-
STOLICA SVAKI TREĆI DAN
Alen je star 6,5 mjeseci uredno papa, dohrana mu paše jedino nas muči stolica. Kaka svaki treći dan i to uz pripreme, prvo lagano počne cenruljiti malo tiskati ali neće obaviti posao dok mu ne skinem pelenu. I tako već mjesec dana. Što napraviti da se to malo regulira?
-
U početku dohrane daje se obično riža, mrkva, banana - sve što zatvara. Ako ste imali takav meni, vjerojatno je to razlog. Nađi na kalendaru dohrane neku namirnicu koja otvara - ja ga više ne znam, ali možda kruške? Mojima je pasala i cikla, ali ne znam da li je prerano.
Dodaj i maslinovog ulja u slane (ali ne i sol) obroke.
Ako koristiš formulu, odaberi neku bez škroba.
Bit ćeš jednog dana sretna kad skine pelenu. Mi smo imali problema kad nam malac s 2.5 godine nije htio kakati bez pelene...
-
Pa skini mu pelenu! Prociri na Attachement parrenting - od rodjenja bez pelena. Bebe su ti jako pametne
-
-
Ista stvar i s nama. Meni Vjeko nije kakao i po desetak dana dok sam ga samo dojila. Iz tog razloga nadohranu smo počeli i zadržali samo na namirnicama koje mekšaju stolicu. Obožava voćne kašice i sokove od kruške, marelice, breskve... Izbjegavamo bananu i mrkvu, jedino ako ima malo u nekim mješavinama kašica. I sada nekada nema stolicu dva ili tri dana, ali je obilna i kvalitetno kašasta. Da li i dalje dojiš?
-
Moj Bojan je isto 6,5 mj., i imali smo isti problem, što je trajalo nekakvih 3 tjedna. On je isključivo dojena beba, pa smo nadohranu započeli prije 15 ak dana i ja, naravno, odmah mrkvu,nisam imala pojma da štopa, onda sam ju izbacila, sada mu najviše dajem kruške i kroz koji dan se izreguliralo, tak da će ti se to vjerojatno srediti. On dok je bio isključivo dojen, nikada nisam kuzila po izrazu lica kada se pokakao, ali sada i njemu treba malo "koncentracije", pa se počne malo meškoljiti i tiskati,ipak je sada kakica malo konkretnija, iako nije tvrda. 8)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma