Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: kakav kruh bebi od 9 mjeseci?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno kakav kruh bebi od 9 mjeseci?

Kao što piše u naslovu

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ja dajem crni

maaja79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja ne dajem kruh uopste
    s obrokom uvijek kuham nek zitaricu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma moj Josip poludio neki dan dok sam ja jela kruh pa mu malo otrgnula i sad bi ga stalno jeo.

pinokio77

Početno

Ja sam sa 10 mj počela davati koricu crnog kruha.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Je li raženi ok?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

moja lira je meni isto tako otrgnula jednom i od onda stalno njari kada vidi nas da ga jedemo. onda sam joj progledala po malo i dala joj onaj koji mi jedemo, tj. crni, ali sam pre koji dan ja pekla za nju i bio nam je svima mljac. jedino štoi nemamo pekač, nego sam ga pekla onako po domaće u šerpi.
    i to sam stavila u belo brašno mlevene žitarice i raž i ječam i malo kukuruznog brašna

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Skoro svi kupovni kruhovi sadržavaju razne aditive pa s te strane preporučam da ili pečeš sama ili kupuješ onaj kruh za koji znaš da nema aditiva (kod nas se posebno reklamira kruh bez aditiva i košta puno više od ostalih). Vrsta kruha je nebitna ako dijete podnosi gluten.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Svakako bijeli, jer vlakna malcima oduzimaju hranjive tvari.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo kruh od devet mjeseci samo malo papili, evo sada će godinu dana i još uvijek ga ne jedemo puno.
    Kvragu i priša...imamo cijeli život za papati kruh
    Inače, kad hoće papi samo bijeli, isto kao i mi

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A što je s kukuruznim kruhom? Obzirom da nema glutena, da li se može davati i ranije ili se sav kruh daje tek s navršenih 9 mjeseci?

katepe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

većinom su kukuruzni miješani tako da i oni sadrze gluten.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

OK, ima i čistih kukuruznih. Ma nije niti gluten problem jer dojimo i imat ćemo 8.mjeseci kad se i uvodi pšenica.
    Samo me zanima da li je netko davao bebi i prije 9.mj koricu kruha ili ne?

katepe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

davali ofkors vise puta pogotovu kukuruzne kiflice iz dinare

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj katepe prvotno napisa
    davali ofkors vise puta pogotovu kukuruzne kiflice iz dinare

Te su i nama najdraže ...kad kažem nama, zapravo mislim meni

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pitam jer mi malecka ima već 5 zubića, i 6. će uskoro, pa bi ona rado nešto grickala. Kad joj dam komad voća grize prevelike komade i onda ne zna što bi s njima. Isto i s tvrdim žgancima. Nekako mislim da se kruh rastopi u ustima i mislim da ne bi s njim imala prevelikih problema, bar ne s tvrdom koricom od čistog kukuruznog kruha.

A kruh mi je pao na pamet nakon jedne situacije prije par dana. Frendica je davala svojoj curici koja je taman bila 8.mj. neke keksiće na kojima piše da su za bebe od 4.mj :shock: (slično onima plazma) pa sam rekla, ajde daj i nama jedan da probamo. I ova moja mrvica je bila tako sretna, grickala ga, okretala, mljackala i pojela je možda 1/3 keksića. Ja nisam baš za davanje keksića, ali sam htjela vidjeti kako će se ona snaći s njim. Uglavnom, nakon toga joj se za par minuta oko usta pojavilo crvenilo. Čini se alergija na neki sastojak keksa. Prošlo je nakon pola sata, ali definitivno joj tako nešto neću više davati.
    Isto tako nam i stiropor (rižini kruščići) ne dolaze u obzir jer ih ona ne zna jesti, počinje kašljati od komadića koje zagrize.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moj klinac je obožavao klipiće, ali nas je patronažna upozorila da je najveći broj gušenja baš od korice kruha tako da definitivno ne bih davala koricu kukuruznog kruha

lovely___love avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Davore,aj molim te daj mi link za temu gde se pricalo o tome zato ne bebama integralno,ne mogu da se snadjem uopste na novom sivo-teget forumu
    a moze i za neki tekst van foruma,doduse ogranici se na engleski jezik

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj lovely___love prvotno napisa Vidi poruku
    Davore,aj molim te daj mi link za temu gde se pricalo o tome zato ne bebama integralno,ne mogu da se snadjem uopste na novom sivo-teget forumu
    a moze i za neki tekst van foruma,doduse ogranici se na engleski jezik
    I mene ovo zanima... Prvi put čujem da klincima treba davati bijeli kruh, a ja baš kupila raženo brašno.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moja je curica počela jesti kruh negdje s oko 8 mjeseci (sada ima 9 i pol). Mi inače i za sebe kupujemo vrlo raznolike kruhove pa tako dajem i njoj - bijeli, crni, raženi, kukuruzni... Ja joj lomim male komadiće i ona ih uzima, mljacka i papa. Nisam primijetila nikakve probleme s gutanjem (jedemo uvijek u sjedalici ili ako smo vani u kolicima i ja ili muž smo uvijek kraj nje), ali bih ipak dodala da je bolje davati kruh star 1 dan jer se bolje raspada ili birati kruhove koji sami po sebi nisu "gumasti". Što se tiče zubića po mom iskustvu oni nisu bitni ukoliko dajete razlomljene komadiće (M. nije imala nijedan zubić do 9 mjeseci a i prije toga je sretno i zadovoljno papala kruh), bebe ionako hranu i nakon što dobiju prve zube "žvaču" s desnima.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i ja se mučim s pretraživanjem

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Davore, mučiš li se još uvijek ili si odustao? Mene isto jako zanima to s integralnim žitaricama budući da mi bebuška jede uglavnom integralne žitarice (proso, zob i rižu u pahuljicama, a kukuruz, ječam i raž u krupici te heljdu). Jedno je vrijeme dobivala na težini po 115 grama tjedno (važem ju samo zato jer je od 4. do 6. mjeseca dobila samo 400 grama pa me sad brine taj prirast) dok je posljednjih 10-ak dana dobila tek 40 grama, a naklopa se tih žitarica uz voće/povrće samo tako. Nekada se pitam gdje joj stane u tako mali želučić. Osim toga, primjetila sam da van izađe gotovo isto kakvo je ušlo unutra. što možda zapravo ni nije smiješno.
    Tnx

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

to s integralnim sam prvi puta pročitala od Davora tu na forumu, a potvrdio mi je naš gastroenterolog i dr iz Njemačke koja se bavi prehranom kod atopijskog dermatitisa.

inače, kod gastrića sam ispala sva važna kako to znam - hvala Davore!

ps Sikapika, ta ista dr kaže da proso ima također tu neku ovojnicu koja je bebama teško probavljiva. no, ja ipak dajem i dalje
    Posljednje uređivanje od the enchantress : 04.04.2010. at 10:01 Razlog: zaboravih na proso

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Davore, mučiš li se još uvijek ili si odustao?
    Odustao sam o Rodinog foruma. Pozdrav.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ajme, a ja tek od nedavno tu. I baš sretna što ću puno naučiti. Hm, dok ja iščitam tvoje stare postove ti ćeš se vratiti, ne?

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj janiczsa prvotno napisa Vidi poruku
    moj klinac je obožavao klipiće, ali nas je patronažna upozorila da je najveći broj gušenja baš od korice kruha tako da definitivno ne bih davala koricu kukuruznog kruha
    ima li još netko ovakvih informacija??? Svekrva me valja od rođenja zekanice masira o korici kruha i korici kruha i kako djeca !"od pamtivjeka" vole žvakati koricu kruha!!!

Maloj je tek 7 mjeseci i ne daje mi joj se kruh uopće- šta će joj, kakve koristi od njega? Ali baš me bocnulo ovo za KORICU KRUHA jer baš za nju ona navaljuje i navaljuje!

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

bit ću brutalna: uvali ga njoj u gubicu

i reci joj: vi ste svoje odgojili, a sad mene pustite da ja odgajam svoje

kruh i beba??? hoćeš joj još dati brašna i kraljevg mlijeka...
    19. stoljeće

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ja sam svojoj dala sa otprilice cca 10mjeseci prvi put koricu kruha i od tada mozda 10tak puta. Razlog jednostavan: ne sjetim se. Ako sto gricka onda je to komadic jabuke ili kruske ili kuhana mrkvica.
    A danasnji kruh (kupljeni iz pekare) nije ni priblizno blizu onom kruhu od prije 20-30 god tako dokle mogu joj ga necu davat a kad bude starija cemo pravit kruh

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kruh sam davala od 10 mj. i to isključivo onaj koji radim sama doma, prilagođen onome što smije jesti.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj jarčica prvotno napisa Vidi poruku
    bit ću brutalna: uvali ga njoj u gubicu

i reci joj: vi ste svoje odgojili, a sad mene pustite da ja odgajam svoje

kruh i beba??? hoćeš joj još dati brašna i kraljevg mlijeka...
    19. stoljeće
    hvala draga na potpori!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •