i uprlja samo sebe.
    tako sam i ja pila "kavu" kad sam bila klinka...

kod F to ne pali, jedino ako on nešto jede, za t vrijeme je koliko-toliko miran, ili kad uhvati 2-3 godine starijeg komada, pa se zaigra s njom

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    - Grega!!! i osmijeh od uha do uha Jutros ljubi trbuh i sam od sebe ga opet zove Grega (naravno s jako mekanim r) Moj mali mačak je presudio!
    prekrasno ime...

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Hvala drage!

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Olivija, baš ste lijepa imena odabrali! :D Super za G&G!

Svizac, znam da puno ljudi ponudi djetetu "mlijeko-kavu", al to kod nas definitivno ne bi uspjelo. To kad "nabavim" bebu s manje crvića u guzi.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Oli, i ja znam jednog Gregora, kojeg svi zovu Grega. tip je frajerčina, mlad, naočit, markantan, zgodan,... (nastavi niz ), uspješan direktor, s izvrsnim smislom za humor, gentleman (uvijek mi donese najveću kutiju Raffaella ), tako da mi to ime stvarno ZVUČI

svizac, ovo s "kavom" i mi prakticiramo s Laurom od pamtivijeka. jakovu se još nismo odvažili dati jer taj ima crve u dupetu, a i ima naviku odnositi suđe od stola. kad smo doma - u sudoper (pa se popne na prstiće i ubaci s visine. na sreću, do sad se nije ništa razbilo, ali bit će toga, već vidim). a i veća je fora nešto pap`ti

ali moram vam ispričati ovo: preksinoć prije spavanja dječica se zaigrala s kuhačama i zdjelicama. mm i ja gledali neku utakmicu pa nismo inzistirali na ranom lijeganju
    i gledamo ih - ravnopravni ko vršnjaci: kuhaju (miješaju čarobni napitak: malo legića, figure životinjica, drvene puzzle, itd.) , serviraju, kušaju.... i tu smo odvalili: Jakov uzme kockicu na kuhaču, prinese ju ustima, ko fol srkne i nastavi mljackati... a onda "piiiino! hi-hi-hi!"
    u svakom slučaju, ranije je nego Laura počeo s pretend play-em...

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj džez prvotno napisa
    Oli, i ja znam jednog Gregora, kojeg svi zovu Grega. tip je frajerčina, mlad, naočit, markantan, zgodan,... (nastavi niz ), uspješan direktor, s izvrsnim smislom za humor, gentleman (uvijek mi donese najveću kutiju Raffaella ), tako da mi to ime stvarno ZVUČI
    Ovo mi se sviđa! Zapravo, meni su neka imena super/bljak samo zato što znam nekoga tko mi je kao osoba super/bljak... Tako da mi je ovo super... (a i nešto sam napaljena na neke zgodnjake: gledam neku večer 300, pa pojma nemam što se u filmu događa nego samo dreljim u trbušnjake )

Gab mi se već dosta dugo igra "kobajagi": pijenje iz prazne čaše (on veli da pije pivo!?), kuhanje, pucanje po Spidermenu kojeg onda zavitla u zrak tako da ovaj spektakularno pada... A najviše me oduševljava kada uzme MMove stripove pa se u njih zadubi, namrči čelo pa komentira maltene sličicu po sličicu. A i prepoznaje vrlo apstraktne likove.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Oli, super da ste se odlučili (tj da je Gab odlučio) kako će se zvati braco!
    Ivor još niš ne priča, i nema šanse da bi tako reagirao na neko ime :/ Mi smo još uvijek jako neodlučni i zapravo sad nekako stagniramo s idejama... nikako da se složimo MM i ja..
    Imamo "kodno" ime (hehe kao za neki projekt, ipak se MM bavi project menagmentom pa je njemu sve neki projekt ) i zovemo ga Oskar, ali ne znam da li će tako ostati.

Svizac-ti radiš u školi i u dodiru si sa mnogo imena... daj neku ideju Došlo je čak do toga da kad prolazim pored vrtića idem do vrata i gledam popise imena u grupama

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja tražim na odjavnim špicama emisija.
    Nikako da se složimo.Ja imam masu prijedloga a MM na sve odmahiva glavom..Patrik tek počinje kao kužiti da je tu beba a kamo li ime?!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ej vi neodlučne majke... imate negdje na forumu topic o imenima, čini mi se, samo nemam sad vremena tražiti... noooć!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Karlo nam je bubani.

Mislim... do danas uopće tome nisam pridavala nekakvu veliku važnost, jer je uvijek do sada takva virozica prolazila s dvije tri mekane stolice i gotovo. Ustvari je početak svega bilo ono jutarnje povraćanje sluzi koju sam neki dan prijavila. Danas je iznemogao... zaspao popodne (drugi put) sam, plačući za mamom stolice su jako smrdljive... i danas ih nije bilo tako puno kao jučer... ali se on drugačije ponaša. Večeras u šetnji je bila obilata sluzava stolica. I sada... ležao je sa mnom, sisao, zaspao i odjednom more povrati iz sebe

Još se nismo ovdje ni dr. prijavili... Malo sam sad već zabrinuta, jer ga nisam danas forsirala da pije. Sad sam mu u kamilicu stavila par zrna soli. Šipka nemam... nadam se da će noć biti mirna.

Što mislite? Jel bi mogla biti neka bakterija? Temperature nema!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Cure, pucajte savjete znanja ili iskustva za dijetu!
    Noćas je povraćao još tri puta manje, jutros je ipak pelena mokra, i malo stolice. Jadničak se ustao u 4 i traži papat, a ja sam samo siku dala.

Stolice nisu jako vodenaste, tako da bi mogla isključiti rotu. A salmonela, može li ići bez temperature?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

cekana karlu... ako još niste kod ped. prijavljeni, uvijek možeš u bolnicu na hitnu...
    daj mu malo riže, banane, prežganu juhu (brašno zaprži malo jače na suho bez ulja) - da ga barem malo stisne... i daj mu neka puunooo pije... i neka doji...

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ajoooj bubani Karlo za brzo ozdravljenje... Nemam ti ništa pametno za reći, što se dijagnoze tiče....

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ceki, šaljemo veeeliku malenom.
    Znaš i sama, puno tekućine, kupi mu onaj **** "sokić" (ne znam kak se zove), s elektrolitima.. oprezno s hranom i sve će biti super.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

hej ceki, jedino što znam je da salmonela nejde bez visoke temperature, tak da to isključi. bubica mala - magriž menu bi i mi primjenili - riža, banane, prežgana juha + doji, doji...
    magriz hvala - instalirala mi je novi avatar!

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Koko, SAVRŠEN ti je avatar!

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Koko

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Tak ste mi svi lijepi! Ajd da to "utvrdimo" jedan dan i uživo.
    Može sljedeći tjedan?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sanja74 prvotno napisa
    Može sljedeći tjedan?
    može, može :D

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

može! Samo da bude malo bolje vrijeme, ili da nađemo kakvu igraonicu (tipa kao što su u Merkuru?)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ceki, joooj...

mislim da još nema potrebe za odlazak pedijatru, samo mu pomalo daj da gricka, pijucka i doji, da ne bi povraćao u slapovima... npr. (slane) štapiće, dvopek, bananu, mrkvicu i tekućinu na žličicu. ako nema povišenu temp., ja bih pričekala još dan-dva i nadala se da će do tad proći

btw. da je salmonela, mislim da bi i stolica smrdila na pokvarena jaja, ali možda i lupetam

Kalu malom

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Može sljedeći tjedan?
    Ajd :D

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Može sljedeći tjedan?
    Kaj nam i ti dođeš?! :D

S obzirom da si najdalje, možda da predložiš termin koji ti odgovata.

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ceki - kupi u ljekarni od (kršitelj koda)a Ors - to je za vracanje elektrolita. I najbojle je smedu rizu raskuhati do sluzi i onda dati samo sluz za papati.

Koko -

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Koko.... prekrasna je curica u avataru

Papamo štapiće, ****-ov ORS na silu, malo rehidromiksa i cika. Problem je doziranje MMlijeka jer mislim da puno odjednom popije i zato povrati, ali evo, posljednje dojenje je prošlo bez povraćanja :D

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Nijesam se na ovo očitovala
    Citiraj cekana prvotno napisa
    Može sljedeći tjedan?
    Kaj nam i ti dođeš?! :D

S obzirom da si najdalje, možda da predložiš termin koji ti odgovata.
    Heheh...teško žabu u vodu natjerati, sad kad sam probila led i vidjela da nije ZGB više tak daleko, eto me. Treba iskoristiti ovaj mjesec dok me ne počnu opsjedati s korepeticijama (moja druga polovina satnice koja je još "na godišnjem odmoru") ...a želim vas sve vidjeti, DA!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hej!
    nakon što je naše dijete jučer veselo ostalo u vrtiću, mm je u 12.30 primio tel. poziv iz vrtića, da jakov ne može, pa ne može zaspati, da doziva tatu i da pitaju što da rade. budio je ostalu djecu, a nisu imali kamo s njim. usput je i on bio umoran, ali jednostavno nije mogao zaspati. i tako je tata otišao po sina i doma ga uspavao.

i onda sam ja skužnila da nismo s djetetom razgovarali, pa sam sinoć ispravila grešku. i pitala ga di će ujutro, na što je fino odgovorio da će u vrtić... i onda sam mu pričala: pa ćeš se igrati, bla-bla, papati, bla-bla.... i onda će teta upaliti uspavanke, pripremiti krevetiće i ići ćeš naniti... a on će meni: "pavati"...

i maloprije zovem mm-a, kaže: dijete je spavalo bez problema, legao i zaspao 8)

i sad bi ja samu sebe istriskala jer sam podcijenila djetetove mentalne sposobnosti i propustila ga pripremiti za jučer, i jer ga još uvijek doživljavam kao bebu.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

curke, hvala na komplimentima za avatar to mi je najmagičnija fotka u zadnje vrijeme s tim balončićem.
    ceki, glavno da je karlu bolje
    a veliki grupni susret bi stvarno bio fora! mila je od sramežljivijih kod velikih druženja (a i kod manjih nekad) ali vjerujem da bi joj ipak bilo zabavno!
    oli, kaj sam te inspirirala za novi avatar? Gab 8)

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pa bliži se moj roćkas kada nam se prije godinu dana, igrom slučaja, pridružila Cekana na priličnom okupljanju naših puzača na Bundeku! I red je da opet obilježimo :D

Gab mi jučer uopće nije spavao po danu! Izdržao je do 8 navečer, ali je onda prvo razbio jedno svježe jaje dok sam ja kuhala ručkovečeru, pa je onda razbio kasicu-prasicu jer ju je dizao s rukavicom za kuhinju, a u tom trenu zazvonio mobitel, tako da je dan završio u suzama...

Koko - ah, kad ga volim ovako u krupnom planu!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam za meeting idući tj, ako ozdravimo :/
    Meni je već bolje, ali sad mi Ivor kuri, nikako mu spustiti temp... mislim da je obična prehlada ali njega čovjek malo krivo pogleda i dobije temperaturu, a sad ga ne mogu ostaviti kod baka jer su one obje prestravljene svaki put kad dijete dobije temp iznad 37-nakon onih konvulzija u 5.mj.
    Eto, nadam se da ćemo biti bolje oboje jer smo MM i ja planirali ići za vikend u DU (već kupili i avionsku kartu ) što će nam možda biti zadnji vikend da smo sami prije nego se rodi bebica i s time dođu i nove obveze... U ZG smo već u pon tako da na meeting stižemo ukoliko budemo zdravi.
    >Drž te fige! Tako sam se veselila tom vikendu...

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja ću samo reći ~~~~~~~~ za vikend i ozdravilica Ivoru!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ajoj, i mi bi na meeting s vama!
    Koko,Oli preslatki novi avatarčići!

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

I ja bi na okupljanje!
    Grga i ja ćemo svakako pokušati doći.Upravo smo prodali auto tako da nam je ostao onaj lošiji,pa ako mm bude poslom u Zagreb i mi ćemo s njim.
    Sad kad su već veći to bi baš bila ludnica da nas je tako puno na hrpi.Grga nikada nije ni bio zajedno s toliko vršnjaka odjednom.
    Pusa bubanom Karlu

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Imam pitanje mojih zimskih trudnica, vezano za godišnje odmore i pravo na regres, obzirom da ih dosta neće raditi cijelu 2008. godinu. Kako ste vi to regulirale? Sjećam se da su neke išle odmah na GO (povrh porodiljskog), je'l se netko vraćao ranije na posao da bi ostvario to prvao? Uopće se ne mogu sjetiti kako je to išlo....

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Koliko se ja sjećam, pravo na regres imaš ako si radila 6 mj. u tekućoj godini, pa onda odlaziš... ali... evo ja sam se vratila na posao 20.07. nakon porodiljnog i dobila regres isti dan. Nemam pojma kako to računaju

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Da vam se i malo pohavlim (opet ): zapisla sam jednu lijepu ljetnu epizodu, koju možete pročitati ovdje

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Imam pitanje mojih zimskih trudnica, vezano za godišnje odmore i pravo na regres, obzirom da ih dosta neće raditi cijelu 2008. godinu. Kako ste vi to regulirale? Sjećam se da su neke išle odmah na GO (povrh porodiljskog), je'l se netko vraćao ranije na posao da bi ostvario to prvao? Uopće se ne mogu sjetiti kako je to išlo....
    Mislim da se Ivček vratila ranije (par dana prije kraja godine) i onda mjesec dana koristila godišnji - na taj način je imala radnih dana u 2006, pa je imala i pravo na godišnji.
    Ja sam isto ove godine u veljači bila na "starom" godišnjem, al ja sam i bila na posvojiteljskom tek negdje od svibnja. Regres nisam dobila, jer nisam koristila godišnji u 2006.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da vam se i malo pohavlim (opet ): zapisla sam jednu lijepu ljetnu epizodu, koju možete pročitati ovdje

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Oli - pričica je rascmoljila me totalnooo...

Btw. gdje nam je Ivček jel se tko čuje s njom?

Nisam prijavila da je Karlo danas jako dobro, veseli. Više ne povraća, pa smo krenuli s linexom. Jučer me stvarno uhvatila kriza kad mi je klonuo na rukama

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Hvala drage! Baš me taj moj mali mačak uvijek iznova iznenadi!
    Ukinula nam trudnički kružok! Sad ću opet morati raditi umjesto chatati...
    Baš mi je drago da je Carlito bolje

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Cure trazim svugdje i ne mogu naci. Da li netko zna gdje mogu kupiti LeapFrog LittleTouch™ LeapPad® Learning System ?

Sa neta ne mogu naruciti jer nigdje gdje ga ima ne dostavljaju izvan USA i Canade a ne da mi se narucivati pa slati familiji pa da onda oni meni salju ako postoji sansa da ga ima u Hrvatskoj ili u Austriji ali na engleskom.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

već dva jutra F ne plače kad idemo u jaslice :D malo mu se zasuze okice kad ga teta uzme, ali ne plače...
    inače jede super, sve sam, spava 2 sata i još 1/2 sata popodne doma... igra se i povremeno dođe pomaziti se teti...

veliko grupno druženje ali ajmo poslijepodne (nakon 17h) da i mi zaposlene možemo doći

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

rasplakala si me... sad moram ići popravljati šminku
    Gabu

cekana - super za Karla

mala - ~~~~ Ivoru

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj svizac prvotno napisa
    Cure trazim svugdje i ne mogu naci. Da li netko zna gdje mogu kupiti LeapFrog LittleTouch™ LeapPad® Learning System ?

Sa neta ne mogu naruciti jer nigdje gdje ga ima ne dostavljaju izvan USA i Canade a ne da mi se narucivati pa slati familiji pa da onda oni meni salju ako postoji sansa da ga ima u Hrvatskoj ili u Austriji ali na engleskom.
    Jesi li pogledala Amazon?

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

cekana super da je bolje

Olivija e jesi me sad.......

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj snoopygirl prvotno napisa
    Olivija e jesi me sad.......
    Snoopy - sad lijepo po zimi napravite kućicu i bracu/seku pa će i tebe Dorian iznenditi svojom reakcijom!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

oliii šta nam radiš, sve ćemo postat trudnice!
    uživajte i pusa Gabu

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Oli - Koja prica!

Pogledala na Amazonu ali ne salju u Hrvatsku. Jos ideja?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    već dva jutra F ne plače kad idemo u jaslice :D malo mu se zasuze okice kad ga teta uzme, ali ne plače...
    inače jede super, sve sam, spava 2 sata i još 1/2 sata popodne doma... igra se i povremeno dođe pomaziti se teti...
    To, majstore :D

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

oli drago mi je da uživate i dalje i cicanju!

Cure, trebam vašu pomoć... ako imate neku ljekarnu u blizini, možete li pitati imaju li Geonistin tbl? naime, to je Pliva prestala proizvoditi, a ništa slično tom lijeku nije izašlo na tržište, a ja sam radile CB i od njih 5, 2 su mi malo lošija pa je dr preporučila Geonistin ali nigdje ga nema Pa možda ako je ostala neka stara zaliha... ako nađete, ajd mi pls javite

Ja sam inače bolje s prehladom... Ivor je jučer kurio cijeli dan s ljekovima (kombinacija Lupocet i Dalsy sirup jer nije htjela pasti temp) i jutros je bio ok pa sam se ja vratila na posao iako nisam ni ja još potpuno zdrava
    Jedva čekam da odem na porodiljni da maknem tu odgovornost posla sa svojih leđa.. ovako mi je glupo ponašati se kao da mi je svejedno dok još radim, a treba mi odmor..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •