-
Priprema za jelovnik u jaslicama???
malo sam gledala menu i zapravo vidim da je na njemu hrpa stvari koju bi trebalo uvesti nakon godinu dana (po tablicama). S obzirom da će Nika sa godinu dana krenuti u jaslice, mislite li da bih ju trebala pomalo privikavati na takav tip prehrane??? Pri tome ne mislim uvest jaja i kravlje mlijeko ranije nego tek par dana prije polaska, ali tu je hrpa stvari kao hrenovke, poli salama, sir........nisam pametna.
-
Moja prijateljica je neko vrijeme tetama nosila kašice pa su ih one davale njenoj curici, umjesto hrane koja su jela ostala (mahom starija) djeca. I ja ću tako napraviti ako se Sunčica do rođendana ne privikne na hranu koja je u jelovniku (a vjerijatno neće jer nam dohrana baš ne ide).
-
Nitko drugi nema iskustva s tim??? :? :/
-
Ja nisam uvodila pripremu. Lola je sa "pravom" dohranom počela sa navršenih 14 mjeseci, u jaslicama je jela malo, najčešće samo kruh, tjesteninu, palentu, juhu i dan danas ako joj nešto ne paše samo odgurne tanjur i preskoči ručak.
Poli salamu, hrenovke, pudinge, čokoladno mlijeko, čokolino, dukatino, paštetu ne jede ni doma ni u jaslicama, tete poštuju moje želje da joj to ne daju. Mlijeko je počela piti pred nekih mjesec dana, do tada je u jaslicama pila samo vodu.
-
nažalost nisam počela na vrijeme s pripremama na vrtićku tj jasličku klopu i sada imam velikih problema-neće ništa ali znate što znači NIŠTA tamo jesti!!! :shock:
-
mi smo krenuli s 13,5 mjeseci u jaslice i nismo imali posebne pripreme za jasličku klopu s tim da smo mi bili nejedači
pri polasku u jaslice kod nas se količina hrane koja nije bila dojenje mjerila žličicama i mogla se prebrojati na prste jedne ruke
osim toga moja je curka imala alergiju na mlijeko pa smo joj doručak mi donosili (pahuljice i posebno mlijeko koje bi tete smješale)
za popodne bi joj ostavili **** voćnu kašicu, ako bi užina bila mliječna