Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Drage djevojke i žene 2

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Drage djevojke i žene 2

Eto drago mi je što ste podijelile svoja iskustva samnom. Svrha prve teme je bila saznati vaša iskustva, kako dobra tako i loša.
    O ČEMU SE RADI:

obzirom na sveukupno gledano loša iskustva u rađaonici odlučila sam otvoriti kontroverznu temu na "RODI" i saznati što više mišljenja. U današnje vrijeme sve više žena se žali na uslugu u rađaonicama diljem Hrvatske, na uvjete i ponašanje osoblja. Porođaj bi trebao biti lijep događaj unatoč boli.
    Svaki od vaših komentara će se naći na mom usmenom predavanju kolegicama koje se održava u ovaj ponedjeljak.

Poručujem da se maksimalno educirate bez obzira koji put rađate i da utirete put novim majkama, da popunite rupe koje mi ostavljamo svojim iskustvima, dobrim i lošim.

Ako sam nekoga naljutila, iskreno mi je žao i svima puno hvala.

Primalja Ivana

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

edukacije i je razlog zašto reže na "mame sa Rode" u rodilištima

one koje odbijaju biti samo "objekt", koje će dr. poroditi, izvaditi tu bebu iz nje
    one su došle roditi svojim tijelom, a ostali neka asistiraju

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=2549
    i pročitaj par topica

podupirem nastojanje Udruge primalja da dobiju pravo više škole i samostalnog primaljstva
    i iskreno se nadam da jednog dana ću moći roditi u svojoj kući uz asistenciju educirane primalje

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Fabiola, ovaj post je jedan savim novi moment od onoga kojim si otvorila prošlu temu....Onaj je bio ogorčen, prozivao nas je poimence i tjerao da se "pravdamo".
    Pa se nadam da smo na korak do zajedničkog jezika...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

osobno nemam ništ protiv šta je bio "ogorčen", nije ni primaljama lako, ima nas svakakvih rodilja a kasnije i roditelja, koji si dozvoljavaju svašta. I nek i primalje kažu šta misle, hvala bogu ....samo neka se svi zajedno potrudimo da bude fair play između nas

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja mislim da si ti primaljo Ivana obican demagog i ja tebi porucujem da se ti maksimalno educiras bez obzira koliko puta pomognes u radjanju!
    Da si imalo shvatila i prihvatila cinjenice i iskustva cura koje su ti odgovorile nebi ti otvarala novi topic, jer mogla si se nadovezet na svoj prvi topic i dati svoje komentare na odvratna i ruzna iskustva koje su mnoge cure dozivile od nekih ( mnogih) tvojih kolegica a vjerujem da nisi nista bolja od takvih nabrusenih babetina koje se iskaljuju na pacijenticama ( vjerovatno jer su imale veca ocekivanja od svog posla i zivota) pa zato i nisi imala potrebu izraziti svoje zaljenje ili ikakvu kritiku na ponasanje takvih babetina.
    Tema ti nije nimalo kontroverzna kako ti smatras, nemoj si laskati!
    Meni je veca kontroverzija kako ovakve babetine koje si dozvole ovakve ispade jos uvijek rade na tom poslu primalje ili sestre .

Ajde budi dobra pa pojasni sta ti je majka radila na tvom poslu?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Demi, lakse malo

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

slažem se s mikkom. možda žena ne kuži na koji način funkcionira forum, a možda je namjerno htjela splitati teme. u prvom je namjerno htjela provocirati, da dobije ono što je u biti htjela (i što još uvijek hoće), a ovdje objašnjava cijeli svoj naum (ili je možda i troll, nevermind).

treba prihvatiti otvoren poziv za razgovor, ovo je divna prilika, a ne otjerati neznanku uvredama. jer najvjerojatnije one koje vrijeđaju u rodilištima su one koje se ovdje ionako nikad ne bi zaputile. iako ne vjerujem da je primaljama i doktorama u interesu da ih se toliko negativno doživljava, koliko god to sad bile subjektivne (donekle možda i nepravedne) interpretacije rodilja i koliko god s druge strane i rodilje imale udjela u tome. bit svega ne bi trebalo biti međusobno optuživanje, nego traženje problema i njegovo rješavanje na obostrano zadovoljstvo.

u svakom slučaju podržavam ovu raspravu i jako bi me zanimalo kako su kolege/ice prihvatile predavanje u ponedjeljak.

kao osoba koja nije rodila u hrvatskoj s velikim zanimanjem ću čitati oba topica.

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

vi ste cure malo naivne, vuk dlaku mijenja ali cud nikako... ' a to lakse malo ' si ti mikka reci primalji!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Demi
    postoje primalje i primalje
    ja sam imala divnu primalju

i žena se ispričala ako je koga uvrijedila
    nismo svi forumski veterani da odma znamo kako ovakva komunikacija funkcionira

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a kaj ja drugo govorim nego da nisu svi za sve...tako je to u svim zanimanjima

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a kaj ja drugo govorim nego da nisu svi za sve...tako je to u svim zanimanjima

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

na prvom topicu krenulo je burno, ovaj je započet u mnogo umjerenijem tonu. stoga vas molim da tako i nastavite i da komunicirate pristojno.

trebaju nam konstruktivne rasprave na ovu temu.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mislim da je svatko od nas bio u najranjivijem položaju u životu u trenutku rađanja svog djeteta... (naravno poslije vlastitog rođenja)...

ležiš, sjediš ili plivaš nebitno, gol, raskrečen, na propuhu, znojiš se, boli te, a oko tebe (uz možda jedno poznato lice) sve nepoznati ljudi...

dosta ti je sebe, još moraš voditi računa o osobama oko sebe... pošto mi je sve prošlo, ajmo reć, u redu, bez velikih poteškoća nisam imala prevelikih kontakata s primaljama... to mogu zahvaliti i prvi put ošamućenosti a drugi put dolasku u zadnji tren u rodilište...

smatram da svaka priča ima dvije strane... kako ima groznih primalja i sestara koje rade na babinjačama koje zaista kao da nemaju srce ni dušu ni moment razumijevanja za bića s kojima rade, tako ima i rodilja koje bi ja bila dobro našamarala s najvećim guštom jer su se ponašale ko najobičnije guske a ne osobe s mozgom...
    primalje nisu krive što žene boli dok rađaju... žene nisu krive što ih boli dok rađaju...
    treba se naći na pola puta pa primalje neka pokažu malo suosjećanja i dobre volje za raditi taj posao koji su same izabrale, a rodilje neka nađu malo osnovne pristojnosti i samokontrole u trenutcima kada si sam sebi najbolji prijatelj a samokontrola je važna ne samo zbog tebe nego i zbog bića koje donosiš na svijet...

i svima će biti lakše

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što ste napale Demi?
    Fabiola je stvarno mogla svoje obrazloženje stavititi i na onu prvu temu
    da je neka druga forumašica, pogotovo nepopularna početnica već bi joj se ova 2. tema zatvorila i prebacila na 1.
    Fabiola sad objašnjava da skuplja iskustva radi predavanja, to je mogla odmah reći "cure pripremam predavanje, zanima me vaše mišljenje, što je vaša primalja napravila dobro, što loše, što mislite da ste možda vi pogriješili....." a ne kao provocirati da se ko fol dobiju bolji odgovori...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

svatko ima svoje raaaazlooogee i kad razlozi ne poooostooojee...

žena je možda izabrala neobičan način, ali ovo je dobar topic pa ajmo joj oprostit početak i nadajmo se da će kraj biti barem malo konstruktivniji i pridonesimo konstruktivnosti...

ja učim i trudim se bit bolja u svom poslu bez obzira što mi se ponekad čini da nema toga što ne znam i da me zamara to što nema izazova...

ajmo Fabiolu ocijenit kao osobu koja želi više i bolje za svoju struku u oba smjera pa joj pomoć... ko zna, možda koju od nas dočeka u rodilištu pa je budemo hvalili na forumu 8)

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

potpisala bih MC.

a sada idem naći prvu temu...

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: Drage djevojke i žene 2

Citiraj Fabiola prvotno napisa
    Poručujem da se maksimalno educirate bez obzira koji put rađate i da utirete put novim majkama, da popunite rupe koje mi ostavljamo svojim iskustvima, dobrim i lošim.

Ako sam nekoga naljutila, iskreno mi je žao i svima puno hvala.

Primalja Ivana
    ja sam ovo shvatila kao ruku pomirenja

onaj prvi topik je pisan s priličnom gorčinom a to najčešće ne vodi u konstruktivnu raspravu.
    kada nas netko napada imamo potrebu braniti se pa najčešće ne biramo ni riječi. zato je dobro da je otvorena nova tema.

moje iskustvo s medicinskim osobljem nije loše.
    nitko me nije vrijeđao.
    ja sam im se prepustila vjerujući u njihovu stručnost, ali tada nisam znala da je ležeći položaj najnepovoljniji.
    pred dvije godine (a kamo li pred 12) u mom gradu nije bilo druge mogućnosti rađanja.
    sad je nešto drugačije. imaju stolčić što mi ukazuje da ipak razmišljaju i o našim željama. ja bih pozdravila taj pomak na bolje.
    ali, nekako mi se čini da je ovdje naglasak na ljubaznosti, a tu ćemo uvijek nailaziti, kao i u životu, na ljubaznije i manje ljubazne osobe.
    ne bi bilo loše da se uvažavaju i razmotre pritužbe rodilja pa da osoblje podliježe nekakvim sankcijama...
    tada možda ne bi bilo generaliziranja...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Po mom mišljenju primalje bi morale imati dodatnu i stalnu edukaciju iz psihologije. Ja razumijem da je to vaš posao na koji dolazite svaki dan, radite ga godinama i porodile ste na tisuće žena. Ali to nije i ne smije biti posao kao i svaki drugi. Jer vaše pacijentice su žene koje trpe nadljusku bol, emotivno nisu svoje u tim trenucima i na svijet donose novi život, svoje dijete, koje je, iako je vama još jedna rođena bebica, njima najvažnija osobica u životu.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pratim oba topica, ali ću svoje mišljenje napisati na ovom.
    Kao prvo, pozdravljam to što se osoba iz struke javila na ovaj forum iskazujući svoje emocije, baš kao što i mi iskazujemo svoje, pozitivne ili negativne. Primalja moze puno nauciti od nas, kao što i mi možemo od nje. I tu ne mislim toliko na stvari vezane uz samu njezinu struku, koliko to što nas ova komunikacija potiče da razmišljamo i o poziciji drugoga.

Mogu reći da sam oba puta surađivala na svojim porodima, i oba puta sam osoblju (educirano i informirano) dala do znanja što želim, a što ne. (Drugi puta je toga bilo više ). Međutim, svaki puta sam rekla - želim to i to, ali vi procijenite može li se to ostvariti. Tako sam drugi puta dobila pola klistira umjesto cijeli, loptu u prvom porođajnom dobu, primalja mi je nosila vodu i zaobišao me drip.
    Ono što nisam dobila je da odem u boks kad ja osjetim da je vrijeme (oba puta su me najurili na krevet gdje sam odrađivala trudove još par sati), primalja se nije osobito potrudila sačuvati mi međicu (ali poštujem bar to što je doktoru rekla da ne želim epi pitajući ga što on misli i što je učinjena takva epizitomija da sam skoro normalno sjedila 3. dan).

Međutim, jednu si stvar do dana današnjega nisam oprostila. Uz tu je primalju bila i druga, koja je od početka činila SVE da mi oteža i da me ponizi. Valjda joj se nije svidjelo što dolazim sa stavom. Govorila mi je kako su moji trudovi slabi, da će mi dati "malo dripića jer nećemo vas tu gledati do navečer", izrugivala se mojoj tehnici disanja.... Da ne nabrajam.
    Meni je danas žao što tu primalju nisam prijavila njezinom šefu i ravnatelju bolnice (u pismu gdje bih sve drugo osoblje s kojim sam došla u susret pohvalila jer su mi doista bili dobri). Nisam to tada izbjegla napraviti zbog straha, nego mi se nije dalo kvariti onu euforiju koju sam osjećala nakon drugog poroda.
    Ipak, osjećam grižnju savjesti jer će dotična to isto raditi drugim ženama i stvarati im traume.
    Zašto ovo pišem?
    Jer sam zaključila da je svako olajavanje osoblja na nekom forumu i pod nickom vid našeg kolektivnog kukavičluka (premda je, dakako, i ovo bolje nego potpuna šutnja i kimanje glavom). Treba reagirati ondje gdje se nešto može i učiniti, i to imenom i prezimenom. (Saznajem nedavno da su neke žene pisale pisma koja su se u rodilištu doista čitala. )
    Jer na taj način sprječavamo da ljaga pada na cijelu struku.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Trina, x

btw, nisam primjetila da je netko napao Demi, ali sam primjetila da se Demi "nabrusila" na Fabiolu, otud moj post lakse malo. ne svidja mi se taj neprijateljski stav, a ovakav

Citiraj Demi prvotno napisa
    ' a to lakse malo ' si ti mikka reci primalji!
    ton mi se isto bas ne svida i ne vidim razlog za isti.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Potpis na Kliu i još bih nešto dodala, da nisam zaboravila što sam htjela reći...

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

e mika stvarno mi nejde u glavu tvoja potreba da branis nekog ko ne zeli diskutirati a zapocne topic napadom a kad je cula trazena pojasnjenja, za koja ja btw smatram da osobi koja zna i voli svoj posao to nije ni trebalo, onda nije imala sta za reci nego krenula dalje...i ja bi s njom prodiskutirala ali nema ona interesa za to, nemojmo biti naivni

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno ...

demi nemoj tako agresivno.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ali Demi onaj tko nema interesa ne bi se ni javljao na ovaj forum...kao što netko lijepo reče,mi možemo naučiti od nje i ona od nas...najopasnije je misliti da sve znaš

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno ...

thx ronin

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jedino aleksandra70vanja vidi nelogicnost primaljinog pristupa, ( koji se i dalje nastavlja) a kad vidim kolko je naivnih i povrsnih ljudi, naprosto se najezim

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a kaj si ti draga tak srdita?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    a kaj si ti draga tak srdita?
    garant ju je koja primalja nagazila. meni su sve moje bile fine, al me svejedno sustav nagazio.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma nagazio je sve nas,ako ne ovaj,onda neki drugi,pa svejedno ne režimo jedne na druge

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja rezim, ali uzivo. Ovako mi je to uzaludno trosenje vremena.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

nemoj gubiti energiju na forumu, aktiviraj se u svom rodilištu. pomozi da druge žene bolje prođu

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa

u svakom slučaju podržavam ovu raspravu i jako bi me zanimalo kako su kolege/ice prihvatile predavanje u ponedjeljak.
    X

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne mogu se aktivirati u rodilistu. Ono ne dozvoljava ni prisustvo oceva na porodu, a kamoli neke druge bliske osobe. Kao sto uostalom, niti vecina drugih hrvatskih rodilista ne dozvoljava da s rodiljom udje bilo koja osoba koju rodilja zeli. A sto se mene osobno tice - ja jesam aktivna. Cak sam otisla u London na Paramanadoula seminar slusati M. Odenta i shvatiti kako mogu pomoci. Ovdje gdje sam - gotovo nikako. Nemoj to sad pomijesati s cinjenicom da sam rodila u rijeckom rodilistu svoje trece dijete. Tamo sam otisla jer su nudili bar nesto od onoga sto meni treba.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno ...

naravno da možeš. ima jedan krasan dvd dunje dubil"mi smo trudni". da samo znaš koliko je to bilo od pomoći mnogim trudnicama i rodiljama

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Demi prvotno napisa
    jedino aleksandra70vanja vidi nelogicnost primaljinog pristupa, ( koji se i dalje nastavlja) a kad vidim kolko je naivnih i povrsnih ljudi, naprosto se najezim
    Demi ja bih te lijepo molila da preskočiš vrijeđanje osoba koje žele sudjelovati u ovoj raspravi..ili da preskočiš topic ako te toliko iritira.
    Hvala.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: ...

Citiraj Primalja prvotno napisa
    naravno da možeš. ima jedan krasan dvd dunje dubil"mi smo trudni". da samo znaš koliko je to bilo od pomoći mnogim trudnicama i rodiljama
    Preferiram drugu vrstu literature.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno ...

a ok marta. poštujem

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Youtube
    homebirth videa

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne branim nikoga, isto bi rekla da se Fabiola tako obratila tebi ili bilo tko bilo kome. a ako sam zbog toga naivna i povrsna onda isto tako mogu za tebe na temelju ova 2-3 posta zakljuciti da si agresivna i da volis vrijedati, ako cemo tom logikom.

Fabiola, tesko se aktivirati u rodilistu, barem u zg. ne znam otkud si ti, ali nemoj tvrditi da se moze puno toga napraviti. dakle, kao sto je marta rekla, ako nisi rodilja prvo ne mozes ni uci u rodiliste. sta, da se aktiviramo ispred vrata? ili gdje, tocno? ne razumijem.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kljucam i ovu temu jer je nastavak u stvari ovdje na Powerpoint aktivan

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •