Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Pregled autosjedalica u Sararajevu?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Pregled autosjedalica u Sararajevu?

Super mi je ovo sa Rodinom akcijom pregleda autosjedalica, ali zanima me da li znate gdje i kod koga to provjeriti u Sarajevu?
    Naime, imamo Maxi cosi autosjedalicu, mislim da je XP, kupljena je prema svim savjetima koje sam ovdje nasla (godina proizvodnje, zigovi, atest i sl), postavili smo je u skladu sa upustvom koje smo dobili, ali uvijek me brine da li je ok postavljena. Postoji li sansa ili znate li gdje bi se u Sarajevu i ko bi mogao provjeriti da li je ispravno postavljena?
    Hvala punoooo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super ti je naslov

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

BebaEna, mislim da nema nikog, barem nikakve organizacije koja se tim bavi :/

Jesi li dobro proucila upute i sigurna da si ih pratila (MaxiCosi je prilicno jednostavan)? Kad primis sjedalo dole kod dijela gdje prolazi donji dio pojasa i povuces je prema sebi ili odgurnes od sebe, jel se mice po sjedalu ili mrdas i auto?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa
    super ti je naslov
    Hahahaaaa ponekad se zanesem i napravim prilican broj gresaka, posebno kada zurim

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    BebaEna, mislim da nema nikog, barem nikakve organizacije koja se tim bavi :/

Jesi li dobro proucila upute i sigurna da si ih pratila (MaxiCosi je prilicno jednostavan)? Kad primis sjedalo dole kod dijela gdje prolazi donji dio pojasa i povuces je prema sebi ili odgurnes od sebe, jel se mice po sjedalu ili mrdas i auto?
    Sve smo postavili prema uputama, ustvari MM i momak koji radi u Turbo limacu su postavili, ali to sa mrdanjem naprijed-nazad sjedala cu jos provjeriti... Nedavno smo s prijateljima bili vani i kako smo se jedva pogurali u auto zbog sjedalice, jedan od njih je pokusao malo pomaci u stranu da ima vise prostora i ona se mice lijevo-desno :/
    Odmah sam se zabrinula da mozda ipak nije dobro postavljena i da rizikujem djetetovu sigurnost u autu :shock:

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ako se ne varam Ancica i nije mislila na pomicanje naprijed natrag, nego lijevo desno. Pomicanje lijevo desno se tolerira do 2 cm, ali u stvarnosti se dobro montirana sjedalica ne miče više od 2 mm. Po ovome što kažeš, vaša AS nije dovoljno čvrsto montirana.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, mislila sam kako kaze daddycool.

Jeste li, kad ste pricvrscivali sjedalicu, utisnili sjedalicu koljenom u sjedalo i onda zategli pojas i ucvrstili ga kopcom (onom sa strane)? Mislim na ovo: http://autosjedalice.info/cms/index....d=46&Itemid=64

Kod Maxi Cosija, prvo provuces pojas izmedu skoljke u kojoj dijete sjedi i poledine sjedalice, ukopcas pojas u kopcu u sjedistu vozila, provjeris da je pojas ravan (nije nigdje zavrnut) i da lezi po putanji kako to upute nalazu, stavis ga ispod kopce sa strane (pazi da pojas provlacis samo kroz jednu kopcu sa strane, ne kroz obadvije - pojas mora ici kao donje dvije linije od slova Z, ili Z unatraske), utisnes sjedalicu koljenom sto jace mozes u sjediste automobila i istovremeno zatezez pojas tik do te kopce. Kad mislis da ne mozes vise zategnuti, onda potegnes jos malo i zakopcas kopcu preko pojasa. I onda, ako je noviji model Maxi Cosija, gurnes onu polugu nazad u sjedalicu, sto ce jos dodatno zategnuti pojas, i vratis skoljku sjedalice u uspravni polozaj ili koji vec polozaj zelis.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Hvala puno na odgovorima, mislim da cemo morati na novo postavljanje autosjedalice, definitivno nije tako cvrsta kao sto bi trebala biti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •