Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Prehrana 13-mjesecnog djeteta

Elacha

Početno Prehrana 13-mjesecnog djeteta

Moj B ima 13 mjeseci, dobro papa, ali u posljednje vrijeme mi se cini da mu je prehrana jednolicna. Dnevni meni izgleda ovako: dorucak-mlijecna kasica (one iz dm-a), uzina-dukatino, rucak-povrce/meso/mahunarke/zitarice (vecinom kuham prema JBP), uzina-voce/zitarice/vocna kasica, vecera-rizine pahuljice s mlijekom ili prosene ili zobene.
    Jos uvijek dojim, ali samo po noci, probali smo mu preko dana dati zobeno mlijekoicu, ali nije bas odusevljen, probali smo i adaptirano-ista prica.
    Zanima me sta mislite o ovakvom menij i ima li neko ideju koliko mlijecnih obroka treba, da li je nuzno da pije mlijeko tokom dana, da li bi trebao imati jos koji povrtni obrok?

Imam puno pitanja

Ma u biti je do sad sve bilo ok, al sad vec imam dojam da je veliki i da mu mozda svbega treba vise. Malo sam zbunjena :?

Da, i u pauzama gricka keksice, kruh, stapice od pira i sl...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moje dijete ce skoro 15 mjeseci, i jede slicno kao i tvoje, , u principu ne jede meduobroke niti ikakvo drugo mlijeko, jer jos uvijek puno sisa po danu, pa mu to dode kao neki meduobrok.
    meni se isto cini jednolicno, ali ne znam sta bi jos trebao jesti...ja jedem slicno kao i on, osim sto sam uvela kavu u zadnje vrijeme jer ne mogu ujutro gledati, i ponekad pojedem neki slatkis, i to je to.

mislim da je 1 povrtni obrok dosta.

koje mlijeko stavljas u mlijecnu kasicu? u stvari sto ta mojecna kasica podrazumijeva?

ja sam misljenja da mlijeka od zitarica ne spadaju u mlijecne proizvode, tako da ako bih mu htjela povecati unos mlijecnoga, onda bih to ucinila jogurtom, jogurt ima istu kolicinu kalcija kao i mlijeko.

nisam neki strucnjak za prehranu, ali mislim da tvoje dijete jede sasvim ok, i jako zdravo, i da nemas brige. nadam se da ce ti to potvrditi i neko ko se malo vise kuzi u to

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •