-
joooooooooj,
pristici su mi, inace, velika misterija u zivotu... a prije tri godine sam mislila da cu pop..... od napada. nisam nikad imala problema s tim, cak ni u pubertetu, medjutim, napale su me u 23- godini zivota i mucila sam se time jednu godinu i pol. i to je bilo zaista grozno i strasno. nista nije pomagalo, nisam smjela prici licu. ispod koze sam napipavala bolne kvrge koje bi nakon nekoliko dana eksplodirale poput kratera na mom licu. pokusavala sam sve- od Eucerina, Vichya, Avona, naparavanja lica kamilicom, anti- bebi pilula........ NISTA!!! Od pilinga bi mi samo bilo gore, kamilica nije bila neko trajno rjesenje.
Prestalo je samo od sebe. Zadnje sto se sjecam da sam radila pred spavanje, bilo je da bih skinula sminku, umila se toplom vodom, namazala lice Rivanolom, ponovo se umila toplom, pa hladnom vodom... Koristila sam u to vrijeme Rosalovu kremu i tonik i mlijeko za skidanje sminke. jedino sto znam je da treba sto manje koristiti pudere. eh, da, i solarij mi je prilicno pomogao da se rijesim necistoca.
ali, ono sto sam naucila o pristicima je da tu zaista nema pravila i da svakom odgovara nesto drugo. Pokusaj prokuhavati vodu kojom se umivas, jer i tvrda voda moze zacepiti pore. Ukoliko naparavas lice, nemoj odmah nanositi kremu ili nesto na lice, da ne zacepis pore. Polsije naparavanja je dobro uzeti obisnog leda i namazati ga po ,icu, da se pore stisnu. Koristi sto blazu varijantu krema na prirodnoj bazi, po mogucnosti. I ni u kom slucaju nemoj se dirati po licu, ceskati noktima i slicno- ja sam se jedva toga odvikla. I to mi je bio veliki napredak, jer koliko god mi vodili racuna, ruke su ipak pune bakterija, narocito nokti.
Eto, nadam se da sam ti barem djelimicno pomgla svojim iskustvom.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma