Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: peci paprike u novoj rerni?

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno peci paprike u novoj rerni?

naime, ja jos nisam svladala nasu novu rernu (a imam je godinu)
    moze peci u vise nivoa (kolace, a mozda i nesto drugo)
    moze peci vrucim zrakom
    moze rostilj, moze svasta nesto a ja to nista ne korsitim

eh sad, hocu da pecem 12 kg onih crvenih paprika (ne sve odjednom, naravno ) pa me zanima zna li neko je li smijem peci u recimo 2 nivoa, koja temperatura je najpovoljnija za to i koji "program"?

valjda sam bila dovoljno jasna

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nemam ti baš savjet,mučila sam se sa pečnicom i hrpom paprika za pinđur,ali ako imaš klasični roštilj puuuuno je brže ne stigneš ih vrtiti kak se brzo peku.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

paprike stigle a savjet jok
    rostilj nemam

hajmo zeneeeeee

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja nisam nikad pekla paprike, ali mi je sveki dala jedan dobar recept. ja sam malo izmjenila način pečenja. ona ih je pekla na ploči na šporetu, pa mi je kuća 5 dana smrdila po izgorenom.
    ja sam drugi put uzela teflonsku tavu, poslagala cijele paprike unutra i pekla ih na šporetu dok nisu izgorile sa svih strana (najbolje je uzeti što ravnije paprike). onako vruče i izgorene ubaciš u vrečicu i zamotaš u krpu. tako odstoje 1 sat i više. onda ih oljuštim (onu izgorenu kožicu), očistim od peteljka i koštica, napravim filete. posložim ih u posudu, posolim, popaprim, dodam češnjaka i prekrijem maslinovim uljem, pa u frižider. mmmmmmmmmm...
    možda da iskoristiš ovaj prvi dio? šta ih ti kiseliš ili...?

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ma ne, ja hocu da ih ispecem, ogulim i pravim slicno kao ti
    samo sto ja stavim i malkice sirceta sa bijelim lukom i uljem....

u tavi zaista nemam zivaca peci 12kg paprika
    ostavicu nesto u frizideru za ovih par dana da imamo a ostalo zamrznuti tako pripremljeno

moja mama je to uvijek radila a i sveki radi i budu super

a nema veze, sutra cu ja eksperimentisati sa novom rernom pa sta bude, bude

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Njojza, lijepo očisti paprike - peteljke i one sredine s košticama. Nareži ih na četvrtine, stavi u običnu tepsiju koja stane u tu rernu i peci, brate, do mile volje. S vremena na vrijeme pogledaj jesu li se ispekle onoliko koliko želiš i voliš.
    Evo, ja jučer ispekla 15kg za ajvar. Dok se jedne ispeku, u drugu tepsiju naslaži drugu turu i tako dok ne ispečeš sve. Kasnije, kad se ohlade, lijepo sjedneš i guli do besvijesti... a dalje s njima što već želiš... (Ako želiš praviti ajvar, one spužvaste sredine očisti od koštica, pa i njih ispeci i samelji skupa s ostalom paprikom i patlidžanima. One poboljšavaju konzistenciju gotovog ajvara .

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mislis, mogu ih peci kad su izrezane?
    to nisam nikad, iskreno, uvijek sam mislila da mi nece biti fine ako se ne peku citave (nemam pojma zasto)

ako ih smijem peci tako izrezane, jos bolje!
    puno lakse ih je onda oguliti

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Njojza paprike samo operi i posuši. Stavi u dvije velike tepsije (one od rerne) i peci na programu vrući zrak na 220, slobodno u 2 nivoa. Kad počnu tamniti, gotove su. Ja ih ohladim, uopće ih ne ljuštim nego ih takve stavim u vrećeice za zamrzavanje i zamrznem. poslije kad ih odmrzavam, kožica im samo cijela lako ode dolje. A inače ih začinim kao i ti s malo ulja, octa, soli, papra i češnjaka.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Amelie32 prvotno napisa
    Njojza paprike samo operi i posuši. Stavi u dvije velike tepsije (one od rerne) i peci na programu vrući zrak na 220, slobodno u 2 nivoa. Kad počnu tamniti, gotove su. Ja ih ohladim, uopće ih ne ljuštim nego ih takve stavim u vrećeice za zamrzavanje i zamrznem. poslije kad ih odmrzavam, kožica im samo cijela lako ode dolje. A inače ih začinim kao i ti s malo ulja, octa, soli, papra i češnjaka.
    ovo je odgovor koji sam trazila
    hvala

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi ih pecemo na plinu...stavimo resetku od rostilja preko i po nekoliko komada odjednom...bude prepredobro, kozica se ljusti lako. Samo...treba sto godina da se zgotovi. Isto zacinimo uljem i bijelim lukom.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne preferiram pečenje na 2 nivoa, gornje izgori, donje ostane nepečeno, ako budeš tako pekla zamjeni protvane pred kraj pečenja

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Njojza prvotno napisa
    mislis, mogu ih peci kad su izrezane?
    to nisam nikad, iskreno, uvijek sam mislila da mi nece biti fine ako se ne peku citave (nemam pojma zasto)

ako ih smijem peci tako izrezane, jos bolje!
    puno lakse ih je onda oguliti
    Naravno da ih smiješ peći izrezane. Ja uvijek tako radim jer jedino tako vidiš što ima unutra. U paprici se lako može dogoditi i prisustvo neželjenih bjelančevina (malih, gmizavih) :/ . Također i sjemenke mogu biti ne baš reprezentativne, a od bilo čega što nije u savršenom stanju, prijeti opasnost od kvarenja... Svježe ih je daleko lakše očistiti i kasnije, kad se ispeku, samo oguliš kožicu...

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    ja ne preferiram pečenje na 2 nivoa, gornje izgori, donje ostane nepečeno, ako budeš tako pekla zamjeni protvane pred kraj pečenja
    U mojoj pećnici ne. :? Ali kako Njojza ima novu pećnicu, vidjet će da li i dolje se jednako peče, pa lako zamijeni protvane.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

al izrezane nisu one prave pečene paprike, bar ne meni

MM je lani pekao paprike, i on me je prije stalno klistirao da pečem (druge stvari) na 2 nivoa
    ("zašto sam kupovao pećnicu sa ventilatorom" ), al kad mu je propala tura na 2 nivoa, peče turu po turu
    i to tako da ih dobro opere, dobro, dobro osuši, stavi u protvan na papir za pečenje i kistom tanko namaže uljem s obje strane
    kad se jedna strana zapeče okrene da se i na drugoj zapeče korica
    stavi u posudu poklopljeno da se ohladi i onda se kožica lako guli, mada i to ovisi o paprici

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

evo peku se u 2 nivoa. tacno da se ne peku potpuno isto, no kad zamjenim tepsije mislim da ce biti ok

ne znam, vidjecu kako ce na kraju ispasti pa odluciti da li da nastavim peci u 2 nivoa ili 1

aleksandra, zasto stavljas papir za pecenje?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

A ja molim provjereni recept kako bezbolno i lako oguliti koru s pečene paprike :/ (baš sam jučer izgubila živce). Nikad ne zamrzavam, pa ta opcija guljenja post festum otpada. Pečem ih cijele u pećnici, dakle što potom? Pokrivati, umatati, dovesti do hladnog stanja pa guliti?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cokolada, ispecene paprike, odmah iz sporeta ili s vatre stavljaj u serpu, tecu, lonac, kakogodhoces, i poklopi poklopcem. Guli kad se ohladi dovoljno da mozes normalno drzati u ruci.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a ja otkrila zasto alekansdra stavlja papir za pecenje
    probala sam sve moguce varijante i ova alksandrina se do sad najbolja poazala, samo sto ja ne premazujem kistom nego onako rukom samo malo...

ne ljepe se za dno i super se gule
    njami

:D

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja ih prije pečenja razrežem na četvrtine,operem,očistim od sjemankica, poslažem ih kožicom prema gore, ulijem u tepsiju do 1 cm ulja i vode (barem da do polovice budu u vodi), pečnicu ugrijem na 175, uključim i ventilator i obje tepsije se peku, nakon 15 minuta zamijenim im mjesto.Kada se počnu raditi mjehuri (ali ne crni) na korici vadim van, van iz tepsije i toplima gulim kožicu.Mi nitko ne volimo sjemenkice, o čišćenje prije pečenja mi ja za sada najbolja metoda čišćenja.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jel zna neko kako se vece kolicine pecene paprike mogu konzervirati bez smrzavanja, za zimnicu?
    znaci kao paradajs sos, dzemovi itd??

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Na svaki red paprike u staklenci ide red nasjeckanog češnjaka, ostaviti prst prije kraja staklenke i sve dobro utopiti u ulju

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije moja varijanta, MM-ova je , on je zadužen za pečenje paprike, a to da se namažu uljem mu je rekao jedan Makedonac na tržnici
    ja sam ih nekad pekla na električnoj ploči, imali smo metalnu ploču,samo za pečenje paprike, koju bi stavili na električnu ploču, stalo bi cca 6 paprika, moš mislit koliko je trajalo za ispeći par tura
    kad smo kupili staklokeramičku ploču bilo nam je žao uništavat je pa je MM počeo peći u rerni i super je
    mi ih (one koje ne odu u pinđur) zamrznemo cijele, oguljene, bez začina
    kad se otope začinimo s malo soli, octa, ulja i češnjakom
    sveki stavlja peršin, ali ja ne volim na pečenoj paprici

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    jel zna neko kako se vece kolicine pecene paprike mogu konzervirati bez smrzavanja, za zimnicu?
    znaci kao paradajs sos, dzemovi itd??
    mozes ih kiseliti, ili raditi npr. ajvar.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mama Vesna prvotno napisa
    Na svaki red paprike u staklenci ide red nasjeckanog češnjaka, ostaviti prst prije kraja staklenke i sve dobro utopiti u ulju
    hvala
    saljem recept mami...

marta, hvala i tebi - ajvar ce isto doci na red...
    e a sto se kiseljenja tice - sta ih peces pa kiselis? moja mama kuha...nekad ih puni ribanim kupusom pa kiseli... mljac...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mogu se i pecene ukiseliti. Ja to ne radim, na da mi se ali moja baka je to radila. Ajvar radim - ODLICAN.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    Citiraj mama Vesna prvotno napisa
    hvala
    saljem recept mami...

.
    uh, mama Vesna, imam jos jedno podpitanje koje nisam znala odgovoriti mami: jel se stavlja sol?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo nadopuna recepta:
    pečenu papriku ohladiti (ako se pekla samo na ulju,čuvati ulje za kraj). U staklenku slagati red paprike, posoliti (prstohvat soli), posipati nasjeckanim bijelim lukom i ako volite peršinovim listom, opet red paprike,sol, češnjak i peršin.Svaki red (ili svaki drugi) prstima utupkati da ne bude puno zraka i mjesta između. Ostaviti mjesta u staklenki barem prst prije ruba.Sve zaliti sa vodom i octom (koliko vode toliko octa, ništa ne kuhati ocat i vodu) i onaj prst prije kraja staklenke zaliti sa uljem na kojem se pekla paprika ili sa običnim uljem. U staklenku veličine do 1 litre ide oko 1 decilitar vode i 1 decilitar octa.
    Cijeli recept nema određenu količinu, sve ide otprilike i po okusu, češnjaka se može stavljati od malo da bude nabacan na paprike do toliko da bude cijeli red nasjeckanog češnjaka da se paprike niti ne vide. Isto tako je sa količinom peršunovog lista, nasjeckati po želji.
    Ostaviti otvorenu staklenku preko noći, pa drugi dan ako treba nadoliti sa vodom i octom.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hvala ti puno, mama Vesna...

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Cokolada, ispecene paprike, odmah iz sporeta ili s vatre stavljaj u serpu, tecu, lonac, kakogodhoces, i poklopi poklopcem. Guli kad se ohladi dovoljno da mozes normalno drzati u ruci.
    ja ovako danas napravila, ogulila za cas i vec smo smazali sve!!!
    idem ih kupiti jos sutra!!!!!
    finnooooooooooooooooooooooooooooooo!!!
    mi paprike odmah jedemo!!
    ne smrzavamo niti ista drugo!!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

MM već 3x u 10 dana radi ahvar. Prvi smo bacili (preprepreljut), drugi smazali, sad 3. čekam kao Boga
    a paprike peče i guli sam i evo ga već 2 dana ne mrda iz kuhinje

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    Citiraj marta prvotno napisa
    ja ovako danas napravila, ogulila za cas i vec smo smazali sve!!!
    idem ih kupiti jos sutra!!!!!
    finnooooooooooooooooooooooooooooooo!!!
    mi paprike odmah jedemo!!
    ne smrzavamo niti ista drugo!!
    Ak ih smrzneš budete mogli i zimi uživati u njima.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo, ovako ih moja mama radi:
    Citiraj Amelie32 prvotno napisa
    Zamrzne ih i onda svi uživamo u njima u dugim zimskim danima :D . A ja poludim na onaj miris dok se peku, to mi je strašno dobro.
    Te mesnate, crvene, rog paprike su jako ukusne, divne su kad se tako pečene ogule i otvore, a iz njih izpadne onaj sočan sok (čak i iz onih odmrznutih), mljac...

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj kovke prvotno napisa
    MM već 3x u 10 dana radi ahvar. Prvi smo bacili (preprepreljut), drugi smazali, sad 3. čekam kao Boga
    Ajmeeee, takve se stvari ne bacaju! Kao prvo, znam tko bi ti otkupio cijelu tu preprepreljutu turu i bio sretan k'o malo dijete.
    A kao drugo, napravi se još jedna tura potpuno neljuta, pa se pomiješa s ovom prvom i tako dobiješ malo manje ljutu verziju ...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da, mojoj staroj se prosle godine u ajvar slucajno prosula sol - ogromna kolicina... :shock:
    koristila je taj ajvar za dodatak jelima - za grah, razne umake itd. - jer nije bio jestiv ako se mazao na kruh a bilo joj zao baciti...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Dream prvotno napisa
    Ajmeeee, takve se stvari ne bacaju! Kao prvo, znam tko bi ti otkupio cijelu tu preprepreljutu turu i bio sretan k'o malo dijete.
    A kao drugo, napravi se još jedna tura potpuno neljuta, pa se pomiješa s ovom prvom i tako dobiješ malo manje ljutu verziju ...
    ajme i ja sam zasuzila na ovo bacanje ajvara,ne postoji toliko ljuto za mene....šmrc još jednom

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

kako se to smrzne??
    izvadim iz pecnice, ogulim, pustim da se ohlade, stavim u vrecice u frizer??ili??? :?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    kako se to smrzne??
    izvadim iz pecnice, ogulim, pustim da se ohlade, stavim u vrecice u frizer??ili??? :?
    Pečene paprike samo pustiš da se ohlade, staviš u vrećice i u zamrzivač. Onda kad se odmrznu, ogluiš i očistiš od sjemenki i dalje znaš....

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj dramica prvotno napisa
    Citiraj Dream prvotno napisa
    ajme i ja sam zasuzila na ovo bacanje ajvara,ne postoji toliko ljuto za mene....šmrc još jednom
    ma bile su to samo 3 teglice

8)

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma bile su to samo 3 teglice

8)
    Ma, ne toleriramo ni jednu žlicu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu