Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: strah od poroda

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno strah od poroda

Drage rode,
    već dugo sam na forumu samo kao čitalac i na taj način sam pokušavala da saznam što više.
    Sada sam već u 40. sedmici trudnoće i kada me je počeo hvatati strah, odlučila sam se registrovati.
    Mislila sam da cu se do 40. sedmice trudnoće već poroditi, ali eto nisam.
    Imala sam puno lažnih trudova koji dobro bole (grčenje stomaka i dole na otvoru kao da me neko nožem reže). Baš se pitam kakvi su onda oni pravi bolovi. Mogu vam reći da me strah kad samo pomislim na onaj sto za porađanje. Nije mi jednostavan ni vaginalni pregled, pa se pitam kako će onda veliko dijete izaći iz mene.
    Ja bih vas molila za podršku. Oko sebe pretežno slušam strašne priče, da sam se pravo zabrinula. Ne znam čega me više strah: bolova, izgona, epiziotomije ili šivanja. Već sam otvorena 2 cm, ne znam da li to znači lakši porod. Eh, kad bi bilo.
    Molim vašu podršku.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: strah od poroda

Citiraj deni prvotno napisa
    Mogu vam reći da me strah kad samo pomislim na onaj sto za porađanje. .
    ne boj se boli, moja rođak (trener kick-boksinga) je reka da su mu ženski borci najizdržljiviji
    dokle god imaš tako jak strah tvoje će tijelo odgađati porođaj
    vidi ovo: http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=144&Show=804

čega te je točno strah: samo boli?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da, strah me boli. Kao da me ništa u životu dosad nije bolilo. Ne volim što mi je ovo došlo. Kad mi dođe lažnjak, sva se zgrčim. Možda mi je to i stvorilo strah. Da li je porođajni bol sličan nekoj drugoj boli? I koliko dugo traje do one pauze od 15, 10, 7, ... minuta?

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mene ti trudovi podsjećaju na jaču menstrualnu bol. Al ne traju neprestano i između dva trua stigneš odahnuti. Važno je kratko disati i opustiti se. Kad sam doma čekala odlazak u rodilište šetala sam i to ublažava bol.
    Ne boj se, vizualiziraj se kako rađaš lako i tako će biti.
    Ovo što si otvorena može biti dobar pokazatelj za brži i lakši porod. Ja sam došla s trudovima u 6 u bolnicu i bila 4 prsta ptvorena a rodila sam u 10 25.

Od mene.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da, strah me boli. Kao da me ništa u životu dosad nije bolilo. Ne volim što mi je ovo došlo. Kad mi dođe lažnjak, sva se zgrčim. Možda mi je to i stvorilo strah. Da li je porođajni bol sličan nekoj drugoj boli? I koliko dugo traje do one pauze od 15, 10, 7, ... minuta?
    ja nisam imala menstrualne bolove, nikad nisam ništa polomila, 0 šavova ...
    podnosila sam svoje trudove bez problema, dok traje trebaš onako pravilno disati (ka u filmovima) i ne misliti, trebaš se prepustiti, ne smiješ se odupirati boli i misliti kako je blokirati jerbo tako možeš blokirati napredovanje porođaja a onda ti ne gine drip
    imaš pauzu, dovoljno da se odmoriš
    trudovi pod dripom su mi bili grozni, bez pauze, bolni do neba, al misao da ću uskoro držati u svojim rukama svoju malu bebu ...
    (drip sam odobrila jer je voda bila zelena)

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=180&Show=1180
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=180&Show=661

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma, ja se nadam da neću na drip. Iako me strah trudova, kad bi se moglo birati radije bih prirodno nego na drip. Prvi mi je porod, ali nakon svega pročitanog zaključila bih da je drip grozan.
    Do termina mi je ostalo još 5 dana, pa ću vidjeti hoće li biti šta u međuvremenu. Ako ništa, obzirom da je moj ginić na godišnjem, otići ću nekom dugom na termin da provjeri je li sve u redu sa bebom i da li trebam u bolnicu na drip.
    A kako se provjerava plodna voda?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

amnioskopija - ko mali teleskop

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Možda je malo smiješno pitanje, ali što sa tim teleskopom? Je li to dole nešto malo probuše ili preko stomaka? Joj, sama sam sebi smiješna. Hajde recite, vi imate iskustva.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: strah od poroda

Oko sebe pretežno slušam strašne priče, da sam se pravo zabrinula.
    ma to ti se samo mi volimo hvaliti koja se više napatila, nešto kao što su muškarci pričali tko je gore prošao u vojsci.
    iskustva su različita, a i naše doživljavanje poroda je individualno.
    nadam se da će tvoje biti lijepo.
    sretno i

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Možda je malo smiješno pitanje, ali što sa tim teleskopom? Je li to dole nešto malo probuše ili preko stomaka? Joj, sama sam sebi smiješna. Hajde recite, vi imate iskustva.
    uska cijev (tanje od palca), oja se prisloni na vodenjak i pregleda voda (moguće samo ako je počelo otvaranje)

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

To oni obave rutinski I jako brzo nešto te pitaju I dok ti odgovaraš već kažu da je gotovo ni ne skužiš da su nešto obavili.
    Inače ništa se ne buši već samo gleda I ništa ne boli ako je žena bar malo otvorena.
    Strah I bol na porodu, u rađaoni, sam svladala koncentrirajući se na pravilno disanje I slušajući što mi prisutan muž priča, slušajući njega odvratila sam pažnju s boli…
    Sretno!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

sasvim je normalno strahovati od neceg nepoznatog. tesko je ustvari nekome tko nije prosao to iskustvo bilo sto reci i savjetovati. svi smo mi razliciti, sva su djeca razlicita.
    moj savjet je da se koncentriras na disanje i da slusas lijecnika koji te bude poradao, a za sve ostalo - vjera u Boga koji ti je omogucio da na svijet doneses novi zivot

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Razumijem tvoj strah. I ja sam ga imala u oba slučaja. No, ono što me je držalo u normali je da će se dogoditi najljepša stav u životu - rođenje moje male mrvice, a isto tako sam si vizualizirala što ćemo nas dvoje nakon poroda raditi, kako ću mu pričati, kako ćemo se maziti. Puno je žena na ovome svijetu rodilo i pretrpilo bolove, a nekima trudovi i nisu bili bolovi!!
    No i to će sve uskoro brzo proći i ti i voja bebica ćete se brzo maziti i sve će biti u redu...

Ja sam se uvijek divila kako životinje sve stojički i bez pobune podnose...

Najvažnije je mislim da se upoznaš sa time što ti se događa u porodu i da je to zapravo prirodni proces i da nije bolest, već samo pomoć da tvoje malo sunce bude brzo sa tobom...

Puse i glavu gore i sigurna sam da ćeš imati lijepi porod!!!

Čuvajte se! Bez straha! Samo hrabro i ponosno!

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

strah ti je najgori neprijatelj. glavu gore, opusti se i uživaj . primjerice boli te prst, i navikneš se na tu bol, zaboli te dlan, pa ti je i to podnošljivo, pa cijela ruka, ne ide to horuk, ide lagano, i postepeno, dok si god opuštena puštaš tijelo i mozak da komuniciraju. važno je što prst boli bezveze a tebi stiže bebica :D

pročitaj si malo o porodu na forumu, kada ići u bolnicu, ima na portalu svašta nešto korisno.

amnioskopija...nemam pojma čime to rade, ja sam legla, nešto je zazujalo i gotovo. prvi put je bilo malo neugodno, drugi put sam pitala al se nešto pokvarilo, nisam ni osjetila.

Kad trudovi krenu - znat ćeš da su krenuli, jednostavno hoćeš. šetaj, otuširaj se pojedi nešto, nek te muž 'frizira' , lagano se spremi za bolnicu, prođetajte do tamo, popijte kavu, pojedite nešto, i filmski ušetajte u bolnicu 8) . što više kretanja, što manje ležanja, nek ti netko ili ti sama masira leđa, fućkaj si neku pjesmicu, diši i opuštaj se.
    nema te čega biti strah

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo danas se već drugačije osjećam. Razmišljam o porodu kao o danu koji će biti moj najsrećniji dan u životu, jer će doći moja mala curica. Znam da me mora boliti, ali vrijedi pretrpiti za malo zlato. Nadam se samo da neće dugo trajati.
    Voljela bih da me ovaj osjećaj duže drži, jer zaista sam kukavica kad je bol u pitanju. Inače, ni menge mi nisu bile bolne, pa zaista ne znam kakva je to jača menstrualna bol da bih znala šta me čeka. Valjda me i zato neki strah obuzimao.
    Stalno mi je prolazilo kroz glavu obzirom da je vaginalni pregled neugodan i nekada malo bolan, kako će onda beba izaći? Šta je dva prsta nasuprot deset. To su mi tako neka podsvjesna razmišljanja, kad i neću da mislim o tome.
    Ali, vjerujte da ste mi pomogle. Podrška toliko znači, hvala vam. Danas je druga priča u odnosu na juče.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

uh, vjeruj, ja sam umirala pri samoj pomisli....ali tijelo je prilagođeno tome.
    vaginalni pregledi su negugodni i zbog toga jer nam nije ni malo ugodno ležati u onoj pozi pred svakim....

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa eto, znači iako si imala veliki strah savladala si ga i sretno rodila svoju bebicu. Znači, ipak se može koncentrisati na disanje umjesto na bol, bez straha.
    Dobro je što je muž bio uz tebe, to kod nas nije praksa a i sama sam si ufurala da mi on i neće biti od neke pomoći kad me stisnu bolovi.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam imala užasno bolne menstruacije i trudove ne mogu uopće usporedit s tom boli.
    da ti kažem da te neće boli, lagat ću ti.
    ali nekako tijelo jednostavno prilagođava samo sebe toj boli koja je onda sasvim podnošljiva.

ja sam rodila uz drip. mene spasio. meni je otišla plodna voda, ni milimetra otvorena 26 sati. i uz drip sam u tri truda rodila.
    najbitnije je trud pratit dobrim disanjem.

i najbitnije, ne razmišljat je li boli ili ne boli. razmišljaj o bilo čemu drugom osim o boli.

malo je smišno, ali meni je za vrime trajanja truda stalno pred očima bio neki pekar koji šeta (a ne poznajem ni jednog pekara). i onda bi ja imaginarno pratila tog pekara i prođe trud.
    očito sam imala neke lude halucinacije

šta se tiče pregleda kod ginekologa, meni je on uvik bolan i odvratan. čak me moj ginekolog uvik pregledava sa najmanjom veličinom one "patkice" jer me ostale prestrašno bole.
    a kod poroda sam izlazak bebe nisam niti osjetila. samo toplinu i olakšanje. bez boli.
    žensko tijelo je savršen "stroj". fascinantno se prilagodi i misli o tome kako rodit moraš, diši što pravilnije i tako će ti i trudovi bit podnošljiviji.

sretno ti

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

....a ja sam prenila tjedan dana i u cetvrtak ujutro u 7h pukla mi voda....sidim ja na wc-u i piskim, i osjetim da sam prestala piskit, a cujem da piskim....uglavnom....dosla u rodiliste....1,5prst otvorena bez trudova...prvo klistir...(doma sam se obrijala...) i onda ctg.....do podne su mi cekali trudove, a kako njih nije bilo, stavili su mi gel (sa velikom spricom u rodnicu- nije bilo bolno) i onda sam pocela dobivat trudove koji su bili ok....vise onako kao menstrualni bolovi...cak sam pricala s nekom curom koja je dosla na ctg i ona se smijala kako ja svaki put kazem:
    "evo ga!.....hu,hu,hu,hu....prosa je!..."
    i nastavim s njom pricat....tako sam bila na gelu do 16h i onda su me pregledali i bila sam 4 prsta otvorena!! onda su mi zvali muza i stavili me u tata box! a i na drip! eeee....na dripu su trudovi ajme!! a i uz drip su mi dali jos neki sedativ tako da sam izmedu trudova cak i zaspala! pa kad bi se probudila pitala sam muza koliko sam spavala uopce! jer meni se cinilo da sam spavala satima....a on kaze da nisam spavala niti pola minute!!!! :? :?
    ...i tako je bilo do 19:30h....onda sam vec bila otvorena cilih 10prstiju!
    cilo vrime sam bila skoncentrirana, disala sam kako su mi rekli i nisam urlala kao neke zene koje sam cula....a to nije lipo cut...a i njih svatko od doktora izbjegava kad cuju kako urlaju a i sestre ih vicu.....
    ja sam disala i disala....a kad je doslo vrime i kad su mi rekli da cu sad rodit i da sad tribam tiskat jako-jako kao da idem na wc!!! ja sam tako i radila.....kad bi mi dosa trud....tiskala sam kao da o tome ovisi svit...a i je tako....samo o tome ovisi ono malo bice koje se isto bori da sta prije izade vani....i u 3-4 truda sam rodila!!!!! ta zadnja 3-4 truda su najbolnija ali kad dite izlazi nije uopce bolno!!! samo nekako toplo.....
    najvise od svega me bolilo sivanje.....cili porod nisam suzu ispustila ali tada kad je bilo sivanje...tada sam isplakala suza i suza....uzasno....
    ....ali sve to nije nista jer je na svit dosla moja Petra i nista drugo nije bilo vazno......

PETRA 15.03.2007

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala Loryblue, koja utjeha. Ja čula da je najjača bol kada dijete izlazi, a ti tada nisi osjetila ništa osim topline i olakšanja. Znam da je svaki porod za sebe poseban, ali ja tražim tehnike kako smanjiti bol. Čak sam na forumu našla tehniku disanja za vrijeme trudova, od onih početnih pa do izlaska djeteta. To sam sebi fino odštampala i hoću da naučim kao pjesmicu. Valjda od bolova neću sve to zaboraviti.
    Samo sam jednom imala jaki lažni trud. Tada sam se bila toliko stisla, kakvo disanje, kakvo što. Mislila sam da je porod krenuo, ali bio lažnjak. I, nisam imala boli u leđima, nego samo u stomaku i na izlazu.
    Jedva čekam da vidim svoju bebu, ali samo da što prije prođe ova agonija zvana porod.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

stvarno nisam ništa osjetila prilikom samog izlaska bebe.
    točno, toplina i olakšanje i bol sva ko rukom odnešena.

najbitnije je pravilno disat prilikom truda, a kod tiskanja ne tiskat glavom (tako je meni babica kazala) nego tiskat tako da beba izlazi.
    ja sam prvi trud tiskala tako da sam imala osjećaj da će mi glava eksplodirat.

ma bit će tvoj porod za 5.
    samo se opusti i nemoj se unaprid zamarat hoće li bolit ili neće, koliko će trajat.....bolit će, ali sva se ta bol tako brzo zaboravit da je se nakon nekog vrimena više ne možeš ni sjetit za opisat je.

meni je npr. porod bio šala mala. u rađaonicu sam ušla u 10.30, a rodila u 11.45.
    mene je npr. bolilo šivanje jer su me ostavili dugo ležat na stolu i potpuno se rana ohladila.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo još 3 dana do termina i još uvijek ništa od trudova. Sinoć su me cijelu noć bolila krsta i noge :? (noge su me uvijek bolile kad sam trebala dobiti menzes). Oko pet ujutro se probudim i nisam više ni mogla zaspati. Malo od leđa a više od straha. Toliko se radujem bebi, ali strah me poroda kako za sebe tako i za nju.
    Obzirom da nemam trudova, vjerovatno će mi kad odem na termin pregledati plodovu vodu i reći da li moram na drip.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

deni, ako si skijaš, vjeruj da je puno teže cijeli dan nositi pancerice nego roditi.
    neka te nosi znatiželja da što prije ugledaš djetešce, a trudove odbrojavaj: kada počne, kreni od jedan... do 10 će morati proći ono najgore...
    I tako se, zapravo, koncentriraš na brojanje, a bol... ma ništa ti to nije!

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

deni, nije još kasno za trudove. imaš još 3 dana.
    ne znači da će ti uopće davat drip.
    ja sam ga dobila jer sam bila bez plodne vode 14-15 sati, ni milimetar otvorena i bez i najslabijeg truda.

samo polako, smireno, bez panike. bit će sve ok. ti samo broji i koncentriraj se na disanje. bit će tri troduplo lakše, a i bol ćeš lakše podnosit.

sretno.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala vam puno. U toku dana izgubim onaj strah od želje da što prije ugledam dijete, a kad me ponovo ščepa, ja na forum i odmah mi bude lakše uz vas.
    Pravo sam odahnula kada si apricot rekla da dok se broji do deset prođe trud. Pa to je super. Ne znam kakve građe da je žena, mislim, realno, da bi se trebalo moći 10 sekundi trpiti bol.
    Ja sam vam previše krupna, samo u stomaku. Mislim da je beba preko 4 kg. Nisam bila na kontroli 2 tj. jer mi je gin. na godišnjem, a prije 2tj. beba je bila teška 3,300. Ovako se pitam, pa kako će moja velika beba proći. Meni su sve to neki razlozi za strah. A kad čitam vaše hrabre postove, ma oduševim se kakvih žena ima.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Draga, Deni!
    Probaj se ne zamarati s time koliko je beba teška, kakve si građe i slično.
    Kad sve krene, bit ćeš spremna. Vjeruj nam! Priroda će se pobrinuti za to, uz malu pomoć s tvoje strane naravno.
    Moja ti je preporuka da vježbaš disanje jer će ti ono biti od velike pomoći.

Želim ti da što brže upoznaš svoju bebicu.
    Sretno!!!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bravo Deni, bravo!

Samo se opusti i misli na buduće zajedničke trenutke sa svojom bebicom. Sve ostalo će brzo biti prošlost, a nakon toga vas sve čeka lijepa budućnost!!!

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala vam puno. U toku dana izgubim onaj strah od želje da što prije ugledam dijete, a kad me ponovo ščepa, ja na forum i odmah mi bude lakše uz vas.
    Pravo sam odahnula kada si apricot rekla da dok se broji do deset prođe trud. Pa to je super. Ne znam kakve građe da je žena, mislim, realno, da bi se trebalo moći 10 sekundi trpiti bol.
    Ja sam vam previše krupna, samo u stomaku. Mislim da je beba preko 4 kg. Nisam bila na kontroli 2 tj. jer mi je gin. na godišnjem, a prije 2tj. beba je bila teška 3,300. Ovako se pitam, pa kako će moja velika beba proći. Meni su sve to neki razlozi za strah. A kad čitam vaše hrabre postove, ma oduševim se kakvih žena ima.
    ne brini...meni su govorili da će beba biti preko 4 kile, a na dan poroda gin procjeni 3500 a malac se rodio sa 3650......

a i kad trudovi krenu takva te euforija obuzme da ni ne pomisliš na strah...jednostavno to kao da nije ni opcija....

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Drage rode, veceras sam imala najviše tegoba, da tako kažem. Ne bih ih nazvala trudovima, pošto znam da treba istovremeno da se desi bol u stomaku i leđima.
    Oko 5 popodne u putu do trgovine toliko me presjeklo dole na izlazu da sam ostala bez daha. Odjednom mi je postalo teško hodati, jedva sam došla do kuće. Tada se već smirilo, čim sam malo legla.
    Međutim, ja sam poslije izašla u šetnju sa prijateljicom. A kad su onda počeli grčevi u lijevoj preponi, prepala sam se. Pa sve naizmjenično, težina i bol (mala) u leđima, pa stezanje maternice, pa kad to prođe počne me rezati dole na izlazu, pa poslije ponovo grč u preponi.
    Ovako nešto nisam nigdje pročitala. Šta mislite da li je ovo pred porod? Da nije počelo :?
    Je li neka od vas imala ovakvo iskustvo?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni je dr. reka da prije poroda možeš imati probne trudove (pripremne)
    tek kad su u nekom pravilnom razmaku, onda su to oni trudovi

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja ti ne mogu pomoć nikako.
    mene su zaobišli i lažni i pripremni i pravi trudovi sve do dripa

i poslušaj šta ti kaže majka, ne opterećuj se kilažom i gabaritima.
    da je bilo po ginekologovu ja bi rodila dite skoro od 10kg
    a da ne pričam kako me strašio kako zbog dobivenih kila (32kg) neću moć danima rodit, a kamoli se popet na stol za rađanje.
    budalaštine.
    sa skoro 100kg bila sam ko ptica. ne da sam se popela na stol za rađanje nego sam skoro pa odskočila od poda na njega. i rodila u sat i 15 minuta.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A kad su onda počeli grčevi u lijevoj preponi, prepala sam se. Pa sve naizmjenično, težina i bol (mala) u leđima, pa stezanje maternice, pa kad to prođe počne me rezati dole na izlazu, pa poslije ponovo grč u preponi.
    Je li neka od vas imala ovakvo iskustvo?
    od navedenog imam:

- svakodnevno - osjecaj rezanja na izlazu kao sto kazes. traje kratko pa se izdrzi i stezanja maternice - kontrakcije.

ne svakodnevno ali eto bas jucer navecer - grz u preponama. jucer takodjer lijevi.

ipak, slozila bih se sa Grubi. Dok kontrakcije nisu u pravilnim razmacima, smatram da su lazne.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sibell, jesi li i ti u terminu? Baš nam se slične stvari dešavaju.
    Moja prijateljica čim je dobila grč u preponi, to veče se i porodila. Međutim, mene sinoć kad je 'uhvatio', ne znam kako bi porod nastupio u takvim okolnostima. Mislim, nezamislivo bi mi bilo raširiti noge kod takvog osjećaja, sva sam se bila zgrčila. A rezanje dole, dobro je pa kratko traje, može se podnositi.
    Od sinoć nema ništa. Prekosutra termin, pa vidjećemo.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja prijateljica čim je dobila grč u preponi, to veče se i porodila.
    :shock:

ja sam 38+1 pa si nekak mislim da imam jos vremena... al opet nista to ne znaci. moze krenut :/ .

ja taj grc pretrpim. nekako se ne pomaknem i prodje (ne neugodan al isto prodje) :/ . evo danas sam ga isto imala, doduse mali, dok sam sjedila :?

ako zelis, mozes nam se pridruzit na jesenski kruzok, gdje nas je vise u terminu i cure svakog trena ocekuju da porod krene. ipak nam je lakse kad smo nekak zajedno

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sibell prvotno napisa
    (NE neugodan al isto prodje)
    ne= je

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

'ako zelis, mozes nam se pridruzit na jesenski kruzok'

Izvini, ali ne razumijem na šta misliš.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...191252#1191252

deni ovo ti je link gdje su trudnice koje radjaju u jesen. doduse vec smo krenule sa porodima ali uvijek nam se mozes pridruzit - makar i tako pred kraj. po porodu se selimo na drugi podforum, ali opet smo zajedno. tako nam je ugodnije i lakse. vidi malo pa se javi

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sibell, Deni, evo i ja prijevljujem grč u lijevoj preponi i križima, ali isto tako vam sa sigurnošću mogu reći da to nema veze s trudovima. Ja sam taj grč (više kao bol sijevajuća, kao išijas) imala i u prvoj trudnoći pa mi je dok. rekao da mi vjerojatno maternica pritišće neki živac. Užasno me bilo strah kako ću ja ako me to uhvati u porodu, pa ja moram skupiti onda noge, pa što ako ću ja na kraju vrištati od te boli...blablabla. E kad su počeli trudovi, pa cijela agonija oko poroda (na kraju CR, al da sad ne skrećem s teme, već sam to na nekoliko mjesta spomenula), nisam se ni sjetila svoje prepone, niti me to boljelo. Sjetila sam se drugi dan, kad sam došla k sebi i skužila da me niš živo više ne boli osim rane....

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

deni s obzirom na datum, vjerojatno već držiš svoje zlato u rukama, ali napisat ću ovo svima koje se boje poroda:
    1) prirodnog, nemedikaliziranog poroda se ne treba bojati; to je lijep, prirodan proces koji, bože mili, mora malo i bolit, ali hormoni to tako lijepo ublažavaju da žena može izdržati bez problema
    2)priprema za porod čini čuda; naučite disati i čudom ćete se čuditi kako vam dobro ide!
    3)horor priče s poroda drugih žena okačite mačku u rep; vi niste one i vama nikako ne može biti isto ko i njima; ne postoje dva ista doživljaja poroda
    4)ovo vam savjetuje sićušna ženica od metar i pol i 40 kila, koja se isto nekad užasno bojala poroda jer je mislila da će se raspuknuti; rodila je prirodno, prošla bez epiziotomije i nije rekla niti "a".

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

samo hrabro!

i meni su svašta govorili, ali je sve prošlo bez problema.

bilbo

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa
    deni s obzirom na datum, vjerojatno već držiš svoje zlato u rukama, ali napisat ću ovo svima koje se boje poroda:
    1) prirodnog, nemedikaliziranog poroda se ne treba bojati; to je lijep, prirodan proces koji, bože mili, mora malo i bolit, ali hormoni to tako lijepo ublažavaju da žena može izdržati bez problema
    2)priprema za porod čini čuda; naučite disati i čudom ćete se čuditi kako vam dobro ide!
    3)horor priče s poroda drugih žena okačite mačku u rep; vi niste one i vama nikako ne može biti isto ko i njima; ne postoje dva ista doživljaja poroda
    4)ovo vam savjetuje sićušna ženica od metar i pol i 40 kila, koja se isto nekad užasno bojala poroda jer je mislila da će se raspuknuti; rodila je prirodno, prošla bez epiziotomije i nije rekla niti "a".

Elinor,

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

samo za utjehu- meni su bili bolniji lažni trudovi par dana prije poroda nego kad su počeli pravi. zato prave nisam ni ozbiljno shvatila dok mi nije pukao vodenjak i već sam bila otvorena 7-8 cm

ono što je mene vodilo kao izlaz iz straha je čvrsta odlučnost da sam JA došla RODITI svoje dijete i to i radim. ta odluka i spoznaja da nisam objekt nego subjekt je bila ključna.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam se isto pitala koliko to stvarno boli, jer nemam bolne menstruacije pa mi se činilo da nemam s čime usporediti. No nakon poroda sam o tome razmišljala pa sam zaključila da je npr. puno bolnije imati pijesak u bubregu.
    Trudovi tj. otvaranje su meni bili jako bolni, ali nekako svaki dođe i ode, počinje sve lagano ne udara bol odmah u glavu tako da se do vrhunca ipak pripremiš, a i znaš da će svemu tome biti uskoro kraj i misliš na to kako ćeš uskoro zagrliti bebu... MM me odmah po porodu pitao: Draga jesi li sigurna da želiš još jedno? s izrazom nevjerice i fascinacije što smo sve u stanju podnijeti, a ja sam mu sasvim 8) odgovorila: Da, naravno dragi

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ja imam još 5 dana do termina, otvorena sam za prst već od 28. tjedna, beba je nisko smještena skoro cijelu trudnoću, i svejedno nikako da krenu pravi trudovi. Je li neka od vas imala veći strah od drugog nego od prvog poroda? Ne mogu vjerovati da osjećam takav strah, s obzirom da mi je prvi porod bio poprilično lagan (rodila nakon 2 sata od ulaska u bolnicu, došla otvorena 4 cm) bez dripa, prokidanja vodenjaka i sl. intervencija. Cijelu ovu trudnoću sam mislila kako se poroda neću bojati, ali me sad uhvatio takav strah da imam lagane napadaje panike i užasnu tremu. Ustvari, ne znam je li me više strah poroda ili onoga što slijedi (bolnica, sestre na odjelu, dolazak doma-reagiranje starijeg klinca, hormoni i sl.) Jedva čekam da više krene, a opet mi paše što se još malo mogu odmoriti. Pliz, treba mi malo podrške

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma bude sve uredu
    bude ekipa normalna, a hormoni će se stabilizirati ...

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Hvala
    Osjećam se puno manje spremnom za ovaj porod i za dolazak ove bebice nego što sam bila s Vitom. Čas jedva čekam da počne, da vidim bebu, pa skakućem na lopti, dojim Vitu, seksam se s mužem , a čas ne želim da počne pa s tim vjerojatno odgađam cijelu stvar. Baš smo se MM i ja jučer smijali jer sam u jednom trenutku izvalila da sam se ipak predomislila, i da ne bih ja to sad nego za jedno dvije, tri godine Valjda će se stvari posložiti u mojoj glavi kad porod krene...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nauči pravilno disati kroz svaku fazu poroda,isprobano,jako pomaže i tebii bebi

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

vitekova mamuška sve će biti o.k!

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

bit' će sve u redu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu