Kolac s puno kalorija ali nema veze,ne jede se svaki dan.
Rijec je o jednoj od najomiljenijih ruskih slastica.Ispecite u vlastitoj pecnici i otkrijte zasto.
Tijesto:
0,5 l kefira
3 salice brasna
3 salice secera
3 jaja
50 gr.kakao praha
2 zlicice praska za pecivo
3 zlice konjaka ili brendija
Krema:
500 gr.maslaca
1 limenka od 300gr.kondenziranog zasladenog mlijeka
50 gr.kakao praha
Glazura:
200gr.secera
200gr.maslaca
40gr.kakao praha
5 zlica tople vode
Priprema:
1. Prvo izradite kremu.Miksajte maslac i kakao,dodajte konzervirano mlijeko pa mijesajte dok ne dobijete finu kremu.Ostavite u hladnjak.
2. Sad izradite tijesto.Pomijesajte kefir,konjak i kakao,a zatim dodajte ostale sastojke.Na temperaturi oko 200 stupnjeva cel.ispecite 4 sloja.Pecite oko 15 min.svaki sloj.
3. Kad se ohladi premazite kore kremom.
4. Za glazuru kuhajte vodu i secer,dok se secer ne istopi,dodajte maslac i kakao pa mjesajte dok se maslac ne istopi.
Jos toplu glazuru izliti na kolac.

Nakon nekoliko sati u hladnjaku posluzite uz kavu ili ruski caj.[/b]