Situacija je takva da ću od ponedjeljka pa nadalje svako prijepodne biti na pretragama u bolnici zbog akutizacije Crohnove bolesti tako da bi sad kroz vikend trebala napraviti zalihu izdojenog mlijeka za svoju bebu mjesec i pol dana staru jer želim izbjeći hranjenje formulom dok got je to moguće. Ona je tek sada stvorila kolki tolki ritam hranjenja svakih 2-3 sata tokom dana iako se još koji put desi da bi češće htjela sisu. Ponekad joj je dosta jedna dojka a ponekad bi obje u jednom podoju
A) S obzirom na takav raspored hranjenja ne znam kako je najbolje izdajati se - prije dojenja, poslije dojenja? I ako sam je dojila samo jednom dojkom da li da izdojim drugu ili?
B) Ako će je tijekom mog boravka u bolnici mm hraniti na flašicu hoće li mi to poremetiti dojenje?
C) Da li si mogu zbog ove situacije narušiti ponudu i potražnju ?
D) Hoće li mi se zbog oslabljenog imuniteta, pojave bolesti i lagane dehidracije smanjiti količina ili kvaliteta mlijeka?
I molim vas link na tekst o pohranjivanju izdojenog mlijeka jer u ovom stanju nemam ni snage ni vremena tražiti po forumu.
Hvala unaprijed!