Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Uzina (marenda) u skoli

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    klinci u skoli imaju 4 obroka, dorucak u 7,45, uzinu u 9,30, rucak u 12 i jos jednu uzinu oko 14 tak da ne moramo furat klopu u skolu. Sva ta klopa kosta nas 12 kn na dan.
    :shock: blago vama! naša marenda u školi 6 kn na dan, a loša...
    mi odabrali da Eva Marija nosi sama klopu.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i kod nas je marenda grozna. pa Andrija nosi od kuce. u prvom razredu smo mu mi, tj. da budem iskrena, cesce MM pravili marendu, a sad ju radi sam.

totalno bude ponosan na te svoje debele kvrgave sendvice.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

marta, što nosi za jest?
    mi počeli sa sendvičima / jogurtom / bananom ili jabukom, ali ponestaje mi ideja. pokušala sam joj predložiti da joj u kutijicu za marendu narežem breskve i kruške, ali neće nikakve kutijice. :/

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nisam marta
    Domagoj ponese pecivo, namažem kruh sa sirnim namazom, trapist, jogurt

Ako je mama vrijedna , neki kolač tipa pite ( recept imaš ) ili slane kiflice...
    Nekad voće , stavim u vrećicu

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

splitalo topic, da sam ja otvarala temu ne bih bila pitala samo martu 8)
    Domagoj hoće nositi pite, kolače? ja bih se razmahala ali dijete neće ništa što se... raspada pri jelu.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi za uzinu uvijek nosimo komad voca i flasicu s vodom. Tako preferiraju i ucitelji u obje skole u kojima smo do sad bili.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I nama ponestaje ideja. Ja otvorila topic s istim pitanjem na Receptima.
    Za sad pakiram vocku, sendvic i vodu/sok.
    Na zalost, po novome, Ema vise ne zeli ni cuti za raznorazne namaze pa jede prilicno ogranicene sendvice.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Naša marenda je 63 kn mjesečno. Djeca ujuitro imaju pecivo, i slično i topli napitak, a popodne voće, keks i hladni napitak.

Danas je bio sendvič sa salamom, a moja R. ne jede salamu (u životu nije probala), pa je samo popila napitak, ali brzo je bila doma, a i doručkuje prije škole.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj aleta prvotno napisa
    splitalo topic, da sam ja otvarala temu ne bih bila pitala samo martu 8)
    Domagoj hoće nositi pite, kolače? ja bih se razmahala ali dijete neće ništa što se... raspada pri jelu.
    hoće , nisam uošpće maštovita jer je on vrlo izbirljiv pa je ishrana krajnje jednolična

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Busy, vidjela sam temu s vegetarijanskim prijedlozima, odlično! tj. bilo bi odlično da sebi spremam marendu :/ .

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Andrija isto nosi najcesce sendvic. Da se mene pita bilo bi raznoliko. Ali on hoce sendvic. Ako ima kolaca, nosi kolac, ponekad vocku. Vodu ne nosi, nego pije u skoli.

Ne znam sto vi smatrate sendvicem, al meni je to sve sto se moze staviti izmedju dvije snite kruha, a to je uistinu raznoliko, od mlijecnih namaza, tvrdih sireva, klica, do tofua, pekmeza, kikiriki putra s bananama, karobele, i sl.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo je popis klope koju su nosili moji danas u skolu (oni su u skoli od 8:45 do 15:15, nema skolskog obroka):

Petra:

Sendvic od margarina, tankog omleta, sira i crvene paprike
    mini-mrkvice
    par listova kupusa
    crvena paprika, narezana
    jabuka narezana na kriske
    trecina manga, narezanog
    mali puding od cokolade
    flasica s vodom

Robi:

Sendvic od majoneze, tankog omleta, sira i crvene paprike
    mini-mrkvice
    stapic stabljike celera, narezanog
    crvena paprika, narezana
    jabuka narezana na kriske
    saka grozdica
    mali puding od cokolade
    flasica s vodom

Mi za svaki dan spremamo klopu za dva gableca (ujutro i popodne) i za rucak. Ima i mikrovalna al jos nisam probala slat ih sa klopom koja bi se trebala grijati. U principu za rucak jedu sendvic s nekim povrcem i imaju mali desertic (par keksica, malu cokoladicu, desetak M&Mova, mali pudingic i sl.). Voce je u principu za gablece al njima prepustam da si rasporede kak hoce. Nekad jedu povrce za gablec a voce uz sendvic za rucak. Nekad umjesto jednog obroka voca ih posaljem s obicnim krekerima i sirom narezanog na snitice.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mi miješamo. Ako pitaš nju - stalno bi bili sendviči (ne samo za užinu).
    Pošto ujutro prije škole doručkuje, a poslijepodne ruča, najčešće ponese voćni jogurt, neki kolač koji je zaostao od dan ranije, ali i sendvič.
    U sendvič uspijem uvaliti komadić neke salate. Kad planiramo sendvič za užinu onda kupimo neko integralno pecivo (kad ga već radimo doma da bar bude malo kvalitetniji od onog što dobiju u školi).
    Znala sam joj staviti i jabuku, ali bi je redovito vratila doma nepojedenu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Mi za uzinu uvijek nosimo komad voca i flasicu s vodom. Tako preferiraju i ucitelji u obje skole u kojima smo do sad bili.
    Imate li rucak u skoli?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Citiraj Ancica prvotno napisa
    Imate li rucak u skoli?
    Tako mi i treba kad procitam samo jedan novi post.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam sto vi smatrate sendvicem, al meni je to sve sto se moze staviti izmedju dvije snite kruha, a to je uistinu raznoliko, od mlijecnih namaza, tvrdih sireva, klica, do tofua, pekmeza, kikiriki putra s bananama, karobele, i sl.
    I meni je sve to sendvic.
    Medjutim, odnedavno imamo nejelicu kod kuce, odnosno, vrlo dosadnu jelicu - hoce samo jedno i ni u kojem slucaju namaz bilo koje vrste.

Nemamo kolaca nikad kod kuce pa joj ne mogu uvaliti (muffine bi pekla, ali ona ne zeli), jabuku ne moze gristi sama jer joj rastu donje jedinice, a gornje obje se klimaju i bolno joj je gristi. Koristimo integralni kruh ili onaj trajni, bez konzervansa (bar deklariran tako).

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mi smo veliki fanovi kutijica. Svi ih nosimo sa sobom pa i M. Užina joj je voće + još nešto i voda. To "nešto" je:
    -integralno pecivo s jogurtom
    -jogurt sa žitaricama
    - Mavrovićev Makrokolačić
    - domaće pecivo, kiflica ili već kaj se peklo
    - sendvič po izboru
    - keksi od zobenih pahuljica sa suhim voćem i sezamom
    - bademi+voćni jogurt
    - sojino ili rižino mlijeko (najčešće ono od vanilije...hm...da, nije zdravo)
    - improvizacije na zadanu temu

Nažalost, ne želi nositi svježe povrće jer kaže da joj se neka djeca smiju zbog toga :/ .

U razgovoru s njom shvatila sam da pola razreda za užinu ili nema ništa ili donesu čokolade, čips, kekse.... Za školsku užinu više ni ne znam kakva je jer tamo već 3. godinu ne jede.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleta prvotno napisa
    ..... a loša...
    ne mogu vjerovati da se ovo u 20 godina nije promijenilo! :shock: :shock: :shock:
    mislila sam da će im nova kuhinja iti inspiracija za ukusnija jela.
    aleta, zašto baš nitko ništa ne poduzme po tom pitanju. Mislim, zašto se generalno ne pobunite.

Ajme,ajme kad se sjetim crne salame u nižim razredima i preodvratnog bolonjeza u višim :izbljuv:

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

tweety, ja sam se bunila čitav prvi razred, pričala s ravnateljem, gurala predstavnicu roditelja da nešto poduzme, pitala učiteljicu. ništa. navodno je kuharica odgovorila da oni kuhaju ono što djeca vole jesti. :shock:
    kao prvo, je li kuharica nutricionistica da ona slaže jelovnik?
    kao drugo, po toj logici im mogu svaki dan poslužiti po dva bombona, to djeca stvarno vole jesti.

nisam odustala od borbe, ali u međuvremenu sam ispisala dijete s užine jer se ni njoj ne sviđa salama i pomfrit s kobasicama, te pizza naizmjence.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh.....zaboravila sam kobasice prelivene uljem i još gori pomfri u 10:30 ujutro

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    uh.....zaboravila sam kobasice prelivene uljem i još gori pomfri u 10:30 ujutro
    vidim da je teta kuharica vjerna svojim navadama od prije 20 godina

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

valjda ono što djeca vole prenose s koljena na koljeno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •