prosvijetlite me!!
što to konkretno znači davanje nekom svoje IP adrese??
prosvijetlite me!!
što to konkretno znači davanje nekom svoje IP adrese??
Ako netko zna tvoju IP adresu moze saznati gdje je lociran kompjuter.
hvala. jel sam to il??
mislim, lokacija tipa HR,pa ni to niš famozno!!
O famozno je.zmaj prvotno napisa
Ti recimo nekog blatis na internetu. Ta osoba te odluci tuziti. Udruga dobije sudski nalog da mi damo IP adresu te osobe koja je pisala. Mi damo IP adresu. T com kaze da je na toj IP adresi u to vrijeme taj dan bio kompjuter taj i taj, tj. korisnik taj i taj. I tuzitelj zna ime i prezime osobe koju ce tuziti i eto tebi tuzbe.
Nedavno se desilo da je netko na nekom forumu pisao neke gluposti. Jedan lik se zainatio, saznao IP adresu i vidio da je to IP adresa (ak se ne varam) Siemensa u Zg. Kontaktirao Siemens o tome kak njihov djelatnik pise gluposti okolo. Siemens na osnovu IP adrese saznao tko je, i djelatnik dobio otkaz (ak se ne varam). Ono ne samo da nije ok sto je pisao, nego je to radio za vrijeme radnog vremena bla bla...
A da se nije mogla saznati IP adresa, nista od toga ne bi bilo moguce.
baš su ti iz siemensa strogi
pol bi foruma dobilo otkazezbog surfanja u radno vrijeme
btw ako si lajav kao ja ,onda pol Hrvatske zna kako se zoveš, di radiš, jel imaš platnene uloške, kako mijenjaš zastor u kupaoni....ne treba nikom ip da me locira![]()
btw ako si lajav kao ja ,onda pol Hrvatske zna kako se zoveš, di radiš, jel imaš platnene uloške, kako mijenjaš zastor u kupaoni....ne treba nikom ip da me locirae ovo me stvarno nasmijalooooo do suza
maria71....![]()
![]()
Stvarno da si netko malo pročita naše postove svašta bi saznao.
ipak mislim da moras poprilicne gluposti pisati, tj. recimo otvoreno prijetiti ubojstvom ili fizickim nasiljem nekome, da dobijes sudski nalog za IP adresu. jer internet inace puno toga trpi...
sjecam se kad je jednom na index.hr-u bio tip koji je jedno vrijeme stalno spamao forum. bio poludio skroz. i admin (matija babic) ga je fino nekoliko puta opominjao da ce mu otkriti identitet i da to ne radi. a ovaj nastavio po svom u stilu sto mi mozete. i onda se saznalo njegovo ime. a tip se inace furao na velikog domoljuba i sl. pa kad se saznalo njegovo ime i proguglalo, kad gle ono tipa se tuzi jer se uselio u tudji stan. volem te domoljube i ratne profitere u jednom.![]()
marija![]()