Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: beta opada, a beba raste

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno beta opada, a beba raste

Ja se prvi put javljam iako vec drugo citam i pratim desavanja ovdje. Imam 28 godina i prva mi je trudnoća. Prosle godine sam imala miss.ab. Danas sam usla u 12 tj. Sa 5+5 sam imala smedkast iscjedak i odmah sam otisla doktoru gdje mi je receno da strogo mirujem i da se radi o prijetecem spontanom i da pijem dabroston 3x1. Sljedeće sedmice sam prokrvarila svjezu krv koju je pratila jaka bol. Mislila sam da je gotovo, medutim na pregled je i plod i dalje bio unutra a grlic cvrsto zatvoren. Tu su mi dali progesteron depo koji od tada primam svakih 5 dana. Moj doktor me salje svakih sedam dana da radim betu. Prije dvije sedmice bila je 77000 i onda je krenula opadati. Nakon 7 dana pala je na 68 000. odmah sam otisla doktoru na UZ. Sve je bilo uredu beba raste ne zaostaje svi parametri ok. Nije mu bilo jasno zasto opada. Upucena sam da vadim betu opet za 7 dana, sto i jesam i ona je opet opala na 60200. To je bilo u cetvrtak. Doktoru nisam otisla jer je otisao na neki kongres giekologa, tako da sam narucena sutra.
    Zanima me da li je iko bio u mojoj situaciji, da li je ko vadio betu u mojoj sedmici i kakav mu je bila?
    Ocajna sam, non stop sam pod strahom da ce sto biti jer sam vec jednom izgubila bebu.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jesi procitala ovaj tekst?

http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...2ID=&Show=2157

za tvoj tjedan trudnoce mi se vrijednosti cine u granicama normale.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mislim da vrijednost beta hcg-a ne bi smjela padati sve do kraja 12-tog tjedna odnosno prvog tromjesečja...
    nadam se da će sve biti u redu
    sretno sutra ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nadam se da je sve u redu

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ne mogu ti opisati koliko mi je lakse kad sam vidjela svoju malu bebicu koja je za 10 dana narasla 2cm. sad je 5 cm. sretna sam pravo. ginekologu nije jasno pad bete s obzirom da beba dobro napreduje i da izgleda sve ok.
    hvala na pitanju.
    za 15 dana idem na kontrolu i opet vaditi betu.

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

sve ce biti u redu!
    sada mozes odahnuti i uzivati sa svojom mrvicom

ali ne razumijem zasto te jos uvijek salje vaditi betu kada je na uzv sve u redu?!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bravo, bravo, bravo :D :D

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mislim da je sasvim normalno da beta počinje padati u tom tjednu trudnoće pa mi je malo čudno što gin dramatizira oko toga. :?
    Pogotovo mi nije jasno čemu još vaditi betu u 14. tjednu kad se sad očito više vidi na UZV nego što je mjerodavan podatak visine bete. Meni je beta počela padat u 8. tjednu,ali vadila sam ju samo zato da potvrdim Missed Ab koji je već utvrđen UZV-om.
    Nadam se da će dalje sve biti u najboljem redu i ne brini.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •