Pitam jer mi malecka ima već 5 zubića, i 6. će uskoro, pa bi ona rado nešto grickala. Kad joj dam komad voća grize prevelike komade i onda ne zna što bi s njima. Isto i s tvrdim žgancima. Nekako mislim da se kruh rastopi u ustima i mislim da ne bi s njim imala prevelikih problema, bar ne s tvrdom koricom od čistog kukuruznog kruha.

A kruh mi je pao na pamet nakon jedne situacije prije par dana. Frendica je davala svojoj curici koja je taman bila 8.mj. neke keksiće na kojima piše da su za bebe od 4.mj :shock: (slično onima plazma) pa sam rekla, ajde daj i nama jedan da probamo. I ova moja mrvica je bila tako sretna, grickala ga, okretala, mljackala i pojela je možda 1/3 keksića. Ja nisam baš za davanje keksića, ali sam htjela vidjeti kako će se ona snaći s njim. Uglavnom, nakon toga joj se za par minuta oko usta pojavilo crvenilo. Čini se alergija na neki sastojak keksa. Prošlo je nakon pola sata, ali definitivno joj tako nešto neću više davati.
Isto tako nam i stiropor (rižini kruščići) ne dolaze u obzir jer ih ona ne zna jesti, počinje kašljati od komadića koje zagrize.