Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: pristici

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno pristici

Ima netko problema sa pristicima u trudnoci?
    Ja ih se nemrem rjesiti.. u biti neznam kaj bi koristila..Prije trudnoće sam koristila klindamicin losion (sad nesmijem jer sadrzi antibiotik) i kremu avene diacneal za koju mi je sad savjet da se smije al da nije sigurno. Od ta dva preparata mi se lice ocistilo i sad kad sam trudna opet poizbijali samo ih je puno vise u sitnijem obliku...Grozno izgledam..

Ima tko kakvo rjesenje?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ako te to tješi - proči će najkasnije kad rodiš. Ja sam se u prvoj trudnoći užasno osipala ali kako je došlo tako je i prošlo.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Rješenje? Natrackaj se s tekućim puderom

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja mislim da ti je to od hormona i da će proći kada rodiš.
    ja sam sa prištićima i jakooo masnom kožom imala problema prije trudnoće, a sad već mjesecima nisam dobila ni jedan jedini prišt, ten mi je savršen ( što se toga tiče mogla bi biti trudna uvijek )

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam imala periode kad sam imala problema s pristicima. Izmedu prvog i dugog tromjesjecja imala sam od savrseno ciste koze do lica ko da sam u pubertetu. A sad u trecem tromjesjecju lice mi se skroz ocistilo i uopce nemam problema. Sve je to d hormona.
    Nisam koristila nista osim sapuna za lice na bazi meda koji isusuje kozu. (imam masnu)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moje lice je takoder uzasno u trudnoci puno pristica i jedino sta koristim je sapun i voda, prije nisam imala nijednog tako da se nadam da ce sve proc kad rodim.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

znam ja da je to od trudnoće...samo neznam kako ih se rjesiti posto nikaj nesmijem koristiti

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja imam prištiće od 12 godine i masnu i dehidriranu kožu. Isprobala sam sve živo i nikad mi ništ nije pomoglo. Uvijek sam imala crvene prišteve, mitesere, fleke po licu i nisam izlazila iz kuće bez pudera. Sad pred kraj trudnoće mi se koža totalno pročistila jer sam doma pa se ne šminkam i mažem se samo Becutan dječjom kremom. Koža mi je postala mekana i glatka i prvi put nakon dugo vremena se pojavljujem u javnosti bez trunke pudera.
    Becutan je super a 100 ml košta 22 kune. Preporodila sam se nakon svih silnih Vichy krema i ostale skupe kozmetike

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

probaj iz DM-a babylove nevenova krema sa cinkom za djeciju guzu! neven i cink su ti super za kozu, a babylove proizvodi su prirodnih sastojaka bez mineralnih ulja i takvih sr***. namazi navecer tankim slojem. trebalo bi ti pomoci!

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Baš sam htjela otvoriti ovakav topic. Lice mi je koma (imam prištiće čak i po vratu), a u prvoj trudnoći bilo je kao bebina guza. :/
    Počela sam koristiti nekakve blazinice za čišćenje i peeling od Avona, pa čekam hoće li biti što bolje. Za sada je još uvijek iz dana u dan sve gore.

Ica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je isto lice bilo koma,al se ocistilo negdje oko 4-5 mj.Isto je bilo puno malih sitnih pristica!Najbolje je da uzmete nesto za skroz osjetljivu kozu i pokusate izbacit pudere koliko mozete,jer od njih lice jos vise poludi,tako je bar meni bilo.Meni je pomogao blagi gel za pranje lica od Avena-Gentle gel cleanser i isto od Avena-Rebalancing soothing emulsion.To su skroz lagani preparati koji ne iritiraju kozu!Nemojte stavljati nikakva agresivna sredstva i trackati se pilingom ,masnim kremama i preparatima za kozu sa aknama.Samo operite lice blagim sredstvom 2 puta dnevno (ili vise,po potrebi) i namazite laganom kremicom!
    Nadam se da sam nekome pomogla!

SSR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i meni se lice osipalo prištićima,a na početku trudnoće je bilo skroz čisto
    kuma mi je preporučila kremu od aloa vere od Esija ,za sada su se malo posušili ali ih još imam,vidjet ću kad prođe malo više vremena,sad je koristim tek par dana

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Probaj ispirati s čajem od hrastove kore! Ali ako je od hormona a vjerojatno je, onda niti to neće pomoći. I ja sam u jenoj fazi trudnoće oprištavila, ali se kasnije sve sredilo samo od sebe prije poroda.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni je lice podivljalo u trudnoći. I ne samo lice nego i prsa i leđa. Išla sam redovito na čišćenja, prešla sa Sislay kozmetike na Avene i u trećem tromjesječju je sve super. Čak i okolina primjeti da mi je puno, puno bolje. Ali, iskreno, zahvaljujem mojoj "čistilici" koja me spasila i trpila moje vriskove.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

twin kaj si koristila od avene?

meni dr. rekla da nebi smjela zbog vitamina a, a to mi je pomagalo...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Re: pristici

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa
    Ima netko problema sa pristicima u trudnoci?
    Ja ih se nemrem rjesiti.. u biti neznam kaj bi koristila..Prije trudnoće sam koristila kremu avene diacneal za koju mi je sad savjet da se smije al da nije sigurno.
    Sad sam se malo prepala. Ja tu i tamo koristim avene diacneal, sad manje ali u prvom tromjesećju sam sigurno 20- ak puta :/ .
    Iskreno nije mi ni palo na pamet da se možda ne smije koristiti!
    Što je ne daj Bože moglo krenuti po zlu radi toga????
    Help!

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

joooooooooj,

pristici su mi, inace, velika misterija u zivotu... a prije tri godine sam mislila da cu pop..... od napada. nisam nikad imala problema s tim, cak ni u pubertetu, medjutim, napale su me u 23- godini zivota i mucila sam se time jednu godinu i pol. i to je bilo zaista grozno i strasno. nista nije pomagalo, nisam smjela prici licu. ispod koze sam napipavala bolne kvrge koje bi nakon nekoliko dana eksplodirale poput kratera na mom licu. pokusavala sam sve- od Eucerina, Vichya, Avona, naparavanja lica kamilicom, anti- bebi pilula........ NISTA!!! Od pilinga bi mi samo bilo gore, kamilica nije bila neko trajno rjesenje.
    Prestalo je samo od sebe. Zadnje sto se sjecam da sam radila pred spavanje, bilo je da bih skinula sminku, umila se toplom vodom, namazala lice Rivanolom, ponovo se umila toplom, pa hladnom vodom... Koristila sam u to vrijeme Rosalovu kremu i tonik i mlijeko za skidanje sminke. jedino sto znam je da treba sto manje koristiti pudere. eh, da, i solarij mi je prilicno pomogao da se rijesim necistoca.
    ali, ono sto sam naucila o pristicima je da tu zaista nema pravila i da svakom odgovara nesto drugo. Pokusaj prokuhavati vodu kojom se umivas, jer i tvrda voda moze zacepiti pore. Ukoliko naparavas lice, nemoj odmah nanositi kremu ili nesto na lice, da ne zacepis pore. Polsije naparavanja je dobro uzeti obisnog leda i namazati ga po ,icu, da se pore stisnu. Koristi sto blazu varijantu krema na prirodnoj bazi, po mogucnosti. I ni u kom slucaju nemoj se dirati po licu, ceskati noktima i slicno- ja sam se jedva toga odvikla. I to mi je bio veliki napredak, jer koliko god mi vodili racuna, ruke su ipak pune bakterija, narocito nokti.
    Eto, nadam se da sam ti barem djelimicno pomgla svojim iskustvom.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

myra2 pitala na netu...rekli da moze ali ipak mozda ne...ali da ipak moze...
    pitala u 1.ljekarni rekli da moze.
    pitala u 2. ljekarni rekli da moze, a kad sam ja spomenula vitamin a rekli da ipak bolje ne.

Naravno govorim o avene diacneal

Btw. neznam koja logika jer mi dr. dala prenatal tablete koje sadrze vitamin a! ako je stetan u kremi, stetan je u tabletama. Navodno da je stetna prevelika kolicina! A koliko je to "prevelika količina"??? :?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Btw. neznam koja logika jer mi dr. dala prenatal tablete koje sadrze vitamin a! ako je stetan u kremi, stetan je u tabletama. Navodno da je stetna prevelika kolicina! A koliko je to "prevelika količina"??? :?
    Baš sam i ja danas malo to čitala na internetu.
    I ja pijem prenatal od Twinlaba- koliko sam ja skužila ima bar duplo veću dozu vit A nego što je preporučeno!
    Pa ti budi pametan, ali i ja kažem da je to tako štetno ne bi ga valjda stavljali u prenatal.
    U svakom slučaju kremicu više neću koristiti, a prenatal ipak hoću- samo vjerovatno ne 2 tbl svaki dan kako je preporučeno!
    Pozdrav!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam farmaceut i čini mi se da doktori katkad pretjeruju. Vitamina A u kremama ima doslovce u mikrolitrima. Što se Prenatala tiče mislim da je dovoljna jedna tableta dnevno ako se hranite koliko toliko zdravo i raznoliko. To su dakle polovične količine onog što piše. S obzirom na prehranu Amerikanaca njihove su potrebe za vitaminima veće. Od krema se ne smiju koristiti samo one sa antibioticima, kortikosteroidima, voćnim kiselinama i depigmentirajuće. Ostale tipa hidratantne, tonificirajuće, s kolagenom i slično se smiju koristiti. Da bi neki sastojak iz kreme prodrio kroz kožu preko cirkulacije do bebe, potrebno je proći 3 sloja epiderme i još puno, puno toga. Zato, ne treba brinuti. Ima puno drugih i bitnijih stvari na koje treba paziti u trudnoći.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

twin kaj si koristila od avene?

meni dr. rekla da nebi smjela zbog vitamina a, a to mi je pomagalo...
    Ja ti koristim Extremely gentle cleanser za osjetljivu kožu (losion ujutro i navečer), i onda Rebalancing soothing emulsion kremicu. Što se tiče Avenovog Diacneala, ne treba ga koristiti ali ti se neće ništa dogoditi. (pročitaj moj komentar gore)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

twin hvala. Bum se mackala 2 tjedna pa ako prodju super a ako ne...

Stavljam ju samo navecer u jako tankom sloju tak da mislim da nema potrebe za zabrinjavanjem.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

trudna sam 14 tjedana i isto imam pristise svuda. Po licu, vratu, ramenima..Grozno.. Po grudima.. Ne znam kad ce nestat ali nadam se da hoce..

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam odustala od mackanja. previse ljudi je reklo da ne...u biti da nije stetno ali bolje ne...

budu presli...bitno da mi beba zdrava

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ja imam problema s licem, a na posao obavezno stavljam puder, pa koliko toliko je ok, ali ujutro kad ih krenem prebrojavati. trebala bih uzeti nešto za takvo lice, a ja se mažem avonovom za zrelu kožu, ni sama nisam pametna što uzet :/

smaja avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

da vas probam utješiti...

meni je lice bilo koma do 14. tjedna i onda odjednom se skroz očistilo i sad mi svi kažu da sam ljepša nego ikad....

madmosel

Početno +

Imam pitanje za twin,
    pijem jednu tab. Prenatal od Twinlab-a i još neku sa folnom kiselinom + B vitamin, naravno mi to nije dok. rekao nego ja pijem onako po svojoj slobodnoj procijeni :? Problem: več sam se drugi put osipala prištićima ali ne po licu već po leđima, dekolteu i po vratu. Da li je to od previsoke doze nekog vitamina :? :? :? Da li mi je dosta jedna tab. Prenatala ( u 5 tjednu sam) :? :?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Re: +

Citiraj madmosel prvotno napisa
    Imam pitanje za twin,
    pijem jednu tab. Prenatal od Twinlab-a i još neku sa folnom kiselinom + B vitamin, naravno mi to nije dok. rekao nego ja pijem onako po svojoj slobodnoj procijeni :? Problem: več sam se drugi put osipala prištićima ali ne po licu već po leđima, dekolteu i po vratu. Da li je to od previsoke doze nekog vitamina :? :? :? Da li mi je dosta jedna tab. Prenatala ( u 5 tjednu sam) :? :?
    Ako se normalno, zdravo hraniš onda ti je jedna tableta Prenatala dovoljna. Ja sam isto imala užasnih problema sve do 20. tjedna. Prištići su od hormona, a oni u trudnoći ne podivljaju svakome isto. Ne brini, stavljaj na lice nešto blago, umirujuće i uživaj, to je sada zadnja stvar o kojoj trebaš brinuti. Iako znam koliko to živcira. Ja sam se naime udavala i sve do svadbe sam strahovala kakva će mi biti leđa i dekolte, i ipak je sve dobro prošlo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •