xsummer prvotno napisa
Sve ovo sto pisemo jako ovisi o dobi djeteta.![]()
xsummer prvotno napisa
Sve ovo sto pisemo jako ovisi o dobi djeteta.![]()
Slažem se da to ovisi o dobi djeteta.
Inače, kod uzrasta mog sina trudim se kod takvih benignih stvari ne zaključivati ja umjesto njega, a podastrijeti mu sve informacije i saznanja koja imam - da. I svoje negodovanje, naravno.
Sretnija sam kada on kaže "ne gleda mi se BB imam pametnijeg posla", nego "mama mi ne da to gledati".
Naravno da ovisi o dobi djeteta. Ono za što jedno, dvo- ili trogodišnje dijete nije zainteresirano, djetetu od 4 i nadalje godina moraš po potrebi i zabraniti, a veliko dijete, od (otprilike, ne znam još) 12 godina mora dobiti priliku samo odlučivati i preuzimati odgovornost u tim stvarima. Želim vjerovati da će do tada moj sin dobiti poprimiti određene vrijednosti i ukus tako da njegov odabir nikada ne ide za takvim dosadnim i bezvrijednim sadržajima. Sudeći po primjerima djece te dobi u mojoj obitelji i među prijateljima nije nerealno to očekivati i od mog M.
Zdenka2, potpisujem te i ja![]()
I ja potpisujem
Evo da se nadovežem. Moj sin je danas došao iz škole sa zaključkom da je BB glup i da on to više neće gledati . Na moje pitanje zašto, odgovorio je da su danas na satu razredne zajednice pričali i o tome i da su djeca zaključila kako im se ne sviđa ponašanje tih ukućana. Na to ih je potaknula učiteljica koja je istaknula primjer BB kuće i njezinih ukućana kao neprimjereno ponašanje. Bravo za učiteljicu i klince ! :D Meni je laknulo.Amelie32 prvotno napisa
ako čovjek ima posla ne gleda tv, niti jedan program pa makar to bio najkvalitetniji bbc- jev dokumentarac, tako da ja baš ne razumijem ovu raspravu....
moje dijete me vidi sagnutu nad papirima,pa i on nešto črčka, slijedi primjer
navečer se ne izvaljujem pred tv, osobito kad počne nova školska godina
Zdenka, u potpunosti i ja potpisujem .Naravno da ovisi o dobi djeteta. Ono za što jedno, dvo- ili trogodišnje dijete nije zainteresirano, djetetu od 4 i nadalje godina moraš po potrebi i zabraniti, a veliko dijete, od (otprilike, ne znam još) 12 godina mora dobiti priliku samo odlučivati i preuzimati odgovornost u tim stvarima. Želim vjerovati da će do tada moj sin dobiti poprimiti određene vrijednosti i ukus tako da njegov odabir nikada ne ide za takvim dosadnim i bezvrijednim sadržajima. Sudeći po primjerima djece te dobi u mojoj obitelji i među prijateljima nije nerealno to očekivati i od mog M.
Ima ljudi koji se vole opustiti uz TV, pustiti mozak na pasu i sl. sto ne znaci da ne rade ostatak dana, ili da djabalebare cijeli dan. Pa ako im je vec vrsta opustajuce zabave lezanje pred TV-om zajedno s djetetom, svrha je ove rasprave da ih se potakne da razmisle ima li smisla da bulje u Big Brother i sl. isprazna #$%#.
Ni mi se ne izvaljujemo pred TV cesto i osobito ne u vrijeme kad je dijete budno (u stvari, ja samo kad je Anatomija ili dr House, po cijenu posla, a dijete tada vec spava ili je tata bas uspavljuje), ali ne zelim osudjivati tudje zivotne navike.
Dva dana prije početka BB, M je došla iz vrtića i uskliknula: Mama, za dva dana počinje BB. Pitala sam je što je to, rekla je da je to emisija i na tome je ostalo. Dalje nismo spominjali.
Do sada nismo pogledali niti jednu emisiju.
M zna gdje se mijenjaju programi i navečer kad upalimo TV, ja daljinac maknem. Uopće niti jednom nije spomenula da bi gledala. Zaboravila je već na to.
I nadam se da u vrtiću to nije tema njihovih razgovora.![]()
moji klinci na svu sreću to ne gledaju, pa se baš i ne brinem.
ali bilo mi je katastrofa kad je u bb kući bio kićo stojić, inače ok lik iz našeg grada, i kad se isti vratio iz bb kuće doma onda su ga vodali po vrtićima i školama i slikali klince sa njime. moji u to vrijeme nisu bili ni u kojoj od tih ustanova, ali da jesu, stvarno bi urgirala kod ravnateljice.
pa da dopelju blanku vlašić, pa da je slikavaju sa djecom mogla bi shvatit, i rekla bi bravo (ali valjda i ona ima pametnijeg posla nego se slikavat okolo) ali promovirat takove gluposti kao što je bb po dječjim ustanovama to mi je grozno.
skoro da bi bb-u zabranila i humanitarne akcije s djecom, jer imam osjećaj da ih samo koristi u promiđbene svrhe, a s druge strane promovira nemoral (pustimo ća alkohol i cigarete - to im još mogu i objasnit štetnost, ali to besposličarenje i klafranje po cjele dane, mjenjanje garderobe i šetanje dvadesetog para tangi po kući, stvaranje legendi od tih likova, stvarno smatram krajnje neprihvatljivim za djecu).
ovako i ja mislim.sunca prvotno napisa
ali ja sam sretna, jucer sam tonceka pitala jel zna on sto je bb, a on (naivac) ponosan na svoje znanje engleskog, kaze: pa to ti znaci veliki brat!
nakon svega ovoga sto procitah od vas, kod mene doma nema vise gledanja BB, vec joj kulturno objasnim da je to bezveze i da bi bilo bolje da zajedno nesto u to doba radimo. naravno, ta ideja joj se vise svida pa nas dvije pred spavanje crtamo vlastite "slikovnice" i idemo spavati.
slazem se da je BB namjenjen ljudima kojima fali kreativnosti i kojima ocito fali samopouzdanja kad nemaju pametnijeg posla nego to gledati.
ne slazem se sa izjavom da treba kompletni rtl zabraniti, jer za mene osobno ima puno zanimljiviji program od htv-a, kako za djecu tako i za odrasle.
Netko gleda BB i to ga opušta, netko sjedi za kompom i često vjerojatno trati vrijeme, jer ga to opušta...
A na što vama liči velika većina rasprava na ovom forumu u zadnje vrijeme?
Meni na jedan veliki Big Brother. To nije Roda koja me oduševila prije 4 godine!
imas o Rodi dosta topika...ovaj je o BB...