Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: 31 tj.-raspad

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno 31 tj.-raspad

Već jedan dana, užasni osjećaj opće slabosti, nedostatak zraka ( ovo me jako muči, a svi viču da mi trbuh nije visoko), vrtoglavica, srce ludi, pa preznojavanje, dignem se pa bi odmah legla, umor, umor, umor.
    A dobila sam 8 kila i sve su mi u trbuhu.
    Ležim i imam osjećaj da ću kolabirat?? ( ovo znam da nije normalno).

Uglavnom strašni napadaji umora i slabosti. A moram funkcionirat. Moram, zbog Jakova.

Ajd me malo utješite, normalno?
    Mislila sam ići vaditi željezo, al nemogu se natjerat u DZ na čekanje..

A najveći strah kak ću ja ovako još dva mjeseca?
    :/

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Joj, nemam pametan savjet, samo šaljem ~~~~~~~~~~~~~ da se sve popravi. Jesi rekla ginekologu, mene je u prošloj trudnoći zbog boli kod srca slao na EKG.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Obavezno prekontroliraj željezo! Opća slabost i umor se često javljaju u trećem tromjesečju, ali ovo što ti opisuješ je nešto drugo.

Jesi kontrolirala željezo tokom trudnoće koji put?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Bok, ja sam te 28. tjedan a osjecam se djelomicno kao ti.

Ipak ne bas tako jako lose. Mislim da bi svakako trebala dogovoriti pregled kod ginekologa i provjeriti pogotovo s ovim vrtoglavicama koje imas dok lezis. Vjerojatno nije nista strasno, ali provjeri za svaki slucaj obavezno.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Piješ li kakve vitamine? Ja sam počela konzumirati Mg (uz Prenatal) negdje oko 25. tj. i odmah sam se osjećala bolje.

Sretno!

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

na pregled obavezno
    i je li ti nizak tlak?ja san se tako osjećala kad bi mi pao tlak pa bi popila
    malo više vode i sve ok
    vibrrrrrrrrra, da prođe
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I ja bi rekla da je zbog niskog tlaka. Mene su ovakve faze dolijetale u prvom tromjesječju, nadam se da će me zaobići u trećem :/
    Provjeri tlak i za svaki slučaj krvnu sliku.
    Vibram~~~~~~~~~ da se čim prije vratiš u normalu

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nisam kontrolirala željezo, a tlak mi je nizak ( 90/60), al sad kad mi je bilo jako loše u subotu, onda je bio 120/80?
    Pijem i magnezij od prošlog tjedna jer su i krenuli grčevi u nogama.
    Sve mi bezveze ić ginekologu, kak mi on može pomoć ak se osjećam slabo??

Hvala na vibrama..

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kasiopeja, vibram da sve bude ok, ali se javi doktoru u svakom slucaju..

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

javi se doktoru obavezno ne treba ti se to činiti bezveze ako se tako loše osećaš

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hej, ja sam sad u 33. tjednu, i zadnjih čak nekoliko tjedana se grozno osjećam što mi je jako čudno jer sam u prvoj trudnoći bila sva puna snage i energije. A sad... Ko' da me netko mlati danima. A svi nalazi super, željezo, šećer, tlak ponekad nizak ali ništa strašno... Koma! A vrtoglavice da ne spominjem, baš sam bila napisala kako mi se u petak tako počelo vrtiti i zujati mi u glavi ... Kaže doktorica da mi je na nekoliko sekundi mozak ostao bez kisika. Ne znam, nadam se da ćesve proći kas rodim...

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ajoj, Kokolu, tako i ja, stalno uspoređujem sa prvom tudnoćom, ( mada je svaka iskustvo za sebe i nema čvrstih pravila)
    A ja nisam naučena bit ovako loše. Pa me strah...
    Zvala sam dr. , idem vadit krv sutra, natačem se s vodom i ležim . MM priskače s posla u pomoć, oldežat ću danas, sutra..
    Hvala na vibrama cure...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ajde, pa javi!!!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

neznam kako u zagrebu ali kod nas se da sretditi da ti kucna njega dodje doma izvaditi krv...

btw.trudnica si pa i labosu imas prednost..zamolis ljude da te puste, ako oni vec nebudu ljubazni pa sami ponude...

javi kak je proslo

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Da nisi možda pod stresom?
    Ovo što opisuješ prije mi djeluje kao anksioznost nego neki zdravstveni problemi. Ja sam imala takve simptome (lupanje srca,preznojavanje,osjećaj slabosti....) kad bi me uhvatio napad panike

Ugl.,vibrrrrrrrrrram da bude sve ok

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ne znam da li je isto no ja sam se u 8 mjesecu i sve do sada osjecala slicno. naime trudnoca mi prolazi bez problema, ali pred kraj sam gubila energiju. spavala sam kao na pocetku trudnoce. non stop. energija bi mi pala u momentu i ja bih se jedva dovukla do kreveta. :/

kod doktora sve pet. tlak, krvna slika...

kad bih legla imala sam pritisak na grudima, cesto vrtoglavicu (koja bi odmah prosla sa promjenom polozaja :? ) a MM bi opisala svoje stanje kao da me netko prebio.

evo me u 38 tjednu. energija se vratila :? . spavam kao i prije, trbuh se malo spustio i nema pritiska na pluca. cistim i pripremam sve za bebu, kao da se nista nije desilo :? ...

napravi testove krvi, reci doktoru kako se osjecas da ne bi bilo nesto drugo. a opet eto mozda je slicno stvar kao kod mene.
    Vidi za anksioznost, ali po meni ipak nisi opisala stanje anksioznosti niti napadaj panike, vec bas taj nedostatak energije. Uglavnom reci doku.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ah, nadam se da je taj nedostatak energije privremen. Baš kao što opisuješ sibell, dođe odjedamput, i ja mooram leći. Kao da me neko taj tren prebio, ili kao da sam kopala cijelu noć.
    Zabrinulo me sve skupa jer se nikad nisam tako osjećala, i jer mi je počelo kvariti optimistične misli za porod. Jer ako ću biti ovako prebijena bit će mi prilično teško izdurat sve zacrtano...

Javim se kad dobim nalaze..

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj kasiopeja prvotno napisa
    ah, nadam se da je taj nedostatak energije privremen. Baš kao što opisuješ sibell, dođe odjedamput, i ja mooram leći. Kao da me neko taj tren prebio, ili kao da sam kopala cijelu noć.
    Zabrinulo me sve skupa jer se nikad nisam tako osjećala, i jer mi je počelo kvariti optimistične misli za porod. Jer ako ću biti ovako prebijena bit će mi prilično teško izdurat sve zacrtano...

Javim se kad dobim nalaze..
    identicno, jednostavno bez energije. Tijelo bi mi bilo pretesko, troma, umorna, jednostavno za nista osim za krevet. Meni se znalo desit da bih spavala oko 10-12 sati, probudila se i poslijepodne ponovno bila umorna! Jedanput sam zaspala sa telefonom na jastuku, nisam cula uopce da zvoni (MM zvao da provjeri kako sam). Jadan se uspanicio i trcao doma sa posla, zvonio na vrata, usao u sobu i nije mogao vjerovat da tako cvrsto spavam ..

No neke zene su mi rekle da se zna desiti taj "gubitak energije" pred kraj. I to nije gubitak energije nego tijelo cuva energiju za porod - tako mi je receno. Ako je cuva, vec sam rekla da trebam imat energije za porod u jednom trudu

Ono sto ti ja mogu reci, ako je situacija slicna mojoj, je to da ce ti se energija vratiti isto onako kao sto je otisla. Odjedanput
    Ja sam jucer spavala samo 4 sata ... MM i meni za ne povjerovat

vibram za dobre nalaze

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hej drage moje,

i meni se to desilo dva tri puta otkako sam trudna. samo me odjednom uhvati neka slabost- kao da me je nesto pregazilo. MM se svaki put istraumatizirao vise od mene, jer sam inace puna energije; dakle, setam, penjem se uzbrdo gotovo svaki dan, putujem sat vremena na posao i natrag, jos uvijek (sutra ulazim u 27 sedmicu :D ).
    ja sam to pripisivala nekim normalnim "napadima", tim vise sto sam inace nizeg tlaka, a vec godinama se mucim sa zeljezom, pa sam kontala da je moguce da je i do toga.
    uglavnom, ja mislim da tu nema mjesta nekoj panici i da je to ipak prirodni signal kojim nam tijelo porucuje da treba stati malo, napraviti pauzu, odmoriti. mi, ipak, nismo same..

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj bjuma prvotno napisa
    mi, ipak, nismo same..

Kako je ovo lako zaboraviti...osobito u drugoj trudnoći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •