Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 141 od 141

Tema: ZPB 2005/06 (15. dio)

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E sad ne kužim... kaj će naš kružok ukinuti?!
    Ajmo se brzo dogovoriti za meeting
    Srećom imam br mob od nekih od vas pa ćemo se moći tako dogovarati.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Kako je Ivor danas?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ooo mala puse tebi i ivoru, i podragaj bracu u tibi. pitat ću po apotekama pored kojih prolazim za geonistin tbl...
    ko ukida kakve kružoke?

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mala - Geonistina je čini se bilo u ljekarni na NZ kod Doma zdravlja... Ali budem pitala i u lokalnoj..

Kružoci - ma napravile su moderatorice dar-mar, ali nikako da im skužim logiku što jesu, a što nisu ukinule. U svakom slučaju zimske trudnice su ukinute do daljnjega. Razlog je nakon 5-6 stranica posebnog topica ispao da se često daju krivi savjeti, a moderatorice ne mogu pronaći postavljeno pitanje/problem ako začetavamo temu, pa onda to tako i ostane pa ispada da se nešto pročitalo na RODInom forumu što ne stoji, ili bar RODA ne potpisuje... Svađa se Alki s Apricot o njihovoj (ne)stručnosti (a znaš kako Alki vjeruje u sistem i doktore), tako da je i taj topic potpuno nekonstruktivan

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Kako je Ivor danas?
    bolje... jučer je stalno imao 38 i preko, ali jutros je već bolje pa sam ja otišla raditi iako bih trebala i zbog sebe još ostati doma.
    Najveći problem je što se bake sad boje same ga čuvati kad ima temp da opet ne dobije konvulzije.. ah, ne kivim ih, ali ja sam danas baš morala na posao nešto obaviti...

*Oli* koja je to ljekarna?! Neka u Novom Zagrebu??

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    Citiraj snoopygirl prvotno napisa
    Olivija e jesi me sad.......
    Snoopy - sad lijepo po zimi napravite kućicu i bracu/seku pa će i tebe Dorian iznenditi svojom reakcijom!
    apropo toga, jučer je uzeo moju strau bebu ćelu, morali smo je obući u njegovu robicu, pa je nosao po kući. navečer je stavio na krevet i davao poljupce . a beba je stvarno velika, jadan jedva je nosa.

Ivore pusice.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja tražim geonistin već od ljeta, ali pliva ga ne proizvodi i nemaju ga već mjesecima. Kome treba, nisam skužila

Ćelava se beba i kod nas nosa, mazi, ljubi, oblači (Karlo, mislim) ali koliko god željela tandem, ja mislim da sam ja svoje izrađala.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ceki, nikad ne reci nikad vidiš kako se Karlo lijepo igra s bebama ćelama.

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nista nisam skuzila. Koji kruzoci se zatvaraju?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Ja tražim geonistin već od ljeta, ali pliva ga ne proizvodi i nemaju ga već mjesecima. Kome treba, nisam skužila
    Meni treba draga Ceki 8) Rekla mi je dr da si stavljam ako uspijem naći jer su mi brisevi malo loši, ali znam da se ne proizvodi :/ Najbolje je kaj nema neke druge opcije za to...

Svizac-ukidaju zimske trudnice i sve te kružoke trudnica... e sad, po meni smo i mi neka vrsta kružoka pa ne znam jel će i nas. Eto, to je sad rasprava.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mala - mislim da je bilo riječ o onoj ljekarni u Novom Zagrebu što je i dežurna. Ali ne znam kako se zove, pa da provjeriš telefonom...

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mala01 - znam da je Geonistin jedini dobar u trudnoći imate li koga da radi u bolnici pa da žicne par komada s ginekologije?Moja frendica kaže da oni u bolnici imaju toga još.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mala - mislim da je bilo riječ o onoj ljekarni u Novom Zagrebu što je i dežurna. Ali ne znam kako se zove, pa da provjeriš telefonom...
    Hmm, dežurna je vjerojatno ona u Sigetu. To mi je usput pa ću ići pitati.
    Hvala!
    A možda i iskopam neku vezu u bolnici..

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Mala01 prvotno napisa
    Hmm, dežurna je vjerojatno ona u Sigetu. To mi je usput pa ću ići pitati.
    Hvala!
    A možda i iskopam neku vezu u bolnici..
    imaš pp

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Oli,prekrasna priča !

Mala,ja sam imala doma geonistin,pogledat ću rok trajanja večeras,ako ih nisam bacila.Sad sam na poslu pa nemrem vidit.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Prijavljujem da je Karlo danas papao sve (možda malo prerano) ali baka ga nije mogla više gledati kako kuka za hranom i stolica uredna!

Ozdravili smo :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

:D

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I mi smo ozdravili... Ivor više nema temp, ja sam još uvijek zaštopanog nosa ali veselim se tom vikendu koji slijedi kao malo dijete :D Sama sa MM u nekom drugom gradu... zvuči kao SF ali bit će baš super. Vjerojatno ćemo i mi prvih nekoliko sati biti zbunjeni dok se malo ne opustimo i ne počnemo uživati
    Hvala vam puno što mislite na mene i bebu, nabavila Geonistin! 8) Baš mi je drago da vas imam i da mi možete i želite pomoći...

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

:D super vjesti Karlitos i Ivor

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

super za Karla i Ivora! :D
    mala, uživaj u vikendu u dvoje (zapravo, ipak je u troje ) drago mi je i za geonistin - u španskom ga nije bilo...
    nego, mili se jučer cijepila. docjeplijivanje 5u1, pik u guzu. nije se dala mjeriti tak da ništ ne znamo od mjera (ali izvagali smo je na aerodromu tam di se stavljaju koferi ovo ljeto i bilo je 12,5 kg - a odjeća broj 86 nam polako postaje prekratka). dakle, plakanje je počelo čim je doktorica počela slušati i tako se nastavilo za gledanje grla i uha i cjepljenje ah. ali nije bilo ni blizu onog grčevitog plakanja! što mi je bilo veliko olakšanje. eto. preživjeli smo 8)
    imam jednu fora preporuku - jučer je bio frendovski roćkas organiziran u restaču "Sofra" (mislim...) - bosanski restač kod džamije. sve je bilo njami-njami i onak malo egzotično-istočnjački-bosanski uostalom pite razne, sarmice, a desertiiii! pukli smo! danas cijeli dan ne bum gladna valjda.

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

:D Za ozdravljenje.

Mala - evo par imena za decke iz moje skole (osim onih uobicajenih):

Tamas - cita se Tamaš
    Estien
    Konstatinos
    Balazs - čita se Balašž
    Klemen
    Gregor
    Aidan
    Severyn - čita se Severin
    Bret
    Farouk
    Rohan
    Hugo
    Bjarne
    Ciprian - čita se Čiprian
    Dor
    Jakub
    Krsto
    Timo
    Evan
    Gašpar
    Ricardo

Ugodan vikend svima

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Svizac, srce si! 8) Još samo moram popis pokazati MM
    Vidim da tu ima i Mađara, i Grka?... svih nacionalnosti.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Baš mi je drago što su maleni ozdravili!

Ja sam danas na GO, nije mi imao tko čuvati Keti (i baka i siterica se pokupile..), pa malo zajedno uživamo. Jako, jako mi fale ti dani kad sam sama s njom, pa lunjamo zajedno i zabavljamo se.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

jutros vodim F u jaslice, i na izlasku ne zaustavi teta kuharica - zamolila me popis svega što F smije i ne smije jesti - pa da mu može pripremiti zasebni obrok kad jedu nešto što on ne smije (pr. krem juhe, variva s vrhnjem, tjestenina sa sirom...) - ostala sam paf! žena me oduševila!!!
    inače malac jede tamo sve u 16! tamani gdje stigne...
    a kad dođe doma, nastavlja istim tempom...
    sreća da i jurca i ne staje ni na minutu... pa mi je skroz šlank...

danas popodne idemo na cijepljenje - priorix... :/
    samo da ne bude reakcije...

Karlo - :D

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mi smo danas bili u mini berbi, dide i baka će brati kroz tjedan, a F je prekontrolirao svaki trs - gjo am, am, jino bjak! (grožđe njam, njam, vino bljak!)

imamo i novu gitaru i još novih slikica...

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Magriz - slikice su

Mi imamo novosti od ovog vikenda. Skinuli smo pelenu po noći. Dvije noći smo bili skroz suhi i ujutro tražili tutu. A sinoć se Ema probudila oko 3 ujutro i tražila tutu. Popiškila se i otišla natrag spavati. :D Eto mislim da sada mogu reći da smo se odviknuli od pelene. Tu i tamo dok smo vani joj malo pobjegne pišanje ali u pravilu regulira sve bez problema. Ja nadobunda sam već sve pelene zbuksala u lijepe kutije (ostavila sam par za svaki slučaj) i sada čekaju da moja sestrična rodi u 11 mjesecu pa da ih njena beba koristi. Super tajming.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I mi smo u subotu bili u berbi i super se zabavili.
    A jučer - kod dede na vikendici, pa smo ga vodili na ručak (baka brala šljive u Lici, pa da ne bude sam), i predveče ročkas na Bundeku i pentranje po parku za velike.

Navečer se Keti raspitivala kud idemo danas, i kad je čula da ćemo na posao, rasplakala se.. MRZIM je ostavljati.
    A ovaj vikend idem na teambuilding u Istru, a već sljedeći tjedan u Budimpeštu.

Ovaj cijeli vikend je i Keti bila bez pelene. Imali smo samo jednu nezgodu - par kapi joj je pobjeglo dok se penjtrala po parkiću; al je zaustavila i popiškila se kasnije.. ALI.. sad je čuva baka, i ZNAM da će joj staviti pelenu barem kad odu van (kao, za svaki slučaj ).. a Keti ako joj se jako piški, i ima pelenu piški u nju. I samo je zbunjuje, a meni para na uši...

Jel puštate klince na trampolin? Keti ide sad skoro svaki dan - kad je na Boćarskom. I uživa.. mogla bi skakati cijeli dan.. Jedva je izvučemo. :D
    (budem stavila koju fotku da vidite kak joj je lijepo.. samo da uspijem uhvatiti 5min i upaliti komp doma)

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja sam dio jučerašnjeg dana posvetila D. i L. Karlo je ostao sa bakom i djedom, a mi smo bili u Barcsu na bazenima :D Prekrasan kompleks, svjetski uređeno i da znate da se i Vama zagrepčanima isplati potegnuti dva sata vožnje!Evo fotkica!

Super vijest je da su Karlo i Luka sve više kompići i igraju se skupa!

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

:D :D :D Bravo za velike cure u malim gaćicama!
    Ja sam počela skupljati kolekciju za malu guzu, pa usput nagovaram Gaba da da svoje pelen braci - k'o da ga malo potaknem na odvikavanje, ali ne šljivi on mene 5 %

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sanja - ja sam bila u sličnoj situaciji kao i ti sa Bakom i pelenama. Ali odlučila sam se na ozbiljan razgovor sa objašnjenjem zašto ne smijemo Emu buniti, kupila hrpu gačica i donjih dijelova trenirki i rekla: "Ak možeš presvlačiti pelene onda možeš i gačice". I to je bilo to.

Ceki - slikice su supach.

Oli - znam da ljudi ne vole ono cure ovako a dečki onako. Ali obzirom na količinu djece koja me okružuju stvarno sam primjetila da curice brže i lakše nauče regulirati mokrenje i kakanje. Negdje sam čitala da kada dijete počne nizati jednostavne rečenice i kada može po stepenicama gore i dolje bez da traži pomoć ili da se spušta na koljena ili guzu da onda treba početi sa odvikavanjem. Mi nismo Emu stavljali prije ljeta niti jednom i onda smo preko ljeta u 10 dana sve riješili.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj svizac prvotno napisa
    Oli - znam da ljudi ne vole ono cure ovako a dečki onako. Ali obzirom na količinu djece koja me okružuju stvarno sam primjetila da curice brže i lakše nauče regulirati mokrenje i kakanje. Negdje sam čitala da kada dijete počne nizati jednostavne rečenice i kada može po stepenicama gore i dolje bez da traži pomoć ili da se spušta na koljena ili guzu da onda treba početi sa odvikavanjem. Mi nismo Emu stavljali prije ljeta niti jednom i onda smo preko ljeta u 10 dana sve riješili.
    Slažemse da neke stvari nisu generaliziranje: Curice su jednostavno u nekim stvarima naprednije!
    Gab sada ima priličan fond riječi ali ni približno još nije stigao do rečenice. Npr, veli ovako: "Tata, brm-brm, ha-ha-ha" što u prijevodu znači: "Tata je otišao na posao u smiješno oslikanom autu." A što se stepenica tiče za sada bez pridržavanja savladava samo jednu stepenicu. A zna se i sam držati za ogradu pa se tako spusti ili popne ponekad i sva 4 kata, ali češće "samo" 2-3 .

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Magriž,kaj si maknula onaj super avatar! MOj Grga je obožavao gledati F. sa gitarom! "Deko svia gitau"
    A ovo sa pelenama.Grga je do prije par mjeseci znao kakat ponekad u tutu ili WC ali sad više nema šanse.A penje se po stepenicama već odavno.I priča sto na sat.I ne srami se kad kaka ono da bježi u kut i da se skriva nego stane pred mene i počne tiskat i smijat se.
    A noćna pelena nam nikada u životu nije bila suha! Ne samo da nije suha nego je puna puncata!
    Ne znam kako da počnem sa skidanjem pelene kad je skroz nezainteresiran.Pravi dečko,ljenčina jedna!
    I ja mislim da to kod curica ide brže,bar kako vidim i čujem iz primjera oko sebe.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

vidiš, a Mili ima skroz suhu pelenicu ujutro i nakon popodnevnog spavanja ali uopće ne želi ni na tutu ni na wc :? uopće je ne zanima. wca se čak malo boji a tutu baci od sebe. ne forsiram ali tu i tamo joj ponudim da vidim reakciju. kad kaka sakrije se u neki kut ili iza fotelje ili iza drva ako smo vani i hoće biti sama. ko mala mačkica. rečenice slaže na veliko a po stepenicama još nejde bez pomoći. eto.
    ali POMAGAJTE - odjednom se ne voli kupati :? :? :? svaki put sam bila s njom kad se kupala, ali doslovno SVAKI put od kad se rodila i obožavala se kupati i igrati u kadi i odjednom ne ne ii ne. i kaže mi "voda smeta" :shock: nije nam ništa jasno. par puta se zalijala s nekom kanticom kad se igrala u kadi i na to se znala buniti ali ništa strašno. i sad gotovo. uopće ne znam kaj da radimo. moram joj oprati kosicu (prošlo je već 3 tjedna kako nisam! :/ a strah me da se negdje ne lupi glavicom kad mi se počne plakati i bacakati naokolo...užas! U POMOĆ! ima neko savjet?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ku-ku di ste?

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Koko prvotno napisa
    ku-ku di ste?
    Eto mene. :D

I Keti je imala fazu u kojoj se nije voljela kupati. Tuširanje je bilo ok, al ne i kupanje.. pa smo joj malo po malo punili kadu (za vrijeme tuširanja).. i koji tjedan kasnije je opet uživala u vodi.
    Kosu ne voli (odn. izrazito MRZI) prati.. al je peremo jednom u 5 dana (cca). Puno trči, znoji se, ide po kosi zmazanim rukicama (bude tu i pijeska i jogurta...). Pranje obavim brzinski - nagovorim je da se zalije, bude joj mokra kosa, pa onda utrljam šampon dok se igra i na brzaka isperem (dok se ona otima i dreči.. ali.. nisam našla pametniji način).

Da probaš Milu nagovoriti da piški u kadi za početak? Možda joj se to svidi..

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

MM i ja se vratili sa prekrasnog vikenda u Dubrovniku. BIlo nam je stvarno divno, uživali smo 100%. Još mi je više bilo drago što je Ivor bio skroz ok kod bake i dede, super se prilagodio, nikakvih problema nisu imali.
    Svaki dan nauči neku novu riječ. Sad mu je majmun -"mamun" ali tako je sladak kad to kaže

Ivor traži tutu i kaže "kaka" kad želi kakati. Za pišanje još ne, i neću ga forsirati. Ja sam isto čula da djevojčice brže ostave pelene. Rekla mi je mama da je u parku bila jednu curica, mlađa od Ivora i BEZ pelena (znači negdje kao i Ema). I baka je pričala kako joj samo stave još prek noći...
    Ali mislim da se tu stvarno ne bi trebalo uspoređivati jer svatko osjeti kad je njegovo dijete spremno za toako nešto. Ivor prek ljeta (znači prije 2 mj) definitivno nije bio još spreman jer ništa nije znao ni reći... sad ipak kaže "kaka" pa mislim da polako napreduje što s tiče toga. Jedino što je bad to što su naši bebači zimska djeca tako da baš sad kad bi možda i bili spremni, dolazi zima i onda mi je malo nezgodno eksperimentirati, pogotovo sada dok još nisu počeli grijati kad mi je brrr u stanu.
    Vidjet ćemo...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

sanja, hvala na savjetima i držite nam fige večeras jer MORAMO oprati kosu... joj joj

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Stigao nama tata iz Holandije :D ali su baka i djed otišli kući. Falit će nam. Karlo se tako naučio na baku. Bez problema bi s njom zaspao Sad ćemo se polako na tetu čuvalicu privikavati. A i mama će se sad morati opet posla prihvatiti, dosta je bilo šetuckanja Jutros sam si za kraj priuštila još jedan bijeg u Barcs, ovaj put samostalno. Isplivah se, nauživah i onda po mužića

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mala - :D baš mi je drago da vam je vikend bio lijep...
    koko - i Gabu s vremena na vrijeme odbije kupanje, ali onda ja to riješim u umivaoniku, bideu, lavoru, pod tušem s tatom - smislimo neki trik da ga ipak operem. Doduše mi kosu močimo (ne šamponiramo) skoro svaki dan i puno je kraća i slabija nego Milina... Nadam se da si uspjela nešto iskemijati!

Prijavljujem zaštopani nosić tako da se mi ne možemo družiti do daljnjega :sad:

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Prijavljujem zaštopani nosić tako da se mi ne možemo družiti do daljnjega :sad:
    Ja u petak idem na teambuilding, a već u srijedu u Budimpeštu (a u međuvremenu milijardu stvari za obaviti), tak da se ni mi ova dva tjedna (više) ne stignemo družiti.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mala - super za romantični vikend i nama bi trebao pa se veselim kad drugi uspiju!
    oli, pusa zaštopanom nosiću. jooj, kupanje smo preživjeli tako da sam je ja držala obučena (da se ne skliže po meni) a tata tuširao i prao kosicu. plakala je i ponavljala za mnom kad sam ja govorila "tako, tako" ili "dobro, dobro" onda je ona kroz plač ponavljala zamnom isto to je zvučalo tako slatko...eto, oprali smo je! nije da se tri tjedna nismo prali - ja bi joj složila malu kadicu pa bi barem sjela malo u nju i operali bi nogice i lokalno sam je s vaticom mokrom brisala ispod vrateka ali kosu ne možemo drugačije nego opereti za praf jer joj je dugačka! svi smo bili mokri ali sad je čista i lepršava :D

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •