-
ljubomora na braću/sestre
Imam 2 cure. 3.5 god i 10 mjj starosti.
Starija je malo ljubomorna i otkako sam maloj uvela dohranu, rijetko (starija) hoće jesti sama i traži da je ja hranim.
Znam da je to samo do ljubomore, ali ne znam jel pametnije udovoljiti ili se objašnjavati kako je već velika, zna sama...td
Jel imao netko sličnu situaciju i kako je prošlo?
-
Ja sam imala puno sličnih situacija i još ih ima. Ako je to nešto u čemu im mogu udovoljiti tipa hranjenje, maženje, kupanje, oblačenje... ja im udovoljim i to im onda brzo dosadi. Ne popuštam npr u nošenju (jer ne mogu), dudanju dude u javnosti (morala sam dati Iri dudu od Vite pa ju je dudala po doma i to ju je držalo 2 dana).
-
To je normalna psihološka reakcija - regresija. Ja bih joj na tvom mjestu udovoljila.
-
-
I ja sam to imala. Stariji je mjesec dana dudao dudu za spavanje (nikad prije) i onda se duda "izgubila". S oblačenjem je bilo problema: "ja sam beba, ja to ne znam"! Trudila sa me ne popuštati previše, ali ne možeš uvijek sve. Stariji je znao i da postoje neke stvari koje on smije, a mali ne. Pomalo se stanje popravlja, mi smo se pomalo navikli, mali nije više tako mali, i malo nam je lakše. Velikog opet hvat "sam ću" faza :D ,...
-
-
Veliki vide kolika se pažnja posvećuje malima, pa odluče biti maleni kako bi i oni profitirali emocionalno. To je normalno i relativno brzo prođe.
-
Meni je sad mali ljubomoran, zato što je stariji sad krenuo u školu i zapravo prvi put otkako se rodio mali nije u prvom planu.
Prvo mi nije bilo jasno što mu je sad, kakvi su to ispadi, a onda mi se upalila lampica
-
Da se samo javim- velika je prije tri tjedna krenula u vrtić i sad opet sve "zna sama"!!!
Nije se doduše skroz adaptirala na vrtić, ali ovo s hranjenjem je očito nešto prolazno!
I dalje ima onog "spusti nju, uzmi mene", ali to je valjda sve normalno.
-
moji nisu ljubomorni
-
I ja imam slican problem. Nina je skoro napunila 6 mjes, a Mila ce sada 6 godina.
Primjetila sam da Mila postala dosta nesigurna i da se povlaci u sebe, osim toga do sada je voljela ici u vrtic, sada je sve teze. Svako jutro moram je ubijedjivati da krene.
Iako ne potpada pod ovu temu, moram da naglasim da Mila jos uvijek cica prst i nikako nemogu da je odviknem od te navike. Zasto ovo kazem zato sto je pre rodjenjanja Nine prst bio redje u ustima, a sada ga gotovo ne vadi. Drugo postala je agresivnija prema meni i to verbalno i pasivno. Pasivno u smislu da me ignorise ili se pravi da me necuje. Cure pomagajte!
-
Ja baš ne znam dal ti mogu dati neki pametan savjet kad sam i sama stavila ovo pitanje!
Ja sam isto u zadnjih par dana primjetila neku pasivnu agresiju prema meni od strane moje starije.
A ono što ti sigurno mogu reći da je potpuno drugačija kad smo nas dvije same. Kad nema ni tate na vidiku, ni seke, ni tv-a ni mobitela.
Negdje sam pročitala kako su precijenjena skupna obiteljska druženja u smislu da svaku sekundu cijela obitelj provodi skupa. Nemojte me krivo shvatiti- ja zaista najviše volim vikende kad smo svi četvero na okupu. Ali kažu da djeca vole ova druženja jedan na jedan, valjda onda osjeti da mu je roditelj u potpunosti posvećen.
Ja sam nastojal svaki tjedan jedno dopodne provesti isključivo s njom. Može to biti i pola sata, sat- ako uspiješ nekome ostaviti bebu- baki , didi....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma