Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Kolač s jogurtom i vrhnjem - za Sašku

  1. #1
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno Kolač s jogurtom i vrhnjem - za Sašku

    Nije čupava Kata ili Frajla kako li je zovu u Vinkovcima

    Tijesto :
    250 g brašna
    170 g maslaca
    150 g šećera ( ja stavim 100 )
    malo pzp
    prstohvat soli
    4 žumanjka

    fil:

    2 jogurta Meggle
    2 vrhnja 12 % Meggle
    4 bjelanjka snijeg
    5 žlica brašna

    Tijesto podijeliti, pola staviti u frižider a pola u zamrzivač

    Polovinu iz frižidera razvaljati , staviti fil a polovinu iz zamrzivača naribati
    Peći na 180 dok ne zarumeni



  2. #2

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Đurđevac
    Postovi
    174

    Početno

    Ja to zovem "pita s jogurtom"

  3. #3
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    mmmm ovo zvuci zanimljivo....od 30 tjenda trudnoce ne prestajem jesti i razmisljati sto bih mogla pojesti slijedece....ovo cemo sigurno isprobati.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    što je pzp?

  5. #5

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    prašak za pecivo veli MM

  6. #6
    hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    769

    Početno

    i MM veli isto

  7. #7
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    Sva sreća pa ste udane

  8. #8

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ja molim da se slijedećih 25 dana bojkotira Meggle

  9. #9
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    ne začatavaj

  10. #10
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    Kinder,

    2 jogurta? jogurti iu casici?

    i moze li neka druga marka vrhnja i jogurta?

  11. #11
    hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    769

    Početno

    neeeeeee nikako samo Meggle

  12. #12
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    Citiraj hildegard prvotno napisa
    neeeeeee nikako samo Meggle
    potpisujem , jedino onda garantiram uspjeh

  13. #13
    hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    769

    Početno

    kinder meni ti je jedino sumnjiv onaj postotak masnoće u vrhnju.

  14. #14
    snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    1,201

    Početno

    koliki lim? onaj veliki za cijelu pećnicu ili može onaj polovični?

    mislim da će danas pasti pita, obožavam slatkosirne kombinacije

  15. #15

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Citiraj hildegard prvotno napisa
    kinder meni ti je jedino sumnjiv onaj postotak masnoće u vrhnju.
    Pa zato ti i piše da mora biti Meggle!
    Za 24 dana

  16. #16
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj hildegard prvotno napisa
    kinder meni ti je jedino sumnjiv onaj postotak masnoće u vrhnju.
    NE kužim kaj je tu sumnjivo?

    Ima vrhnja s 12% masnoće i vrhnje s 20% masnoće.

  17. #17
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    cure , stvarno nije važno čije je vrhnje
    lim je pola pećnice

  18. #18
    **mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,361

    Početno

    1000 x
    pa ovaj recept tržim godinama

  19. #19
    hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    769

    Početno

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Citiraj hildegard prvotno napisa
    kinder meni ti je jedino sumnjiv onaj postotak masnoće u vrhnju.
    NE kužim kaj je tu sumnjivo?

    Ima vrhnja s 12% masnoće i vrhnje s 20% masnoće.
    MalaSirena ja se zezam, ne gledam vrhnja koja imaju manje od 20% masnoće, koristim uglavnom onaj mileram koji ima 30 % masnoće.

  20. #20
    hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    769

    Početno

    i upravo sad idem praviti kolačić

  21. #21
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj hildegard prvotno napisa
    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Citiraj hildegard prvotno napisa
    kinder meni ti je jedino sumnjiv onaj postotak masnoće u vrhnju.
    NE kužim kaj je tu sumnjivo?

    Ima vrhnja s 12% masnoće i vrhnje s 20% masnoće.
    MalaSirena ja se zezam, ne gledam vrhnja koja imaju manje od 20% masnoće, koristim uglavnom onaj mileram koji ima 30 % masnoće.

    Ok, ali si mene skroz zbunila - sigurno sam desetak minuta mozgala o tome ima li još kakvog drugačijeg postotka mliječne masti u vrhnju (meni na gubljenju vremena)

  22. #22
    hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    769

    Početno

    ajoj sori.
    Drž mi fige, samo ne znam kad ću naribati drugi dio tjesta, možda se do ponoći zmrzne

  23. #23
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    ne treba se skroz smrznuti , malo samo

  24. #24
    snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    1,201

    Početno

    ja ispekla :D
    jaaaako je fin, samo mi je mama rekla - nit je pita slana nit je kolač sladak

    kolač je odličan, nadjev je savršeno puhlast. nestalo u roku odma

    ja stavila mrznut, istukla bjelanjak i skužila da nemogu čekat
    nije se dalo ribat pa sam valjala koliko sam mogla, rezala na nekakve trakice, slagala umjetnički, iživcirala se i rukama natrgala na komadiće i posložila samo da pokrije. ispalo je fantastično. morala sam ga samo malo još peć. rezati hladno

  25. #25
    snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    1,201

    Početno

    pekla ja ponovo

    moram priznat da mi je kolač savršen.
    Ovaj put sam u tijesto uvalila malo mljeka, jer mi se žurilo a maslac je bio pretvrd.
    stavila sam samo 1 vrhnje i 1 jogurt. narezala breskve iz kompota i pobacala po kremi. naribala odozgo rijesto i bilo je njamiiiii :D

  26. #26
    Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,253

    Početno

    Jel to onaj kolac koji ima okus po piti od sira?
    Ako je onda jupiiiii :D trazila sam taj recept

  27. #27
    snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    1,201

    Početno

    da, kao slatka pita od sira.
    sad kad smažu ovu tepsiju,probam s višnjama

  28. #28
    saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,051

    Početno


    A ja tek sada vidjela recept!
    Pa što mi ne javiš da si ga napisala, znaš da nisam ovdje baš ažurna!
    Javim se kada isprobam.

  29. #29
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Ima vrhnja s 12% masnoće i vrhnje s 20% masnoće.
    ima i s 16%, meni najbolje, riječko, PIKovo vrhnje

  30. #30
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    a ne , samo Meggle

  31. #31

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    696

    Početno

    Jel može jogurt i vrhnje marke Clever kupljeno u Billi?

    Inače u mom receptu za "Rasčupanu frajlu" u fil ide 1/2kg svježeg kravljeg sira, ili 1/2 kg ribanih jabuka, bjelanjci, 10 dkg šećera i 1 vanilin šećer.

  32. #32
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    Može Clever - čitaj proizvođača

  33. #33

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    696

    Početno

    Oprosti ako sam bila dosadna

  34. #34
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    pa naravno da si bila dosadna, to sam i očekivala ali sada si me zabavila

  35. #35

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Sada kada opet kupujem Meggle (a od nedavno ga redovito ima i u mojoj lokalnoj trgovini ) vraćam se ovom receptu!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •